*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Δεκεμβρίου

See Through Ο Μέτιος άδειασε τον Τσαλικίδη κι άνοιξε την παλιά γέφυρα του Κομψάτου

19 Δεκεμβρίου
Μετά τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, γραφείο… τύπου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη 
Αγροτικού Νίκου Ευφραιμίδη, ο… Φανουράκης;;; Πρόοδος…
……………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Λίγοι θα προσέξατε βέβαια πως μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με την παράταξη Πούλιου - Φανουράκη ο Μιχάλης Ρεκάρης με 313 ψήφους –νάναι καλά ο Άγγελος ο Πεχλιβάνης βέβαια που τον προώθησε…- και δεν μπήκε για μια…ψήφο ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Χαϊτίδης που πήρε 312 ψήφους!
…..
*Γιατί το γράφω αυτό; Μα γιατί αν είχε μπει στο δημοτικό συμβούλιο και στην Κοινωνία Δημοτών ο Δημήτρης Χαϊτίδης, θα μπορούσε (και θα ήταν και το ενδεδειγμένο ΗΓΕΤΙΚΟ πρόσωπο), να ΗΓΗΘΕΙ και της Κοινωνίας Δημοτών και τα πάντα να ήταν εντελώς διαφορετικά στη μείζονα αντιπολίτευση…
Όχι μόνο γιατί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα με άποψη και ιστορία, αλλά γιατί θα τύγχανε του σεβασμού και των εντός, αλλά και των εκτός του συμβουλίου φίλων της Κοινωνίας Δημοτών.
Κι όλα αυτά για μια ψήφο…
……
*Βέβαια με τον Δημήτρη Χαϊτίδη επικεφαλής, δεν θα έπαιζε παιχνίδια με την παράταξη της Κοινωνίας Δημοτών, κανείς Σάββας Μελισσόπουλος και Φανουράκης και πόσο μάλλον κανείς Τσέπελης ή Γκόγκος…
…..
*Περίεργα πράγματα συμβαίνουν δυστυχώς στο Δήμο Ξάνθης με τον τρόπο λειτουργίας του Προϊσταμένου καθαριότητας και ειλικρινά αν αυτά που μαθαίνω είναι αληθή κι έχουν σχέση με το «άγριο» κυνηγητό που δέχεται ζευγάρι οδοκαθαριστών με άτομο με ειδική ανάγκη, θα στεναχωρηθώ πολύ…
-Και με τον προϊστάμενο που στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί με πρωτοφανή εμπάθεια, αλλά και με τον Δήμαρχο Ξάνθης που ενώ γνωρίζει το πρόβλημα και μάλιστα με ευαισθησία και ανθρωπιά φέρθηκε στους συγκεκριμένους γονείς, δεν έχει –ακόμη-παρέμβει!
……
*Φυσικά θα επανέρθω στο συγκεκριμένο θέμα, όχι γιατί με γονείς που περνάνε το προσωπικό τους δράμα οφείλουμε όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, αλλά και γιατί τέτοιες συμπεριφορές προϊσταμένων, ΖΗΜΙΑ κάνουν μόνο στον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης.
……
*Με σύνθημα "Δίνω αίμα γιατί μου περισσεύει αγάπη" ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ξάνθης μαζί με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος Ξάνθης χθες Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (09.00-14.00).
Μπράβο και στους μεν αλλά και στους δε και φυσικά διπλό μπράβο στους εθελοντές αιμοδότες.
......
*Στέλιος Μωραϊτης (Πρόεδρος), Χρήστος Παμπουκίδης, Γιώργος Ρόιδος, Σπύρος Κάλφας,

Χατίπ Σερκάν Ισμέτ, Σπάρταλης Μανώλης και Παντελής Παντελεήμων εκλέχτηκαν στην 7μελή Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕ Ξάνθης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του νέου Διοικητικού συμβουλίου. Καλή τους επιτυχία.
....
*Σημειώνω οτι όλη η χθεσινή συνεδρίαση καλύφθηκε ζωντανά απο το Xanthi channel και εντύπωση προκάλεσε ο πολύς κόσμος που παρακολούθησε και την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΕΒΕ Ξάνθης.  
....

Στην Ξάνθη θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος για να δώσει τις ευχές του στο Δ’ Σώμα Στρατού εν όψει των Γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ξανά σε κυκλοφορία η παλιά γέφυρα Κομψάτου 
με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου που "άδειασε¨εν ψυχρώ τον Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη που "βιάστηκε"να τον κλείσει!
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, -στην ουσία άδειασε εν ψυχρώ τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ.Νίκο Τσαλικίδη που τον έκλεισε βιαστικά- άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος Κομοτηνής – Ιάσμου στην θέση της παλιάς γέφυρας του ποταμού Κομψάτου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχων και δοκιμαστικών φορτίσεων που διενεργήθηκαν από την Εγνατία Οδός Α.Ε. και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και εργασιών προστασίας και σήμανσης που εκτελέστηκαν, προέκυψε ότι η γέφυρα μπορεί να δοθεί ξανά σε κυκλοφορία για διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων. Αντίθετα, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή για φορτηγά τριών ή περισσότερων αξόνων.
Με τον τρόπο αυτό, αποκαθίσταται η οδική κυκλοφορία στην περιοχή, μετά τη διακοπή της στις 10 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Η στατική επάρκεια της γέφυρας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ευθύνη της Περιφέρειας ώστε σύντομα να είναι δυνατή και η διέλευση φορτηγών τριών ή περισσοτέρων αξόνων.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΘίτες ΞΑΝΘΗ Ο ΝΟΥΡΕΔΗΝ ΚΙΓΙΤΖΗ
Μια από τα ίδια στον σύλλογο ΕΠΑΘιτών  Ξάνθης που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, εκλέγοντας και πάλι τον ίδιο Πρόεδρο τον Νουρεδήν Κιγιτζή.
Αναλυτικά το νέο Δ.Σ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Νουρεδήν Κιγιτζή
(Και δημόσιες σχέσεις)
Α' αντιπρόεδρος: Ταχήρ Ομέρ
Β' αντιπρόεδρος: Μεχμέτ-Αλή Εμπλιούκ
Γενικός γραμματέας: Ιρφάν Κάλφα
Αναπληρωτής γραμματέας: Χουσεΐν Αλεμδάρ
Ταμίας: Χουσεΐν Γκροσδήλ
Αναπληρωτής ταμίας: Χασάν Καπζά
Συνεδριάζει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου (13.00) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Μύκης προκειμένου να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
  1. Αναλήψεις-ανατροπές υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017
  2. Εισήγηση για τροποποίηση προϋπολογισμού 2017 (13η αναμόρφωση)
  3. Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για το μόνιμο και Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό του δήμου για το έτος 2018, προϋπολογισμού έως 3.652,05 χωρίς Φ.Π.Α.
  4. Έγκριση σύναψης σύμβασης για την υποστήριξη των φωτοτυπικών μηχανημάτων του δήμου, έτους 2018
  5. Έγκριση πρακτικού προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια υλικών ύδρευσης-αποχέτευσης»
  6. Έγκριση διενέργειας δαπάνης και διάθεση πίστωσης 16.740,00€ για την εκτέλεση των «Υπηρεσιών για την αναβάθμιση και ασφάλεια παιδικών χαρών δήμου Μύκης»
  7. Έγκριση διενέργειας δαπάνης και διάθεση πίστωσης 1.498,59€ για την εκτέλεση της προμήθειας «Οικοδομικά υλικά συντήρησης μονίμων εγκαταστάσεων πλην κτιρίων».
Συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Ξάνθης. 
Ποια θέματα θα συζητηθούν.
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις (14.00)  -και σε περίπτωση μη απαρτίας την ίδια ώρα της Τετάρτης 20/12-  η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης με τα παρακάτω τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
  1. Χορήγηση άδειας παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις αστυνομικές διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 υγειονομική διάταξη. (εισηγήτρια: Παρθένα Ασηξαρίδου)
  2. Προέλεγχος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εισηγήτρια: Σταυρούλα Χατζηγεωργίου)
  3. Έκφραση γνώμης σχετικά με τον χώρο λειτουργίας και τον καθορισμό θέσεων υπαίθριας αγοράς-εμποροπανήγυρης με την ευκαιρία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών έτους 2018 (εισηγήτρια: Δέσποινα Βασιλούδη)
  4. Έκφραση γνώμης για μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας για τη δημιουργία του σχολικού δακτυλίου 28ης Οκτωβρίου - Σερρών - Κολοκοτρώνη – Καβάλας, καθώς και για την αντιδρόμηση τμήματος της οδού 12 Αποστόλων και την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κουγιουμτζόγλου (εισηγήτρια: Αραβέλα Παπαδοπούλου).
Έπαιζαν «φρουτάκια» ένας 37χρονος 
κι ένας 74χρονος σε ίντερνετ καφέ στην Ξάνθη
Συνελήφθησαν το Σάββατο (16-12-2017) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 74 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (ίντενετ - καφέ), όπου εντόπισαν τον 37χρονο προσωρινά υπεύθυνο, να έχει εγκαταστήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στον 74χρονο, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια» σε έναν από αυτούς.
Κατασχέθηκαν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 1.340 ευρώ.  Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ο 48χρονος ημεδαπός,  ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »