*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Δεκεμβρίου

See Through Οι τουαλέτες στα δικαστήρια και τα παιχνίδια στην Ευχούπολη...

14 Δεκεμβρίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Συγκρίσεις κάνουν κάποιοι με το Καρουζελ και το τραινάκι πέρσι με το Λύκειο (σ.σ. Η βόλτα ήταν 2 ευρώ…) με τις φετινές τιμές που στοιχίζουν 2.5 ευρώ!
-Τι ξεχνάτε οι κύριοι αυτοί; Ότι ο επιχειρηματίας που έφερνε… δωρεάν –υποτίθεται- τα παιχνίδια στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, μοίραζε… χαρτάκια χωρίς να πληρώνει ΦΠΑ!
-Ενώ ο φετινός επιχειρηματίας, δουλεύει κανονικά και νόμιμα τα παιχνίδια που έχει στήσει στα πλαίσια της Ευχούπολης και παράλληλα πληρώνει και 3.500 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης
……
*Το δυσάρεστο της υπόθεσης; Ότι ήταν ο μόνος επιχειρηματίας που συμμετείχε στη δημοπρασία του Δήμου Ξάνθης.
-Αλήθεια, γιατί οι πρώην συνεργάτες της κυρίας Πέπης Στάντσιου δεν συμμετείχαν στην δημοπρασία του Δήμου Ξάνθης;
……
*Αφού ο κύριος Τσέπελης προσχώρησε στην παράταξη Κοινωνία Δημοτών με επικεφαλής τον Μανώλη Φανουράκη, γιατί δεν το ανακοινώνει και επίσημα;
……
*Τόσους οπαδούς διαθέτει ο Δημήτρης Μπένης ως δις υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης. Λογικά δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο πλευρό του το πρωϊ της Τρίτης στο δικαστήριο Ξάνθης; Μια αφελή ερώτηση κάνω…
……
*Σημειώνω ότι κλειστή παραμένει η μία αίθουσα στο Πλημ/κείο Ξάνθης γιατί χρειάζεται ανακαίνιση (σ.σ. Πέφτουνε οι σουβάδες…), ενώ καλό είναι να γίνει και κάποια ανακαίνιση στις τουαλέτες, γιατί τα καζανάκια δεν κατεβάζουν νερό και η μία βρύση δεν λειτουργεί καθόλου. Δεν νομίζουμε ότι η δαπάνη είναι ιδιαίτερα μεγάλη…
(σ.σ. Αυτό το τελευταίο το απευθύνω και στον νέο Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κώστα Μαλάκη...).
……
*Γιορτινά παραμύθια για μικρούς –και όχι μόνο- παρουσιάζονται το πρωί (11.30) του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο "Δύο".
"Χριστός γεννάται, το φως αξαίνει και το σκοτάδι μικραίνει"

Συνελήφθησαν ένας 21χρονος κι ένας 19χρονος  
στο Δροσερό Ξάνθης για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθησαν την Τρίτη 12-12-2017 το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 19 ετών, διότι ο  19χρονος εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες με τη βοήθεια του 21χρονου, σε κτίσμα ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΩΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΟΥΝΑΒΗ
Τη δημιουργία ενός καναλιού με τους ποταμούς Δούναβη, Μοράβα και Αξιό για τη μεταφορά εμπορευμάτων, με έξοδο τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζουν τα Σκόπια σε συνεργασία με τη Σερβία και με Κινέζους επενδυτές.
Για το project αυτό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά το πρόσφατό του ταξίδι στα Σκόπια από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκε Ιβάνοφ.
«Μου έδωσε σε ένα στικάκι στο οποίο είχε ένα βίντεο, όπου απεικονιζόταν το όνειρο για τη δημιουργία του καναλιού, Αξιός - Δούναβης - Μοράβας. Αυτό το ανακινήσαμε εμείς πριν δύο χρόνια», είπε ο δήμαρχος, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι Κινέζοι, μετά από πρόσταση των Σκοπιανών, έκαναν μια προμελέτη για τη σύνδεση, καθώς εκτιμάται ότι μόνο αυτοί, με τις τεράστιες οικονομικές δυνατότητες που έχουν μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός τόσο πολυδάπανου project.
Άλλωστε, υπολογίζεται ότι το έργο, μήκους 650 χιλιομέτρων, θα κοστίσει πάνω από 10 δισ. δολάρια, ενώ το μεγαλύτερο αγκάθι για τη δημιουργία του είναι τα περιβαλλοντικά θέματα.
Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει ενημερώσει ήδη για το θέμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην Κομοτηνή
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος  την Τρίτη 12-12-2017 το απόγευμα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ) στην Κομοτηνή, όπου αφού απείλησε με πιστόλι δύο υπαλλήλους του καταστήματος, αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΕΡΓΑΝΗ: ΣΤΙΣ 209.040 ΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ
Aρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 39.221 θέσεις εργασίας το Νοέμβριο καταγράφει το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.
Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 169.819, ενώ οι αποχωρήσεις σε 209.040. Σημειώνεται από το σύστημα Εργάνη ότι είναι η χειρότερη επίδοση το Νοέμβριο από το 2011.
Από τις 209.040 συνολικά αποχωρήσεις, οι 64.693 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 144.347 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Από τις 169.819 προσλήψεις, οι 71.255 αφορούν σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι 73.897 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 24.667 σε εκ περιτροπής απασχόληση.
Στο εντεκάμηνο, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 128.230 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση ενδεκαμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.
Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος -Νοέμβριος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 2.228.334 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 2.100.104, εκ των οποίων οι 1.184.645 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 915.459 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
.....
Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης μαζί με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν.Ξάνθης "Η αγάπη" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία εντός των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.
Δευτέρα,18 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες: 09:00 - 14:00
Δίνουμε αίμα γιατί μας περισσεύει αγάπη!!!

......
Ερντογάν: Να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ 
ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης - Κράτος κατοχής το Ισραήλ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», σε μια αντίδραση στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της πόλης ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Καλώ τις χώρες που υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερντογάν χαρακτήρισε μάλιστα το Ισραήλ «κράτος κατοχής» και «τρομοκρατικό», στη διάρκεια της ομιλίας του.
«Το Ισραήλ είναι ένα κράτος κατοχής. Επιπλέον είναι ένα τρομοκρατικό κράτος», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλέσουν την «παράνομη και προκλητική τους» απόφαση.

Οι δύο στους τρεις Έλληνες καθυστερούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
Αποκαλυπτική για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι η έρευνα «European Consumer Payment Report 2017» σύμφωνα με την οποία δύο στους τρεις καθυστερούν να πληρώσουν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους λόγω έλλειψης χρημάτων. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση για τις καθυστερήσεις πληρωμών από φυσικά πρόσωπα-καταναλωτές, που διενήργησε φέτος η Intrum.
Βάσει των στοιχείων της έρευνας, περισσότεροι από ένας στους Έλληνες δεν θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση βελτιώνεται, ενώ οι τέσσερις στους πέντε διαφωνούν με την άποψη ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Και τα δύο αυτά στατιστικά στοιχεία είναι τα υψηλότερα στη σχετική έρευνα που περιλαμβάνει 25 ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, οι τρεις στους τέσσερις αισθάνονται αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να κερδίσουν αρκετό εισόδημα ώστε να ζουν χωρίς πρόβλημα.
Το μεγαλύτερο ποσοστό παρατηρήθηκε για την Ελλάδα και στο κατά πόσο οι γονείς πιστεύουν ότι τα παιδιά τους θα είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή στην οποία βρίσκονται τώρα, με το 43% να απαντά καταφατικά. Αντίστοιχα, μόλις το 22% των παιδιών θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα είναι καλύτερη από εκείνη των γονιών τους.
Το 32% των καταναλωτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι είναι επιτρεπτό να προβαίνει κανείς σε αγορές αγαθών με πίστωση ή με δανεικά χρήματα, ενώ το 56% πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην πληρωθεί από πελάτες.

Τέλος, το 31% δηλώνει ότι σκέφτεται να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα λόγω της οικονομικής κατάστασης, με το 17% εξ αυτών να επιλέγει τη Γερμανία, το 11% την Αυστραλία, το 9% τη Μεγάλη Βρετανία και επίσης 9% τις Η.Π.Α.
H ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη και τον Θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Νίκο Ευφραιμίδη, στην 1η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »