*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιανουαρίου

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Κοινοπραξία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.-ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ Α.Ε-ΖΕΥΞΗ Α.Ε στέλνει τον Σάββα Παυλίδη στη Δικαιοσύνη για τον «Χυτά» Ξάνθης!

19 Ιανουαρίου
Απίστευτο! Η Κοινοπραξία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.-ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ Α.Ε-ΖΕΥΞΗ Α.Ε (Ξανθιώτικες εταιρείες), στέλνει τον Σάββα Παυλίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής και του Διαγωνισμού στη Δικαιοσύνη για τον «Χυτά» Ξάνθης και την πρακτική που ακολούθησε.
Διαβάστε την επιστολή της Κοινοπραξίας  στον Πρόεδρο του ΣΔΑΝ Θωμά Μίχογλου και τα μέλη του Δ.Σ.:
«Ξάνθη 8-1-2018
Μιχ.Καραολή 53-Ξάνθη
Τηλ: 2541026707
Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης
Κύριε Πρόεδρε
Με την έκδοση της απόφασης της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/06 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης {57/2017} που έκανε δεκτή την προσφυγή της Κ/Ξ «Αλέξανδρος ΑΤΕ-ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ ΑΕ-ΖΕΥΞΗ ΑΤΕ» κατά της υπ’αριθμ.8995,8997/7-11-2017 απόφασης του ΓΓ της ΑΔΜΘ απόφασης του Γ.Γ της Α.Δ.Μ.Θ. και με δεδομένο την αίτηση-υπόμνημα μας προς την Εκτελεστική Επιτροπή του Σ.Δ.Α.Ν.Ξ. {1671Β’/06.12.2-17 αποδεικτικό επίδοσης), οφείλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:
Με την αριθμ.33/5.10.2015 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΔΑΝΞ, εγκρίθηκε η διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου με τίτλο «Κατασκευή 4ης λεκάνης ταφής, βιολογικού καθαρισμού και δικτύου συλλογής και καύσης βιοαερίου στο ΧΥΤΑ» με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά, προϋπολογισμού 4.146.341,46 ευρώ (με αναθεώρηση) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3669/2008 και τους όρους της διακήρυξης. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, εργοδότης-κύριος του έργου και φορές κατασκευής είναι ο ΣΔΑΝΞ και προϊσταμένη αρχή η Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΔΑΝΞ. Με την υπ΄αριθμ.41/2015 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΔΑΝΞ ορίστηκε 7μελές Επιτροπή Διαγωνισμού εισηγήθηκε: «...2. Τον αποκλεισμό του διαγωνιζόμενου Κ/Ξ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε-ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ Α.Ε. ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε από την περαιτέρω διαδικασία του διαγωνισμού για λόγους μη τήρησης των ελαχίστων απαιτούμενων των Τεχνικών Προδιαγραφών, Τεχνικής Περιγραφής, Κανονισμού μελετών και Διακηρύξεων του έργου». Το υπ’αριθμ. 887/19.6.2017 Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού έγινε αποδεκτό, ως έχει, με την υπ’αριθμ.39/25.7.2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΔΑΝΞ.
Ο Συντονιστής της ΑΔΜΘ απέρριψε την προσφυγή μας, πιο συγκεκριμένα απείχε να αποφανθεί επί των αιτιάσεων μας σχετικά με τις τεχνικές προσφορές για το λόγο ότι, άπτονται «τεχνικών ζητημάτων» για τα οποία έχει ειδικώς και επαρκώς γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Διαγωνισμού και αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ σε κάθε περίπτωση αρμόδια να εξετάσει τα σχετικά ζητήματα είναι η αναθέτουσα αρχή, η οποία μέχρι την κατακύρωση του διαγωνισμού έχει τη δυνατότητα να επανεξετάσει τη νομιμότητα όλων των πράξεων.
Άρα λοιπόν, μετά την αποδοχή της προσφυγής μας επανερχόμαστε σε σας ως αναθέτουσα αρχή αφού όπως λέγει ο Συντονιστής, αφού εσείς έχετε τη δυνατότητα να επανεξετάσετε τη νομιμότητα όλων των πράξεων.
Με την παρούσα σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας γνωρίζουμε ότι:
1. Η συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής του Διαγωνισμού, κου Παυλίδη, αποτελεί τροχοπέδη για την ομαλή εξέλιξη του διαγωνισμού. Αφού τιτλοφόρησε ως «ΑΠΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ» ουσιαστικά την απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού, και χωρίς να λάβει υπόψη του διόλου την αντίθετη-μειοψηφούσα άποψη του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του φορέα υλοποίησης ΣΔΑΝΞ, κου Αιβαλιώτη Παναγιώτη, η οποία καταχωρήθηκε μεν στο Πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, αλλά απορρίφθηκε χωρίς αιτιολογία, απέκλεισε αναιτιολόγητα και καταχρηστικά την κοινοπραξία μας από την συνέχεια του διαγωνισμού.
2.  Κατά την συνεδρία της Επιτροπής του άρθρου 152, όπου είχε προσκληθεί να συμμετάσχει μαζί με το Δήμαρχο Τοπείρου και τον κο Αιβαλιώτη και ενώ προσκλήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή παρόντων όλων των μελών της Επιτροπής και των εκπροσώπων των κοινοπραξιών και των νομικών τους συμβούλων αλλά και νομικού εκπροσώπου της παρεμβαίνουσας τρίτης υποψήφιας εταιρείας «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕ» για να αιτιολογήσει την απόφαση του και να υποβληθεί ενδεχομένως σε ερωτήσεις, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής ζητώντας από τον Πρόεδρο αυτής, να προσέλθει στην Επιτροπή, μόνο αν φύγουν όλοι οι άλλοι προσκληθέντες και επέμεινε στην άρνηση του παρά το ότι του εξήγησε η Πρόεδρος της Επιτροπής το παράλογο του συγκεκριμένου αιτήματος. Τελικά αποχώρησε χωρίς να δεχθεί να εμφανιστεί στην Επιτροπή.
3.  Η συμπεριφορά του αυτή έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι πλέον να παραμείνουμε θεατές.
Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμού είναι μη αποδεκτή και την καταγγέλλουμε.
Αυτή η συμπεριφορά του συνιστά ουσιαστικά ζημιογόνα πράξη για το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος ως ΝΠΔΔ και ενδεχομένως να γεννήσει ποινικές ευθύνες για όλα τα μέλη της διοίκησης του ΝΠΔΔ ΣΔΑ Ν.Ξάνθης αν αποδεχτείτε την απόφαση του.
Για αυτούς του λόγους
Δηλώνοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε ακόμη και με προσφυγή στα ποινικά δικαστήρια, ζητούμε να επανεξετάσετε τα δεδομένα υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152 και να ενεργήσετε όπως ο νόμος ορίζει, αξιολογώντας την αναγκαιότητα αντικατάστασης του Προέδρους της Επιτροπής Διαγωνισμού και εξασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία των αρμόδιων οργάνων του διαγωνισμού ώστε, να μας δοθεί τελικά η δυνατότητα, να συμμετάσχουμε, σας ίσος προς ίσο με τους άλλους συνυποψήφιος μας, στην τελική φάση του διαγωνισμού και να επικρατήσει ο έχων την καλύτερη και συμφερότερη για το Σύνδεσμο προσφορά.
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε-
ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ Α.Ε – ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε.».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »