*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιανουαρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ξεπερνάνε τις 30 οι συμμετοχές για τον τίτλο της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2018!

24 Ιανουαρίου
Παρουσία των εκπροσώπων των Καρναβαλικών συλλόγων Ξάνθης και υπό την Προεδρία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη, συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2018 προκειμένου να αποφασίσει για το πώς θα εκλεγεί η βασίλισσα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού, θεσμός που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Μάλιστα σε αντίθεση με την Πάτρα όπου 5μελής επιτροπή αποφασίζει για όλα, στο Καρναβάλι της Ξάνθης η επιλογή της Βασίλισσας θα γίνει από τους εκπροσώπους των 20 Καρναβαλικών συλλόγων (σ.σ. Τόσοι ήταν παρόντες από τους 33 συνολικά) με διαδικασία που δεν θ’ αφήνει σκιές για την εκλογή της και παράλληλα θα ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ την πόλη μας και το θεσμό ακόμη περισσότερο σε όλη την Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι λοιπόν των 20 καρναβαλικών συλλόγων που το βράδυ της Δευτέρας έδωσαν το παρόν,  θα αποφασίσουν με διάφανες διαδικασίες ποια υποψήφια θα εκλεγεί βασίλισσα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018 από τις 30 και πλέον που διεκδικούν τον τίτλο.
Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης ενημέρωσε τους συλλόγους για την διαδικασία, ενώ αναφέρθηκε και στην νέα ιδιόκτητη εξέδρα του Δήμου Ξάνθης που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι. (σ.σ. Περίπου 30-33.000 ευρώ μαζί με τις τέντες)
Έντονη αίσθηση προκάλεσε πάντως στη συνεδρίαση της Οργανωτικής η επίθεση εκπροσώπων συλλόγων -για μια ακόμη φορά- στον εκπρόσωπο των Βατράχων Μιχάλη Τσέπελη με τον τελευταίο να αμύνεται και να λέει, «εμείς κάνουμε δωρεάν τις εκδηλώσεις μας τις περισσότερες φορές και  τα λεφτά μένουν στη Ξάνθη».



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »