*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Φεβρουαρίου

Με 7 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης Στ. Χατζηευαγγέλου - Δ. Καραλευθέρης!

22 Φεβρουαρίου
*Παράλληλα και οι δυο τιμωρήθηκαν με 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Με ποινή κάθειρξης 7 ετών, 5 χρόνια στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, τιμωρήθηκε χθες το πρωί από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης ο πρώην Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου για την γνωστή υπόθεση Δ. Καραλευθέρη.
Με 7 χρόνια κάθειρξη και επίσης 5 χρόνια στέρησης  πολιτικών δικαιωμάτων τιμωρήθηκε και ο εργαζόμενος του Δήμου Τοπείρου Δημήτρης Καραλευθέρης.
Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης με τη διαφορά ότι η νέα (προχθεσινή) δίκη, αφορούσε την μεγάλη οικονομική ζημία που υπέστη ο Δήμος Τοπείρου εξ’ αιτίας της μη απόλυσης του υπαλλήλου και όχι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για το οποίο  είχε επιβληθεί τον Νοέμβριο του 2013 στον πρώην Δήμαρχο Στέλιο Χατζηευαγγέλλου από το Τριμελές Εφετείο  Θράκης ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετη αναστολή και στέρηση για 1 χρόνο των πολιτικών δικαιωμάτων, όταν ωστόσο  ήδη τελούσε σε αργία και είχε αντικασταθεί στο πόστο του.
Το νέο αδίκημα αφορούσε την ζημία των 270.000 ευρώ που υπέστη ο Δήμος Τοπείρου (σ.σ. Μαζί με τους τόκους το ποσόν έφτασε τις 400.000 ευρώ) αφού ενώ ο τότε Δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου όφειλε να απολύσει τον εργαζόμενο του Δήμου Δημήτρη Καραλευθέρη μετά την τελεσίδικη καταδίκη του για ατασθαλία, δεν υπέγραφε την διαπιστωτική πράξη απόλυσης και τον πλήρωνε κανονικά, προκειμένου στις εκλογές του 2014 να τύχει της υποστήριξης της Μαρίας Καραλευθέρη, αδελφής του συγκατηγορουμένου του και υποψηφίας Δημάρχου Τοπείρου.
Μετά λοιπόν την πρώτη καταδίκη του κ.Χατζηευαγγέλου για παράβαση καθήκοντος, ο Δήμος Τοπείρου κατέθεσε μήνυση για απάτη σε βάρος του πρώην Δημάρχου και του συγκατηγορούμενου υπαλλήλου για τα χρήματα που εισέπραττε ο Δ. Καραλευθέρης ως εργαζόμενος και όφειλε να επιστρέψει, κάτι που δεν συνέβη ποτέ ωστόσο.
Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την Εισαγγελική Έδρα να προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων. Η έδρα διέκοψε για να εκδώσει την απόφαση, την οποία και ανέγνωσε το πρωί της Πέμπτης κρίνοντας ένοχους και τους δυο κατηγορούμενους Στέλιο Χατζηευαγγέλου και Δημήτρη Καραλευθέρη και επιβάλλοντάς τους κάθειρξη 7 ετών, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με αναστολή μέχρι την ημέρα εκδίκασης της έφεσης που άσκησαν οι κατηγορούμενοι προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεσή τους από το 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης.
Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου Ελένη Πολυχρονιάδου, ενώ μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οι Θανάσης Ξυνίδης (τότε ειδικός σύμβουλος του πρώην Δημάρχου Τοπείρου) και Μιχαήλ Καφετζόγλου,  πρώην προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Τοπείρου. Πολιτική αγωγή εκ μέρους του Δήμου Τοπείρου ήταν ο δικηγόρος Στέργιος Γιαλάογλου και συνήγοροι υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων ο Σπύρος Γκάνιας από την πλευρά του Δημήτρη Καραλευθέρη και ο δικηγόρος Δράμας Γεώργιος  Ευμοιρίδης, γιος του πρώην βουλευτή και Νομάρχη που υπεράσπισε τον πρώην Δήμαρχο Τοπείρου κ.Στέλιο Χατζηευαγγέλου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »