*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

13 Δεκεμβρίου

See Through Ο Τσέπελης προσχώρησε στην παράταξη...Φανουράκη-Ρεκάρη!

13 Δεκεμβρίου
-Τι κάνεις αδελφούλη Μιχάλη;
-Καλά αδελφούλη Μανώλη…Σε περιμέναμε πως και πως με τον αδελφούλη Μανώλη (Φανουράκη)
………………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Μα είναι δυνατόν; «Αχάριστοι»…Αφήσατε χθες μόνο τον Δημήτρη Μπένη να περιμένει από το πρωί στο δικαστήριο να γίνει η δίκη μας…
-Εγώ περίμενα να φέρει ως συμπαράσταση όλο το «λαό» του, αλλά τελικά εμφανίστηκε μόνο ο ίδιος…
….
*Αλήθεια, μηνύοντας εμάς για…προσωπικά δεδομένα ο Δημήτρης Μπένης, ένα δηλαδή ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ…
-Τι επακριβώς ήθελε να αποδείξει;
-Ότι δεν θα μάθαινε ο κόσμος για την παύση αργίας των 6 μηνών από την Αποκεντρωμένη;
….
*Σημειώνω ότι στη χθεσινή δίκη δικηγόρος υπεράσπισης του «Μ» ήταν η δυναμική Λίτσα Μιχαηλίδου. Ένα πραγματικό «αντράκι» με τσαμπουκά και μεγάλη ψυχή…
Κι αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι που την είχαμε στο πλευρό μας.
…..
*Ωστόσο και για να μην νομίζει ο Δημήτρης (Μπένης) ότι τον αδικώ, θα σημειώσω ότι κάποια στιγμή μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και τον χαιρέτισε ο Κώστας Κανάτας…και θυμήθηκα τι λέτε;
Το άρθρο της ΤΟΛΜΗΣ με τίτλο, «Ηθική και νομιμότητα για τον Δ. Μπένη»
…..
*Με γκρί κουστούμι και κασκολάκι εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο ο Μανώλης Τσέπελης και η πρώτη δουλειά του, ποια ήταν λέτε;
-Να πάει και να καθίσει στα έδρανα της Κοινωνίας Δημοτών (Φανουράκης), δίπλα στον Μιχάλη Ρεκάρη και το…σκουλαρίκι του!
…..
*Τυχαίο; Ότι κι αν ρωτούσε πάντως τον Τηλέμαχο για το δημοτικό ραδιόφωνο ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, πουθενά δεν πήρε μια απάντηση!!!
*Αλλά να απαντήσει και να πει τι; Ότι οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιόφωνου Ξάνθης είναι οι πλέον…προνομιούχοι, διότι αμείβονται τουλάχιστον διπλάσια ή τριπλάσια από τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης;

Τροχαίο με δύο νταλίκες στην Εγνατία -Γέμισε ρίγανη ο δρόμος.
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Εγνατία οδό στο τμήμα Αρδάνιο – Κήποι. Η σύγκρουση δύο νταλικών είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες ο δρόμος. Μία νταλίκα με πολωνικές πινακίδες, κτυπήθηκε από πίσω από άλλη νταλίκα, τα δύο βαριά οχήματα δίπλωσαν, η Εγνατία έκλεισε και ο δρόμος γέμισε με ρίγανη. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία νταλίκα μετέφερε ρίγανη από τα Σκόπια στην Τουρκία.

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης υπέρ των Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης για την σίτιση και τη στέγαση
Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εκφράζει την υποστήριξή του στον αγώνα των φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης για την απρόσκοπτη φοιτητική μέριμνα που αφορά στη (σίτιση, τη στέγαση, τις μεταφορές, και τα συγγράμματα) στα πλαίσια της  δωρεάν Δημόσιας Παιδεία.  ιδιαιτέρως εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας  στον αγώνα τους για τη λειτουργία της Λέσχη των οικότροφων φοιτητών στα Κιμμέρια καθώς η μη λειτουργία της έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους φοιτητές  των εστιών επιβαρύνοντας τους ήδη ταλαιπωρημένους  οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Προϋπολογισμοί που πλήττονται από τα συνεχιζόμενα παλιά και νέα  μνημόνια. Συντασσόμαστε στο πλευρό των φοιτητών και εκφράζουμε την υποστήριξή τους στα αιτήματά  τους για άμεση λειτουργία της φοιτητικής Λέσχης των Κιμμερίων, τη μη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής καθώς και στο άμεσο άνοιγμα του Αναγνωστηρίου.

Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 9/12/2017, από το ναυτικό πράκτορα του Δ/Ξ ”ΕΥΒΟΙΑΠΕΤΡΟΛ Ι” Ν.Π. 11358, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω περιέλιξης ενός κάβου στην προπέλα του, κατά τη διαδικασία απόδεσής του από τα ναύδετα πετρελαϊκής εγκατάστασης, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος.
Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με τη συνδρομή του Ρ/Κ ”ΑΣΤΕΡΙ” Ν.Π. 5711 εντός της λιμενολεκάνης με ασφάλεια και του απαγορεύτηκε αρχικά απόπλους, ενώ στη συνέχεια κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος.

65χρονος προσπάθησε να περάσει από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης 6 δοχεία με 95 λίτρα βενζίνης από τη Βουλγαρία
Συνελήφθη την Δευτέρα (11-12-2017) το απόγευμα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 65χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, στην καρότσα του οχήματος έξι (6) πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 95 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα βενζίνης.  
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ, 
ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ
Μπορεί να φτάσαμε στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών δεν φαίνονται να βιάζονται καθόλου για να εκδώσουν την απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Το θέμα είναι, τι ακριβώς ...περιμένουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συρρίκνωση του κονδυλίου κατά 50%, ακόμα δεν έχουν αποφασίσει στην κυβέρνηση αν θα μειωθούν οι δικαιούχοι ή αν θα πάρει λιγότερα ο ίδιος αριθμός δικαιούχων με πέρυσι. Η επιλογή θα είναι κρίσιμη, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ωστόσο είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα είναι σημαντικό.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι η χορήγηση του επιδόματος προσδιορίζεται χρονικά για τον Φεβρουάριο, αλλά σε μία δόση. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Το ακόμα πιο παράδοξο; Ότι αυτή η τακτική, της καθυστερημένης απόδοσης του συγκεκριμένου επιδόματος, τείνει να γίνει ...θεσμός. Το ακόμα πιο παράδοξο; Στο οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να έμαθαν από τον περσινό θόρυβο που προκλήθηκε, λόγω της καθυστερημένης πληρωμής του επιδόματος και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος.
Μόνο που αυτή τη φορά, το λάθος θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Γιατί εκτός από καθυστερημένο θα είναι και περικομμένο, είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση...

«Βροχή» τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις από Σαμοθράκη μέχρι Καστελόριζο
Στη δέσμευση περιοχών μέσα στο Αιγαίο προχωρά η Τουρκία για την πραγματοποίηση αεροναυτικών ασκήσεων αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τις εξαγγελίες του περί «μη πρόθεσης αμφισβήτησης των συνόρων γειτονικών κρατών», κάτι που λένε περίπου όλοι οι Τούρκοι ηγέτες (ο εκλιπών σήμερα Τουρκγούτ Οζάλ είχε δηλώσει πως περισσότερα εδάφη σημαίνουν περισσότερα προβλήματα για την Τουρκία), προχωρά σε νέα δυναμική αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, οι NAVTEX πέφτουν σαν βροχή σε περιοχές που φτάνουν από την Κύπρο μέχρι την Σαμοθράκη αλλά και την Άνδρο και τη Μύκονο !
Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο η Τουρκία έχει αναγγείλει την διεξαγωγή ασκήσεων στην Κύπρο σε περιοχή λίγα μίλια έξω από την Λάρνακα και την Αγία Νάπα.
Για την επόμενη εβδομάδα όμως που αναμένεται «καυτή» η Τουρκία έχει εξαγγείλει για τις 11 Δεκεμβρίου τις παρακάτω NAVTEX:
Δεσμεύεται περιοχή που ξεκινά σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές της Θάσου και εκτείνεται μέχρι την Σαμοθράκη και την Λήμνο (NAVTEX 1309/17).
Δύο άλλες NAVTEX με τις οποίες έχει αναγγελθεί η πραγματοποίηση τουρκικών ασκήσεων στην περιοχή μεταξύ Άνδρου-Μυκόνου, Ικαρίας, Χίου (NAVTEX1308/17) και στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικής ακτής (NAVTEX 1305/17).

Τέλος για την ίδια ημέρα, η Τουρκία έχει αναγγείλει μια ακόμη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου, σχεδιασμένη με τρόπο που ουσιαστικά εγκλωβίζει το ελληνικό νησί, (Navtex 1307/17).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »