*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Δεκεμβρίου

Αποκλειστικό. Άλλα 180.000 ΕΥΡΩ, ΑΠΑΙΤΕΙ η εταιρεία Νάσκου ΑΤΕ από τον Δήμο Ξάνθης για... συμπληρωματικό έργο, στο έργο της πλατείας!

12 Δεκεμβρίου
Συζητήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής η αγωγή της την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, διότι ο Δήμος Ξάνθης αρνείται να τους τα πληρώσει!
Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2014 να προέβη σε προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου ενοποίησης πλατειών, δεν έχουν όμως τελειωμό εν έτη 2017 -παρά τους…αρχικούς διθυράμβους του τότε Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Δημήτρη Μπένη και Μαρία Νάσκου στην κοινή συνέντευξη τύπου (19/3/2009)- οι «περιπέτειες» για τον Δήμο Ξάνθης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Ανώνυμη Εταιρεία Α. ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ στράφηκε πλέον κατά του Δήμου Ξάνθης, διεκδικώντας 180.000 ευρώ!!
Συγκεκριμένα κατατέθηκε (σ.σ. και συζητήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2017) προς το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής ΑΓΩΓΗ αδικαιολόγητου πλουτισμού της τεχνικής εταιρείας Α. ΝΑΣΚΟΣ ΑΤΕ κατά του Δήμου Ξάνθης.
Κι όλα αυτά γιατί –κατά την εταιρεία- όταν με το 9041/22-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης (σ.σ. Αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης και οικονομικών την περίοδο εκείνη αλλά και μέλος της Α. ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ ο Δημήτρης Μπένης), το οικείο σχέδιο της συμπληρωματικής σύμβασης υποβλήθηκε για έλεγχο από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο με την υπ΄ αριθ. 134/2011 ζήτησε ναι μεν την συμπλήρωση των στοιχείων της διαδικασίας, απεφάνθη ωστόσο ότι δεν μπορεί να ελέγξει την νομιμότητα της συμπληρωματικής σύμβασης και απείχε του ελέγχου με το αιτιολογικό ότι απαραδέκτως υποβάλλεται για έλεγχο νομιμότητας κλπ.
Σύμφωνα με την αγωγή της Νάσκου, κατόπιν τούτου η συμπληρωματική σύμβαση με τον εναγόμενο Δήμο, ουδέποτε υπογράφηκε, μολονότι κατά την εταιρεία οι αναφερόμενες εργασίες εκτελέστηκαν στο σύνολό τους!!! (σ.σ. Ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη ιστορία έχει και η υπ΄ αριθ. 23599/12-6-2013 βεβαίωση της διεύθυνσης Τεχνικών Εργασιών του εναγόμενου περί εκτέλεσης εργασιών της συμπληρωματικής σύμβασης»!
Σημειώνεται ότι το έγγραφο της ΑΓΩΓΗΣ της εταιρείας ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ σε βάρος του Δήμου Ξάνθης  έχει ημερομηνία 21/10/2013, την περίοδο που ήταν δηλαδή αντιδήμαρχος οικονομικών ο κ.Δημήτρης Μπένης και το υπογράφει δικηγόρος των Σερρών, απαιτώντας από τον Δήμο Ξάνθης την καταβολή του ποσού των 180.000 ευρώ!

ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ Η ΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Και επί της ουσίας στο παραπάνω θέμα που αποκαλύπτουμε σήμερα και για το οποίο θα επανέρθουμε:
Από την πλευρά του λοιπόν ο Δήμος Ξάνθης παρέστη στη συζήτηση που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2017 ενώπιον του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  για την από 21-10-2013 αγωγή της αντιδίκου εταιρείας ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ  (με αριθμό κλήσης ΚΛ 1150/23-10-2017 και ΑΒΕΜ ΑΓΠ45/22-10-2013) κατά του Δήμου Ξάνθης, «με γενική άρνηση καθώς και με άρνηση κάθε χωριστού πραγματικού και νομικού ισχυρισμού, που περιέχεται σ' αυτήν και η οποία είναι αβάσιμη κατά το νόμο και την ουσία, αναληθής, αόριστη, ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης, καταχρηστική και απαράδεκτη και πρέπει για τους λόγους αυτούς να απορριφθεί.
Επειδή η ένδικη αγωγή είναι νόμω και ουσία αβάσιμη.
Επειδή οι παρούσες προτάσεις μας είναι νόμιμες, αληθείς και βάσιμες.
Επειδή αρνούμαστε στο σύνολό της το περιεχόμενο της αγωγής της αντιδίκου
Επειδή προς απόδειξη των ανωτέρω προσάγουμε και επικαλούμαστε και την 17η τελική εντολή πληρωμής

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Μ» -ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 
ΤΙΣ 180.000 ΕΥΡΩ
Ποια είναι η θέση του «Μαχητή» για την αγωγή της ΝΑΣΚΟΥ ΑΤΕ σε βάρος του Δήμου Ξάνθης;
-Απλή και ξεκάθαρη, γιατί το «μπάχαλο» που περιγράφεται στην αγωγή της εργολαβικής εταιρείας, αφορά την θητεία του πρώην  Δημάρχου Ξάνθης.

-Αφού όλα αυτά έγιναν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας με την σύμφωνο γνώμη του τότε Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, να πληρώσει αυτός τα 180.000 ευρώ κι όχι ο Δήμος Ξάνθης!!!! Λεφτά υπάρχουν…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »