*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Δεκεμβρίου

Δεν είναι όλα… μαύρα! Τι Μαρία Σπυράκη, τι Gademos Speaking...! Ξυνά σταφύλια....

29 Δεκεμβρίου
*Άκουγα χθες την Μαρία Σπυράκη στην «Ανοιχτή γραμμή» να μεταφέρει την επίσημη θέση της Ν.Δ. για την ΣΕΚΑΠ και να ωρύεται ότι ο Ιβάν δεν μπορεί να μην γνώριζε όταν αγόραζε την εταιρεία το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ και νόμιζα ότι άκουγα…. Gademos Speaking, δηλαδή…Θανάση Ξυνίδη! Ούτε συνεννοημένοι  να ήτανε…!!!
(Σ.Σ. Εκτός αν μεσολάβησε ο Πέτρος Ούτσης…).
….
*Κι άντε ο Θανάσης και το δικηγορικό του γραφείο, τουλάχιστον δεν τόκρυψαν ποτέ ότι την περίοδο του διαγωνισμού, επιθυμούσαν διακαώς να αγοράσει  την τότε Συνεταιριστική εταιρεία ο Τούρκος της SEBA. Οπότε δικαιούται να γράφει ότι,
«Σε τέτοιες μεταβιβάσεις γίνεται και οικονομικός και νομικός έλεγχος. Και γίνεται πιθανολόγηση του μελλοντικού κινδύνου από εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική πορεία της εταιρείας», θεωρώντας δεδομένο ότι γνώριζε το πρόστιμο ο Ιβάν….
-Η κυρία Σπυράκη τι «νταλγκά» έχει;
Τον..»νταλγκά» του…Κυριάκου επειδή ο Ιβάν έκανε την «παπαριά» να πει ότι, «δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός της Ελλάδος;» (Λέω…)
…..
*Κι επειδή ο Θανάσης αφού πρώτα δηλώνει ως Gademos Speaking…συγκλονισμένος από τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ και τη σκέψη του βασικού μετόχου για πτώχευση της εταιρείας…
-Να του κάνω το δικό μου αφελές ερώτημα… γιατί τελικά ο βήχας και η… χαρά δεν κρύβονται!
-Δηλαδή ο Τούρκος της SEBA γνώριζε τότε για το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και εν τούτοις, συμμετείχε στο διαγωνισμό και επέμενε να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ; Κι αν γνώριζε, γιατί το 2013 δεν βγήκε να τα πει;
….
*Περιμένω με αγωνία την απάντηση, όχι από τον ίδιο τον… Gademos Speaking, αλλά από τον τότε δικηγόρο του Τούρκου επενδυτή που συμπτωματικά ήταν και… συνεργάτης του γραφείου Ξυνίδη!
……
*Βέβαια η Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κυρία  Σπυράκη λαμβάνουσα 17.000 ευρώ μηνιαίως και με οφειλές συνολικά 713.407 ευρώ στις Τράπεζες κλπ σύμφωνα με την δήλωση «πόθεν έσχες» που έκανε –δεύτερη στη λίστα των πολιτικών με τις μεγαλύτερες οφειλές-δικαιούται ως «κάτοικος» του Κολωνάκι place ή ενδεχομένως και του Ψυχικού, να είναι παντελώς άσχετη με το θέμα της ΣΕΚΑΠ αφού αμφιβάλω αν γνωρίζει ακόμη και που βρίσκεται η Ξάνθη, τι σημαίνει για την περιοχή μας να κλείνει μια εταιρεία που απασχολεί 170 οικογένειες εργαζομένων…
-Τέτοια χαρά όμως ο…Gademos Speaking; Εκτός εμού, ποιος το περίμενε;!
……
*Και για να ακριβολογώ: Σχολίασε λοιπόν ο Θανάσης Ξυνίδης για το πρόστιμο των 38.2 εκατ. ευρώ και τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ τα παρακάτω:
«Το πρόβλημα των τελωνειακών παραβάσεων ήταν γνωστό πολύ πριν από την επιβολή του προστίμου, αφού κατά την εξαγορά της εταιρείας “έτρεχαν” ήδη οι κακουργηματικές διερευνήσεις της υπόθεσης.
Άρα δύο τινά συμβαίνουν:
ή κάποιος δεν έκανε σωστό νομικό έλεγχο
ή κάποιος υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις.
Όποιο θέλετε διαλέγετε.
Και μια διαπίστωση,
πρώτη φορά βλέπω προαναγγελία πτώχευσης».
Και το δικό μου σχόλιο: Οι…«κάποιοι» ας απαντήσουν.
-Κι αν δεν μπορούν, τότε ας απαντήσει ο Στέργιος Γιαλάογλου που μιλώντας στην εκπομπή Ανοιχτή γραμμή, εξέφρασε τελείως διαφορετική άποψη από τον Θανάση Ξυνίδη και το ίδιο –χθες- και ο Αλέξανδρος Κοντός!
-Που αναφέρθηκε και στις 4 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την αγορά της ΣΕΚΑΠ και επίσης δεν γνώριζαν για το πρόστιμο!

-Ποιοι λοιπόν είχαν δίκαιο; Η Σπυράκη με τον…Gademos Speaking ή οι 4 εταιρείες (και η Τουρκική) που συμμετείχαν τότε στον διαγωνισμό;
-Eγώ πάντως σίγουρα όχι...Γιατί οι "τρελοί" κι ονειροπόλοι του χωριού...μια ζωή "μαλ..." και ονειροπόλοι θα μείνουνε...! 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »