*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιανουαρίου

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2018! Κανείς δεν ξέρει τις υποψήφιες, κανείς δεν ξέρει τους… εκλέκτορες!

20 Ιανουαρίου
Θεσμός μέσα στο θεσμό, η εκλογή της πρώτης Βασίλισσας των ΘΛΕ-Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2018, καθώς οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία
Καθώς διάφορες φήμες φέρνουν τις υποψήφιες Βασίλισσες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού να έχουν ήδη ξεπεράσει τον αριθμό 20 και μέχρι την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ο αριθμός να αυξάνεται ακόμη περισσότερο, η ιδέα του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη για την εκλογή της από την Οργανωτική Επιτροπή, ήδη έχει λάβει Πανελλήνια διάσταση και ενδιαφέρον, αφού θα πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό και πρωτόγνωρο… Κάτι που δεν γίνεται στο Πατρινό καρναβάλι όπου η διαδικασία είναι απλή και διαδικαστική.
Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και μετά τις «διαρροές» που εμφανίστηκαν, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης έδωσε ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ στους υπαλλήλους:
1. Τα email θα βλέπουν μόνο οι αρμόδιοι υπάλληλοι και δεν θα διαρρεύσουν κανένα όνομα πριν την εκλογή και πόσο μάλλον φωτογραφικό υλικό.
2. Θα προστατευθούν όλα τα προσωπικά δεδομένα των υποψηφίων και μόνον οι ίδιες θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν πληροφορίες που αφορούν μόνο στις δικές τους υποψηφιότητες.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ
Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί και το πώς θα γίνει η διαδικασία εκλογής της  βασίλισσας και κυρίως ποιοι θα είναι οι εκλέκτορες.
Για το λόγο αυτό θα υπάρξει έκτακτη Οργανωτική την ερχόμενη Δευτέρα 22/1 που θα αποφασίσει είτε σε 3μελή ή 5μελή επιτροπή, είτε σε ευρεία επιτροπή με εκπροσώπους όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στην παρέλαση για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοκρατία.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:
«Καλούμε τους Καρναβαλικούς συλλόγους σε συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής την Δευτέρα 22/1/2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης με θέματα:
ΘΛΕ 2018, επιλογή βασίλισσας καρναβαλιού, ανακοινώσεις.
Με εκτίμηση,
Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων»
Κανείς δεν ξέρει τις υποψήφιες, κανείς δεν ξέρει τους… εκλέκτορες
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
1. Ο αριθμός των συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη αλλά και του Δημάρχου Ξάνθης που έδωσε το πράσινο φως για την πρώτη εκλεγμένη Βασίλισσα των ΘΛΕ. Κάποιοι μιλάνε ακόμη και για 30 υποψήφιες, ενώ μέχρι χθες υπήρχαν 20 συμμετοχές.
2. Κανείς δεν θα ξέρει τις υποψήφιες, αφού θα εμφανιστούν όλες μαζί την ημέρα της ευρείας συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής μαζί με τους εκπροσώπους των Φορέων και των χορηγών που θα γίνει και η εκλογή της.  
3. Κανείς δεν θα ξέρει του εκλέκτορες, αφού κάθε Καρναβαλικός σύλλογος θα αποφασίσει μεμονωμένα ποιο πρόσωπο θα τον εκπροσωπήσει και θα ψηφίσει με απόφαση του Δ.Σ. Την ημέρα της ευρείας συνεδρίασης θα ανοίξει ο κάθε σύλλογος τον φάκελο και θα ανακοινώσει τον επίσημο εκπρόσωπό του.
4. Οι υποψήφιες για τον τίτλο της βασίλισσας θα κάνουν μια ή δυο εμφανίσεις στην επιτροπή και θα είναι ντυμένες με ανάλογες στολές βασίλισσας.
5. Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης θα φιλοξενήσει για το 3ήμερο του Καρναβαλιού (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο) όλες τις υποψήφιες βασίλισσες με έξοδά του προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη, τις ομορφιές της και να διαδώσουν το καρναβάλι μας στα μέρη τους.
6. Η περσινή βασίλισσα θα δώσει το στέμμα της στη φετινή βασίλισσα που θα παρελάσει επάνω σε ένα ιδιαίτερα φαντασμαγορικό άρμα που δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνει με στολές άλλες 3-4 υποψήφιες που θα την συνοδεύουν.
7. Όλες οι υποψήφιες βασίλισσες θα έχουν δωρεάν ποτά για να διασκεδάσουν στα μαγαζιά της Ξάνθης, τις μέρες που θα φιλοξενηθούν στη πόλη μας ώστε να αποτελέσουν κάτι το ξεχωριστό για την πόλη μας.
8. Όλες οι υποψήφιες θα φωτογραφηθούν ξεχωριστά για τον επίσημο χορηγό των ΘΛΕ, την μπύρα AMSTEL, ενώ θα ξεναγηθούν και θα φωτογραφηθούν σε διάφορα αξιοθέατα της πόλης από μέλη της Οργανωτικής επιτροπής και του Κέντρου Πολιτισμού.
Οι φωτογραφίες αυτές θα έχουν ως στόχο την ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της πόλης μας σε περιοδικά και εφημερίδας της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο βήμα προκειμένου του χρόνου να γίνει το 1ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ στη Ξάνθη.
9. Σε όλες τις συμμετέχουσες θα δοθούν δώρα από το Κέντρο Πολιτισμού και μαγαζιά της πόλης μας, ώστε και του χρόνου να υπάρχει το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον από τις υποψήφιες.
*Λεπτομέρειες θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της Δευτέρας όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »