*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Δεκεμβρίου

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Μια από τα…ίδια κι άντε στο καλό!

09 Δεκεμβρίου
Ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε δημόσια χθες για μια ακόμη φορά το ζήτημα της Μουφτείας και της κατευθείαν εκλογής των Μουφτήδων από τη μουσουλμανική κοινότητα
Από την πίσω πόρτα του τεμένους εισήλθε στο χώρο, όπως αρμόζει η διαδικασία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η άφιξη του ήταν εντυπωσιακή καθώς πάνω από 10 πολυτελή οχήματα αποτελούσαν την συνοδεία του και πλήθος ανδρών της ασφάλειας περιμετρικά των οχημάτων.
Οι 1000 και πλέον πολίτες που κατέκλυσαν το χώρο του τεμένους, και των περιμετρικών δρόμων αυτού, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την άφιξη του. Ο ίδιος κατέβασε το παράθυρο του και χαιρέτησε ανά σημεία.
Αμέσως μετά την προσευχή μεταφέρθηκε στο μειονοτικό σχολείο Τζελάρ Μπαγιάλ όπου μίλησε.
Η αυλή του σχολείου ήταν γεμάτη από κόσμο και μαθητές που ανένεναν να τον ακούσουν.




Ερντογάν: «Μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση»
Διθυραμβική υποδοχή περίμενε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο μειονοτικό γυμνάσιο - λύκειο Κομοτηνής, το οποίο και επισκέφτηκε περί τις 14:15. Εκεί τον περίμενε ένα πλήθος μαθητών και μειονοτικών, άνω των χιλίων ατόμων στο σύνολό τους.
Επίσης, τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουστάφα, και ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, μεταξύ πολλών άλλων.
Παρά την έκδηλη ταλαιπωρία, μιας που το πλήθος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στον χώρο από τις 12:00, όταν ο Τούρκος πρόεδρος εισήλθε στον χώρο, όλοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του Ερντογάν. "Ηγέτη μας, ηγέτη μας", ήταν το σύνθημα που ακούστηκε με τον Ερντογάν να χαιρετάει το πλήθος.
Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε σε εκατοντάδες στελέχη της μειονότητας, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός του συγκεντρωμένου πλήθους, το οποίο χωρίς να φωνάζει συνθήματα βρισκόταν εκεί ώστε να δει τον κ. Ερντογάν.
Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε αναφορές στην μειονότητα, χωρίς να παρεκκλίνει ωστόσο από όσα είπε στις συναντήσεις του στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε «ότι μπορεί να είστε Τούρκοι, Πομάκοι, Ρομά και Βόσνιοι αλλά όλοι έχουμε όμως ένα κοινό παρανομαστή, είμαστε όλοι μουσουλμάνοι».
«Όπως στην Τουρκία υπάρχουν εθνικές μειονότητες έτσι συμβαίνει και στην Ελλάδα. Εμείς δεν έχουμε προβλήματα με αυτά. Η Συνθήκη της Λωζάννης εξασφαλίζει τα δικαιώματά σας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στο κλίμα της προχθεσινής του τοποθέτησης στο Μέγαρο Μαξίμου περί καμίας αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από την τουρκική πλευρά πρόσθεσε απευθυνόμενος στη μειονότητα ότι «εδώ (σ.σ. στη Θράκη) κυματίζει ελληνική σημαία. Αν κυματίσει άλλη σημαία στην Ελλάδα θα είναι πρόβλημα».
«Όπως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορα της Τουρκίας έτσι και η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί τα δικά της», συμπλήρωσε ο Ερντογάν τους παρότρυνε «ως Έλληνες πολίτες» να προασπίσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην ελληνική οικονομική κρίση, η οποία, όπως είπε, έχει επιπτώσεις και στη Δυτική Θράκη. Σε αυτό το πλαίσιο είπε: «Οφείλετε να ασχολείστε με την ελληνική γη».
«Μην ξεχνάτε ότι έχετε ελληνικές ταυτότητες, ότι έχετε και Ευρωπαϊκή ταυτότητα και οφείλετε να εργαστείτε για να δυναμώσετε την οικονομία της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έτσι θα γίνεται πιο δυνατοί».
Κατόπιν, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεναγήθηκε εντός του σχολείου και βγήκε ξανά έξω, προκειμένου να πραγματοποιήσει σύντομη ομιλία. Σε αυτή χαρακτήρισε τη Δυτική Θράκη ως "γέφυρα μεταξύ δύο γειτονικών εθνών" και είπε προς το ακροατήριό του ότι "μετέφερα τις αγωνίες σας στην ελληνική κυβέρνηση. Όποιος έχει πίστη δεν πρέπει να φοβάται να την δείξει".
Στον χώρο υπήρχαν δρακόντεια μέτρα, με αυστηρό έλεγχο στην είσοδο ακόμη και... σκοπευτές.
ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.000 ΑΤΟΜΩΝ, ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Ομιλία Ερντογάν εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων
Αυστηροί έλεγχοι, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιλεκτική αντιμετώπιση των ΜΜΕ και ομιλία στα τουρκικά

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκαν και στο ξενοδοχείο "Χρήστος &Εύη" καθώς και οι πολλαπλοί έλεγχοι κατά την είσοδο. Ο Τούρκος πρόεδρος έγινε δεκτός εν μέσω χειροκροτημάτων και κραυγών αγάπης και ενθουσιασμού από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Όλοι οι δημοσιογράφοι της μειονότητας ήταν εκεί, παρόλα αυτά απαγορεύτηκε η είσοδος σε πολλά τηλεοπτικά συνεργεία των Αθηνών αλλά και δημοσιογράφους της περιοχής, καθώς απαιτούνταν ειδική κάρτα εισόδου. Μέσα στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ένας επίσημος φωτογράφος και ένα τηλεοπτικό συνεργείο.
Ο Τούρκος Πρόεδρος  μίλησε προς ένα αμιγώς μειονοτικό κοινό, απευθυνόμενος στα τουρκικά και χωρίς μεταφραστή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »