*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Δεκεμβρίου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΣΗ! Η Τοπική κοινωνία απαιτεί να βγουν όλα στο φως για τα «στρέμματα» της Αγριανής και τους γείτονες «ιδιοκτήτες»!

06 Δεκεμβρίου
*Για τις 3 Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε χθες η δίκη των Απ. Αγκόρτσα, Ι. Παρούση και Ν. Τσαρδίδη λόγω απουσίας του δικηγόρου τους κ.Γκρόζου
Για τις 3 Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε χθες η δίκη των κατηγορουμένων Απ. Αγκόρτσα (διώκεται για απάτη κατ’ εξακολούθηση), Ι. Παρούση και Ν. Τσαρδίδη, λόγω απουσίας του δικηγόρου τους κ. Κωνσταντίνου Γκρόζου, γιού του πρώην Εισαγγελέα Ξάνθης και Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στυλιανού Γκρόζου.
Επισημαίνεται ότι ο Απόστολος Αγκόρτσας ήταν ξεχωριστά και για άλλη υπόθεση κατηγορούμενος επίσης για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Πιο αναλυτικά στη μία βασική υπόθεση, χθες Τρίτη στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης κατηγορούμενοι ήταν οι:
1.Απόστολος Αγκόρτζας του Ιωάννη και της Ευαγγελίας, κάτοικος Ξάνθης, επί της οδού Τέρμα Λευκού Πύργου
2. Ιωάννης Παρούσης του Δημητρίου και της Μαρίας, κάτοικος Ξάνθης, επί της οδού Σάρδεων αρ.21
3.Νικόλαος Τσαρδίδης του Γεωργίου και της Ασημένιας κάτοικος Ξάνθης επί της οδού Βόγδου αρ. 14-16 για τις παρακάτω πράξεις.
1.Απάτη κατ’εξακολούθηση με προξενηθείσα ζημία ιδιαίτερα μεγάλη
2. Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατ’εξακολούθηση
3. Παροχή νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία.
4. Ψευδείς υπεύθυνη δήλωση
5. Ηθική αυτουργία σε ψευδή υπεύθυνη δήλωση
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο  και μεταξύ των άλλων ο κ.Απόστολος Αγκόρτσας κατηγορείται ότι:
ΙΙΙ) Παρείχε με πρόθεση νερό που προοριζόταν για ανθρώπινη κατανάλωση ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία!
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την Εισαγγελική έρευνα, στις 14.07.2015 στην Ξάνθη, ως ασκών την ουσιαστική διοίκηση και άρα ως εν τοις πράγμασι νόμιμος εκπρόσωπος της στη Ξάνθη (στο 9ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Σταυρούπολης) εδρεύουσας ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΙΑΝΗ Α.Ε» με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την εκμετάλλευση ξενοδοχειακής μονάδας, παρείχε στους διαμένοντες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο νερό για κατανάλωση προερχόμενο από ιδιωτική γεώτρηση, οπότε, βάσει του άρθρου 12 παρ.2 περ.α΄υποπερ.τελευταία της Υ.Δ Υ2/2600/11.07.2001, ήταν ως ιδιοκτήτης και νομέας των εγκαταστάσεων ύδρευσης των χώρων του υπεύθυνος να διασφαλίζει ότι η ποιότητα του καταναλισκόμενου στη μονάδα νερού θα πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές, πλην όμως το ύδωρ που διέθετε προς κατανάλωση ήταν ακατάλληλο για την υγεία των πελατών του και συνεπώς για τη δημόσια υγεία, εφόσον σε δειγματοληψία και σε μικροβιολογική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε σ’αυτό από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας αντίστοιχα διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τους όρους της με αριθ.Υ2/2600/11.07.2001 Υγειονομικής Διάταξης «για την Ποιότητα του Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης», γεγονός που ο ίδιος γνώριζε ως ενδεχόμενο και τουλάχιστον αποδεχόταν, ενόψει του ότι δεν λάμβανε μέτρα για τη διαφύλαξη της ποιότητας του (τακτικό καθαρισμό υδατοδεξαμενών της επιχείρησης, συστηματική χλωρίωσή τους κλπ).
IV) προκάλεσε με πρόθεση σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης που διέπραξε. Συγκεκριμένα, στις 22.07.2015 στη Ξάνθη, ως ασκών την ουσιαστική διοίκηση και άρα ως εν τοις πράγμασι νόμιμος εκπρόσωπος της στη Ξάνθη (στο 9ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Σταυρούπολης) εδρεύουσας ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΙΑΝΗ Α.Ε» με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την εκμετάλλευση ξενοδοχειακής μονάδας και πρατηρίου υγρών καυσίμων, προκάλεσε στον δεύτερο κατηγορούμενο, Ιωάννη Παρούση, που ήταν τυπικά Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, με φραστικές προτροπές, πειθώ, φορτικότητα και συνεχείς και επίμονες παραινέσεις, την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, την οποία πράγματι τέλεσε, όπως αναλυτικά περιγράφεται αμέσως παρακάτω, με μοναδικό σκοπό να παραπλανήσει τους υπαλλήλους του Καταστήματος Ξάνθης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η) ότι η ως άνω επιχείρηση είχε την έδρα της εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μύκης και όχι του Δήμου Ξάνθης, ώστε να καταβάλλει δημοτικά τέλη στον Δήμο Μύκης και όχι στον Δήμο Ξάνθης, μολονότι γνώριζε καλώς ότι η επιχείρηση έδρευε εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξάνθης και άρα όφειλε τέλη στον Δήμο Ξάνθης.
Β) Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Ιωάννης Παρούσης, με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 δήλωσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα.
Εκτενέστερα, στις 22.07.2015 στη Ξάνθη, συνέταξε και υπέβαλε στο Κατάστημα Ξάνθης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία ανέγραψε αυτολεξεί μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο υπογεγραμμένος ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ...νόμιμος εκπρόσωπος ακινήτου με την επωνυμία ΑΓΡΙΑΝΗ Α.Ε που βρίσκεται στον οικισμό Σιρόκο του Δήμου Μύκης...», εντούτοις τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωσή του ήταν καθ’ ολοκληρίαν ψευδή, ο δε κατηγορούμενος τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας τους, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΙΑΝΗ Α.Ε» με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την εκμετάλλευση ξενοδοχειακής μονάδας και πρατηρίου υγρών καυσίμων, της οποίας ετύγχανε τυπικά Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, δεν είχε την έδρα της εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μύκης αλλά του Δήμου Ξάνθης.
Γ) ο τρίτος κατηγορούμενος, Νικόλας Τσαρδίδης, με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 δήλωσε εν γνώσει του ψευδή γεγονότα. Εκτενέστερα, στις 22.07.2015 στη Ξάνθη, συνέταξε και υπέβαλε στο Κατάστημα Ξάνθης της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία ανέγραψε αυτολεξεί τα εξής: «Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 δηλώνω ότι: Η οικοδομική άδεια με αριθμό ΝΑ 75/2001, βάσει της οποίας χορηγήθηκε η προσωρινή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με αριθμό 23061107001 για εργοταξιακή χρήση, εμπίπτει στην παράγραφο 5 του άρθρου 29 του ν.4067/2012. Ως εκ τούτου παρατείνεται η ισχύς της κατά τρία έτη», εν τούτοις τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα στην προαναφερόμενη υπεύθυνη δήλωση του ήταν καθ’ ολοκληρίαν ψευδή, ο δε κατηγορούμενος λόγω της ιδιότητας του ως πολιτικού μηχανικού τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας τους, δεδομένου ότι στην πραγματικότητα η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και με τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΙΑΝΗ Α.Ε» με αντικείμενο εργασιών μεταξύ άλλων και την εκμετάλλευση ξενοδοχειακής μονάδας και πρατηρίου υγρών καυσίμων, στο όνομα της οποίας είχε εκδοθεί η ως άνω οικοδομική άδεια, δεν ενέπιπτε στο ρυθμιστικό πεδίο της παραγράφου 5 του άρθρου 29 του ν. 4067/2012, δοθέντος ότι η ισχύς της εν λόγω άδειας είχε λήξει στις 30.03.2005 για τις μέχρι τότε ήδη ανεγερθείσες από το έτος 2003 αυθαίρετες κατασκευές και στις 30.03.2009 και για τη μία πτέρυγα του ξενοδοχείου για την οποία και μόνο ίσχυε η δεύτερη (2η) κατά σειρά αναθεώρησή της, καθόσον η ανέγερση των κτισμάτων της ως άνω επιχείρησης είχε ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της κατά το έτος 2003 και στο σύνολό της τουλάχιστον κατά το έτος 2008, οπότε οι από 09.01.2006 και 24.07.2009 αναθεωρήσεις της ανωτέρω οικοδομικής της άδειας από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Ξάνθης ήταν παράνομες, και εξ΄αυτού του λόγου η εταιρία δεν δικαιούταν προ πολλού και εργοταξιακού ρεύματος.
Ήτοι για παράβαση των άρθρων 1,12,14,16,17,18 εδ.β΄,19 εδ.α΄, 26 παρ.1 εδ.α΄, 27 παρ.1 και 2. 46 παρ.1 περ.α΄,51,53,57,61,63,64,65,72 παρ.1 και 2, 79,80,81,94 παρ.1,98,290 παρ.1 περ.α΄, 386 παρ.1 εδ.β΄-α΄και 2 ΠΚ, 1-12 παρ. 2 περ. α΄υποπερ. τελευταία και 3 και 17 της με αριθ. Υ.Δ Υ2/2600/11.07.2001 Υγειονομικής Διάταξης σε συνδυασμό με το άρθρο 281 παρ.1 ΠΚ, 8 και 22 παρ.6 εδ.α΄του Ν. 1599/1986, ως η παράγραφος 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 παρ.13 του Ν. 2479/1997
Ξάνθη 29.05.2017»
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Σημειώνεται ότι στη χθεσινή δίκη που τελικά αναβλήθηκε ήταν παρόντες όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων και οι Παναγιώτης Σταυρακάρας και Μανώλης Φανουράκης του ΚΥΒΕΡΝΕΙΟΥ που κατέθεσαν την μηνυτήρια αναφορά και δικαιώθηκαν εκ του… αποτελέσματος, αφού αυτή έγινε αιτία παράλληλα με την εντολή της Εισαγγελίας Εφετών, να γίνει βαθιά εισαγγελική έρευνα και να αποκαλυφθούν…τέρατα και σημεία!!!
Το πιο ωραίο από όλα; Ενώ ο Απόστολος Αγκόρτσας ως αντιδήμαρχος Ξάνθης έδινε… σώου ενημερώνοντας πολλές φορές και τα ΜΜΕ για τις κατασχέσεις των τραπεζοκαθισμάτων των καφέ μπαρ που δεν πλήρωναν, αποδείχτηκε ότι αυτός δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για δημοτικά τέλη αλλά και τραπεζοκαθίσματα! Τόσο στο Δήμο Ξάνθης, όσο και στο Δήμο Μύκης!!!
Ραντεβού λοιπόν με τον κύριο Απόστολο και τον δικηγόρο του κύριο Γκρόζο στις 3 Μαρτίου στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης όπου εκ των βασικών μαρτύρων είναι και ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »