*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Φεβρουαρίου

See Through Μπορεί και τώρα να -επανα-λειτουργήσει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ξάνθης! Πολιτική βούληση θέλει...

22 Φεβρουαρίου
Πρωτοσέλιδο χθες στον Τουρκικό τύπο ο Πάγκαλος 
με το…«καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»!
………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Με καθυστέρηση 24 ωρών ο τουρκικός Τύπος ανακάλυψε χθες τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τις δηλώσεις του σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή όπου μεταξύ των άλλων είπε τη φράση «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος».
(Δείτε στην επάνω φωτο το τουρκικό πρωτοσέλιδο…)
……
*Στον Βόλο μετατέθηκε όπως λένε οι πληροφορίες μου, η πρώην προϊσταμένη της υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων κ. Διαγουμά.
Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης διαψεύδουν οι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την απομάκρυνσή της από τη Ξάνθη και μάλλον δεν πρέπει να λένε ψέματα, αφού αυτοί που επεδίωξαν να την εξοντώσουν πολιτικά και υπαλληλικά, δεν ανήκουν στην σημερινή Κυβέρνηση, αλλά στη Νέα Δημοκρατία…!
……
*Εμείς από την δική μας πλευρά θα δώσουμε χρόνο και θα περιμένουμε να δούμε το «έργο» του αντικαταστάτη της στην υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων… πριν τον κρίνουμε.
Διότι ουδείς υπεράνω των Νόμων… Κι αυτό ισχύσει για όλους.
……
*Άντε και κατεβάζουνε κοινό ψηφοδέλτιο οι Τσέπελης και γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης, στις επόμενες δημοτικές εκλογές…
Το ερώτημα είναι, ποιος από τους δυο θα ηγηθεί και θα είναι ο Αρχηγός; Διότι προσωπικά ακόμη κι αν δείχνουν σαν τους… Χιώτες επειδή κυκλοφορούνε συνεχώς μαζί…
-Κομμάτι δύσκολο να δεχτεί ο γιατρός  να κατέβει εκ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα… ΥΠΟ τον Τσέπελη αρχηγό!
……
*Μαθαίνω ότι και στο θέμα της Αναπτυξιακής Ροδόπης - Ξάνθης τα πράγματα δεν προχωράνε καθόλου καλά με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ.Πετρίδα μάλιστα προσφάτως να έχει αποσύρει από την σύνθεση της συγκεκριμένης εταιρείαςτον αντιδήμαρχό του…
……
*Η άποψή μου; Μπορούμε ακόμη και τώρα να πάρουμε πίσω την αρχική μας απόφαση και να λειτουργήσει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ εταιρεία Ξάνθης!!! 
-Θέληση και πολιτική βούληση χρειάζεται και τίποτα άλλο…Και ειδικά τώρα που φαίνεται να αποτυγχάνει ο "γάμος" με την Αναπτυξιακή Ροδόπης και τον Μέτιο να αδειάζεται απο τον Δήμαρχο Κομοτηνής...
Υπό άκρα μυστικότητα η μεταφορά των 17 Τούρκων στην Αθήνα 
-Ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας
Αποβιβάστηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» οι 17 Τούρκοι πολίτες από τις Οινούσες ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, η αποβίβασή τους στο λιμάνι έγινε υπό άκρα μυστικότητα από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να μη δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των 17, βρίσκονται 4 γυναίκες και 6 παιδιά.
Χιλιάδες Τούρκοι πασχίζουν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα
Χιλιάδες Τούρκοι πολίτες φαίνεται πως αναζητούν τρόπο να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα.
Πριν από λίγο καιρό εμφανίστηκε μία ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία εντοπίζει το γενεαλογικό δέντρο των ενδιαφερομένων. Η έρευνα του φτάνει έως και το 1800.
Η εφαρμογή επέτρεψε σε πολλούς να ανακάλυψαν ότι έχουν ρίζες από την Ελλάδα.
Χιλιάδες Τούρκοι λοιπόν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επικοινωνούν με ελληνικές αρχές και προξενεία με σκοπό να πάρουν ελληνική υπηκοότητα και να ανοίξει ο δρόμος της Ευρώπης για αυτούς.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί αφού η συνθήκη της Λωζάνης παραμένει σε ισχύ.
ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ... Πότε θα πληρώσουν τις συντάξεις Μαρτίου
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη ενώ την ίδια ημέρα ο ΟΓΑ θα πιστώσει τις συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους του Ταμείου.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη ενώ λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Μαρτίου 2017 ημέρα Παρασκευή το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 27 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες στην Αλεξανδρούπολη με 604 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1.250 γραμμάρια λαθραίου καπνού
Συνελήφθησαν την Τρίτη (20-2-2018) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 45 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-Στη οικία του 45χρονου, 594 πακέτα τσιγάρων και 50 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.250 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
-Στην οικία του 28χρονου 10 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 45χρονος κατηγορείται επίσης για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, διότι κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Η ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ 
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΘΛΕ
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ξάνθης συγχαίρει τον Δήμο Ξάνθης, με πρωτεργάτη το Κέντρο Πολιτισμού για την επιτυχημένη διοργάνωση των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, την υπηρεσία καθαριότητας, η οποία για ακόμη μια χρονιά αποκατέστησε την εικόνα της πόλης μας σε άμεσο χρόνο, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ξάνθης καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Εθελοντικές Οργανώσεις που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού! Τους Επαγγελματίες του Νομού μας, οι οποίοι εξυπηρέτησαν ντόπιους και επισκέπτες με συνέπεια και προσέφεραν για ακόμη μια χρονιά της υψηλής ποιότητας παροχές τους. Βέβαια, αυτοί που θα πρέπει να δεχθούν τα Συγχαρητήρια μας, είναι οι Καρναβαλικοί Σύλλογοι μαζί με τα χιλιάδες μέλη τους, που έδωσαν τον αστείρευτο παλμό και την ζωντάνια τους και έκαναν την πόλη μας για άλλη μια χρονιά σημείο αναφοράς. Ιδιαίτερη μνεία στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που άφησαν το Λαογραφικό τους στίγμα με την συμμετοχή τους στις παράλληλες εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.
Με Εκτίμηση
Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ξάνθης

Ο Βούτσης αδειάζει τον Κοτζιά για τη Novartis: 
Κανένας δεν είναι κατηγορούμενος
Σε ένα εντυπωσιακό άδειασμα του Νίκου Κοτζιά προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, αμφισβητώντας τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών ότι πρέπει οι 10 εμπλεκόμενοι πολιτικοί να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.
Ομως δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά έριξε κι άλλο τους τόνους όσον αφορά το θέμα της εμπλοκής τους στην όλη υπόθεση Novartis, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η αυριανή μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής.
Ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε χαρακτηριστικά για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα: 

«Κανείς δεν είναι κατηγορούμενος, κανείς δεν πάει για κατηγορούμενος, κανείς δεν πάει για ένοχος, αναφέρονται σε έγκληση που έχει γίνει από την εισαγγελία μέσω μαρτυρίων μέχρι εκεί.  Όχι μόνο ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά επίσης ισχύει πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο συγκεκριμένο για το οποίο θα ήταν υποχρεωμένοι οι δέκα  να φέρουν στοιχεία ή να καταθέσουν άλλες απόψεις».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »