*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Δεκεμβρίου

Ο Μπάμπης Ευστρατίου με 9-0 νέος Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Αγκόρτσας και το έγγραφο της Ασφάλειας...

14 Δεκεμβρίου
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
Ως μια αισιόδοξη πρόβλεψη για τη συνολική αποπεράτωση όλων των εργασιών και την τελική παράδοση του Κολυμβητήριου στους πολίτες της Ξάνθης θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι θα ήταν τα μέσα ή τέλος του 2019 ……!!!!
 5 χαμένα χρόνια λοιπόν…
(Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού και επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης για το κολυμβητήριο)
-Ενώ αν ήσουν εσύ ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλη, θα είχες αποπερατώσει όλες τις… εργασίες… με το «μαγικό» ραβδί της παρανομίας και αυθαιρεσίας των περασμένων ετών;!
…………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2
Η αναστολή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου ήταν η επιτομή της αποτυχίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε στο συγκεκριμένο τομέα στο Δήμο Ξάνθης τα προηγούμενα χρόνια!
(Από την απάντηση του Δημάρχου Ξάνθης στον επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλη Φανουράκη)
-Για ποιόν «ξαναχτυπάνε» οι καμπάνες Λάκη Στυλιανίδη; Και ηχηρά μάλιστα…;

ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Με 9-0 εκλέχτηκε νέος Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης ο Μπάμπης Ευστρατίου της ΔΑΚΕ! Δηλαδή τον ψήφισαν και "δαγκωτό" μάλιστα και τα τρία εκλεγμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης!  Αυτό μάλιστα...Είναι επιτυχία!
....
*Προφανώς ο Μπάμπης θα πήγε στη συνεδρίαση και με το...κόκκινο παντελόνι του, για να "πείσει" και τους ΣΥΡΙΖΑίους να τον ψηφίσουν...Αλλιώς το 9-0 δεν μπορώ να το εξηγήσω...Τα συγχαρητήριά μου πάντως!
......
*Αντίθετα δεν επεδίωξε και δεν πήρε κανένα αξίωμα ο Δημήτρης Γαλανόπουλος που επίσης συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ αφού ούτως ή άλλως είναι στο κεντρικό συμβούλιο των ΟΤΑ...
.......
*Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η εξαμηνιαία έρευνα “Τάσεις” της MRB, που δημοσίευσε το real.gr.
……
Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ βρίσκεται στο 30,7%, έναντι 21,3% του ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων δηλαδή κινείται στο 9,4%.
Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στο 10.1%, η Χρυσή Αυγή στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 6,5%, η Ένωση Κεντρώων στο 2,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2,2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στο 12,8%.
…..
*Στράφηκαν λέει κατά Πατακάκη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της «Περιφερειακής Αναγέννησης», 1.ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 2.ΚΙΝΑΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 3.ΛΙΘΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και 4.ΧΕΙΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
……
*Επιπλέον στοιχεία: Ο πρώτος που υπογράφει, είναι ο πρώην δήμαρχος Δοξάτου που επιθυμεί να είναι ο επόμενος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο δεύτερος (Κινατζίδης), έχει τον γαμπρό του στο γραφείο του βουλευτή Δράμας κ.Κυριαζίδη που είναι σφόδρα κατά Πατακάκη. Ο τρίτος είναι θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και υποδομών και άρα άνθρωπος του Μέτιου… και η 4η Χειράκη Γεωργία καθηγήτρια φιλόλογος, πείστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να υπογράψει την κοινή δήλωση κατά του Πατακάκη, αφού στην αρχή δεν το επιθυμούσε!
......
*Αλήθεια ο Πατακάκης που νοσηλεύεται όπως έμαθα για λίγες μέρες στο Νοσοκομείο Δράμας, το ξέρει εκείνο το γνωστό....Δρυός πεσούσης κλπ;
......
*Κι άντε ο Πατακάκης το ζει το "δράμα" του και μπήκε και στο Νοσοκομείο Δράμας.....Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κύριος   Τσαλικίδης ο οποίος επίσης μας ενημέρωσε οτι ασθένησε; Πως να μην του ευχηθώ περαστικά κι εγώ αλλά και η Χρύσα Ούτση; Εν όψει μάλιστα του γεύματος Μέτιου την Δευτέρα στο Χρήστος και Εύα της Κομοτηνής; 
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/12 ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ» ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΗΣ». ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ… ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ!;
Τελικά αφού ακυρώθηκε το χθεσινό τραπέζι, την  Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Cris & Evi στη Κομοτηνή το «συμφιλιωτικό» και ενωτικό γεύμα του Μέτιου για τους 35 Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Αναγέννησης.
Ποιοι από αυτούς θα είναι παρόντες;
Θα φανεί την Δευτέρα με τον Οντέρ Μουμίν πάντως σίγουρα απόντα και κατά πάσα πιθανότητα και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Πατακάκη του οποίου από χθες μοίρασε όλες τις αρμοδιότητες, στους 4 Περιφερειακούς συμβούλους Δράμας.
-Ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο η παρουσία της Περιφερειακής συμβούλου Χειράκη Γεωργίας )καθηγήτρια φιλόλογος) που υπηρετεί σε Γυμνάσιο της Λήμνου.
-Εκτός αν την έπεισε ο Δημήτρης Πέτροβιτς να πάρει… ειδική άδεια και την Δευτέρα να τιμήσει το «τραπέζι» του Περιφερειάρχη…
(σ.σ. Χθες πάντως οι ξενοδόχοι της Δράμας πήραν καθαρά τη θέση του Πατακάκη, καταγγέλλοντας την αδιαφορία του Μέτιου για το Φαλακρό Δράμας…Κι έπεται και συνέχεια!).
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΤΙΣ 180.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ
Δεν φαντάζεστε τι τηλέφωνα πήρα από απλούς δημότες μετά την τελευταία μου αποκάλυψη ότι κατασκευάστρια εταιρεία του έργου της πλατείας, Νάσκου ΑΤΕ, με αγωγή κατέθεσε κατά του Δήμου Ξάνθης το 2013 και συζητήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2017, ζητάει άλλες… 180.000 ευρώ για επί πλέον εργασίες που έκανε!!!!
Τα ερωτήματα λοιπόν αφορούσαν για το πώς έγινε η προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου τον Φλεβάρη του 2014, από την ώρα που η εταιρεία έχει δικαστικές εκκρεμότητες με τον Δήμο Ξάνθης, είχε ήδη καταθέσει ένα χρόνο πριν αγωγή σε βάρος του και γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την συμπληρωματική σύμβαση…
-Τι λέγανε οι περισσότεροι από τους δημότες που μου τηλεφώνησαν;
-Μα συμφωνούσαν μαζί μου… Να πληρώσει δηλαδή ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης αυτά τα επί πλέον 180.000 ευρώ που απαιτεί τώρα η Νάσκου, πρώτον γιατί με το συγκεκριμένο έργο «του», που κατασκευάστηκε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, κατάστρεψε το κέντρο της πόλης και δεύτερον γιατί αυτός… εγκωμίαζε την Σερραίκη εταιρεία στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Δημήτρη Μπένη στο ZPalaee!!!
-Και δεν μπορεί φυσικά ο συγκεκριμένος κύριος να ήταν υπεύθυνος όλων των δεινών και να είναι ο μόνος που την έβγαλε τελικά…. καθαρή...!

ΔΠΘ: ΔΕΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»
Προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνεύσεων, διευκρινίζουμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης μέσω του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ζήτησε την επιστημονική συνδρομή όσων εκ του διδακτικού προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ειδικεύονται σε ζητήματα μειονοτήτων, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της.
Επισημαίνουμε, λοιπόν, ότι ουδείς εκ του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματός μας αναζητείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για υποτιθέμενη χρήση του όρου «τουρκική μειονότητα» όπως αφήνεται να εννοηθεί από σχετικό δημοσίευμα.
Ο Πρυτανεύων
Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης     
ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνεται ότι ανακαλείται έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης
ΤΙ «ΚΡΥΒΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΠΙΣΩ;
Άνοιγμα Απόστολου Αγκόρτσα σε παράταξη Ι. Καμαρίδη, με δύο… καταψηφίσεις!
«Άνοιγμα» Απόστολου Αγκόρτσα σε Ιπποκράτη Καμαρίδη και  Χρυσούλα Δημούδη την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης…;!
Πάντως σε δυο κρίσιμες ψηφοφορίες, ο Απόστολος Αγκόρτσας (κατά)ψήφισε ότι πρότεινε και… καταψήφισε  ο γιατρός!!!
-Την πρώτη φορά για το θέμα της μελέτης της πισίνας και την δεύτερη φορά για το θέμα του προϋπολογισμού του δημοτικού ραδιόφωνου, τον οποίο έκανε ο...ξάδελφός του Τηλέμαχος Αρνούτογλου!
Τον βλέπω λοιπόν τον Απόστολο να προσχωρεί στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ… Δεν τον βλέπω όμως να πληρώνει αυτά που οφείλει η Αγριανή στο Δήμο Ξάνθης!!!!
(σ.σ. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε… αλλά και τι «κρύβεται» πίσω από το άνοιγμα του Απόστολου στον γιατρό...)
    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κι έρχεται των… Φώτων και των… Φωτισμών… στις 6 /1/2018!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »