*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιανουαρίου

See Through H γιαγιά που έκανε όλους τους Έλληνες να κλάψουν...

24 Ιανουαρίου
Με συγκίνησες πολύ ρε γιαγιά… Γιατί μου θύμισες την δική μου γιαγιά και τη δική μου μάνα…! Όχι γιατί κρατούσες με τόσο λαχτάρα τη σημαία για την Μακεδονία, αλλά γιατί δεν είχες και κανέναν δίπλα σου… Μόνο την μοναξιά και την ψυχή σου!
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τρία χρόνια Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού ο Πασχάλης Λύρατζης κι ήδη κατάφερε αυτά που δεν κατάφεραν επί 8 χρόνια ο Φανουράκης και επί 18 ο Τσέπελης!
-Ιδιόκτητη σκεπαστή εξέδρα με καμαρίνια, βασίλισσα του Καρναβαλιού με εκλογές και 30 συμμετοχές και καλλιτεχνικά προγράμματα με σπουδαίους καλλιτέχνες που θα φέρουν πολύ κόσμο και έξω από την Ξάνθη, όπως ο Νίκος Κουρκούλης και ο Πέτρος Ιακωβίδης..!
…..
*Βέβαια θα μου πείτε ότι κι ο Φανουράκης πήρε… γκίνες για την… μάσκα που δεν σηκώθηκε ποτέ από το πάτωμα αλλά και την συναυλία της Emma Shaplin που στοίχισε περίπου 70.000 ευρώ!
Όσο στοιχίζει σχεδόν όλο το Καρναβάλι μας επί Λύρατζη!
-Κι όσο για τον Τσέπελη; Έφυγε και μας άφησε τους… τροφοδότες λογαριασμούς που διέθετε στο Καρναβάλι μας!!! Άξιος ο μισθός του…
……
*Ο Βασίλης Καρράς ξεσήκωσε τους θαμώνες νυχτερινού κέντρου ερμηνεύοντας το «Μακεδονία Ξακουστή»
Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Βασίλης Καρράς ξεσήκωσε τους θαμώνες του Stage Live με το «Μακεδονία Ξακουστή»!
Αμέσως μετά όλο το μαγαζί μετατράπηκε σε κερκίδα. «Ένα μήνυμα μόνο, η Μακεδονία είναι εδώ», είπε εν μέσω αποθέωσης ο λαϊκός τραγουδιστής.
……
*Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πωλητές ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 14/2018 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (ΑΔΑ: ΩΓ6ΥΩΚ8-ΑΗ7), μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Ξάνθης, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους χορηγηθεί έγκριση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη που οργανώνεται με την ευκαιρία των Θ.Λ.Ε. 2018 για την πώληση παραδοσιακών ειδών.
Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά 22-01-2018 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 29-01-2018 ημέρα Δευτέρα και ώρες από 07:00 έως 15:00.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης καθώς και το έντυπο υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι διαθέσιμα από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ξάνθης, καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ξάνθης.
……
*Το δικό του στίγμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε κατά την είσοδό του στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής, για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το μήνυμά του.
Ο πρώην πρωθυπουργός αρκέστηκε σε μια λακωνική απάντηση: «Όλα καλά, προς το παρόν όλα καλά», συνοδεύοντας την απάντησή του με χαμόγελο.

Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Ξάνθης
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Ξάνθης σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση Θες/νίκης διοργανώνει: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
Ανοιχτό προς το κοινό της περιοχής μας στις 10 & 11 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:00 μ.μ το Σάββατο και την Κυριακή στις 09:00 π.μ  στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Καλούμε όλους τους φίλους και μέλη συλλόγων  που ασχολούνται με δραστηριότητες στη φύση, ορειβατικούς, περιπατητικούς, αθλητικούς, αγροτικούς συλλόγους, επίσης φορείς Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Λιμενικό γενικά ανθρώπους ευαισθητοποιημένους με την φύση και τον συνάνθρωπο.
Ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις και να γνωρίσουμε τεχνικές και δεξιότητες πάνω στον τομέα της διάσωσης ατόμων ευρισκόμενα σε κίνδυνο.
Με Θεματικές ενότητες:
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΕΡΟΔΙΑΣΩΣΗ, ΟΡΕΙΝΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
Ελάτε να γνωρίσετε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6970050091 & 6972455308www.eodxanthis.gr
Για την ΕΟΔ Ξάνθης το Δ.Σ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Φεβρουαρίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 01 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 01 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Πέμπτη
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη)
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Φεβρουαρίου 2018 θα καταβληθούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τρίτη)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) Φεβρουαρίου 2018 – Πληρωμή στις 02 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Παρασκευή
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2018 στις 02 Φεβρουαρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Συλλαλητήριο όλων των φίλων της Ειρήνης και του αντιπολεμικού κινήματος την Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018 και ώρα 11 πμ στην Αλεξανδρούπολη.
Συναντήθηκαν στην Κομοτηνή το Σάββατο 20-01-2018 οι Επιτροπές Ειρήνης της ΠΑΜΘ, όπου συζήτησαν τις αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και κατέληξαν:
Στην έκδοση ψηφίσματος για τις εξελίξεις για την ονοματολογία της ΠΓΔΜ και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.
Την συνέχιση της καμπάνιας συλλογής υπογραφών ενάντια στην μονομερή απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αποφασίστηκε η οργάνωση Συλλαλητηρίου όλων των φίλων της Ειρήνης και του αντιπολεμικού κινήματος την Κυριακή 11 Φλεβάρη 2018 και ώρα 11 πμ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
Για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, στα πλαίσια της απόφασης για επέκταση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΜΘ

Την έκδοση των 8 στρατιωτικών ζήτησαν οι Τούρκοι του υπ. Δικαιοσύνης -«Δεν γίνεται» απάντησε ο Κοντονής
Το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία έθεσε η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης, με επικεφαλής των Τούρκο υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντονής του απάντησε πώς τέτοιο θέμα δεν υπάρχει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου. «Το ανώτατο δικαστήριο δεν έκρινε αν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής τους, αλλά κάτι ευρύτερο, πώς δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και αυτή η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο Σταύρος Κοντονής άφησε να εννοηθεί ότι οι όποιες εξελίξεις για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών θα πρέπει να κινηθούν από την Τουρκία, υπονοώντας ότι η άλλη πλευρά θα πρέπει είτε να κάνει νέο αίτημα έκδοσης, είτε να ζητήσει να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε γνωστή και επίσημα η θέση της Ελλάδας, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα για να δικαστούν οι οκτώ, στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον υπ. Δικαιοσύνης «είναι δικό τους θέμα τι θα κάνουν οι τουρκικές αρχές, αφού οι δυνατότητες είναι ρητά διατυπωμένες στον ελληνικό ποινικό κώδικα».
Σύμφωνα με αυτές η γειτονική χώρα θα πρέπει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους να ακολουθήσει έρευνα και δίωξη και στη συνέχεια παραπεμπτικό βούλευμα. Το έγγραφο θα πρέπει επιπλέον να αναφέρει ότι πιθανολογείται ότι οι οκτώ είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης προκειμένου να εμπίπτει στο άρθρο 8 του ποινικού κώδικα και να δίνεται έτσι το δικαίωμα της δίωξής τους και στην ελλάδα.
Το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης αποδίδει τη συνάντηση σε επίπεδο συνεργασίας των υπουργείων Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ τονίζουν πως η πρωτοβουλία για το ραντεβού ήταν της Άγκυρας.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί την Άγκυρα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί ενώπιον του διοικητικού Εφετείου η αίτηση ακύρωσης που έχει υποβάλλει το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής σε βάρος της απόφασης της επιτροπής που τους χορήγησε άσυλο με τους συνηγόρους των οκτώ να υποστηρίζουν ότι η συνέχιση της κράτησής τους είναι παράνομη, αφού έχει ήδη λήξει και να αντιτείνουν ότι η επιτροπή ασύλου έχει ήδη αποφανθεί πως οι οκτώ δικαιούνται άσυλο συνεπώς είναι πολιτικοί πρόσφυγες στη χώρα μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »