*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Οκτωβρίου

See Through Στη Πρόνοια απο το Τμήμα Αδειαδοτήσεων η Αθανασία Πανταζόγλου με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης...

11 Οκτωβρίου
H μοναξιά του Ερκάν Κίρατζη! Και τα κενά στο φάκελο του Αερικού αντί να τα χρεώνουν 
στην Αθανασία Πανταζόγλου υπεύθυνης του Τμήματος Αδειοδότησης του Δήμου Ξάνθης, 
τα χρέωσαν όλοι στον...αντιδήμαρχο Δόμησης..! Εύκολος "στόχος"! (σ.σ. Την Τρίτη 10/10 με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης, η υπάλληλος κυρία Αθανασία Πανταζόγλου απο το Τμήμα Αδειοδοτήσεων, μετακινήθηκε στη Πρόνοια...)
……………
ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «ναι» σε όλα χθες στη Βουλή, είπε όμως βροντερό «όχι» στην τροπολογία για την τουρκική Ένωση Ξάνθης, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την τρομερή αγόρευσή της.
Αγόρευση που την είχε χθες πρώτο θέμα το Xanthi channel στις ειδήσεις του.
……
*Το περίεργο του πράγματος;
Και οι μειονοτικοί βουλευτές ωστόσο Ξάνθης (Χουσεΐν Ζειμπέκ) και Ροδόπης  καταψήφισαν την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»…
Παιχνιδάκια ΣΥΡΙΖΑ για να δείξουν… Προξενικότεροι του Προξενείου; Σίγουρα πάντως κάτι παίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση..
……
*Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το πρωί (11.00) του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης το Σωματείο Καθαριστριών Ξάνθης και Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας  και Θράκης.
……
*Με σχόλιό του στο fb ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης αναφέρει τα παρακάτω, σχολιάζοντας τις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Το Παρών και η Αποχή δεν είναι πολιτική πράξη, είναι πράξη πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Σε μια περίοδο μάλιστα που ζητάμε από την ανενεργή πολιτικά κοινωνία, μόνο απούσα να μην είναι στις διεργασίες μας και επιζητούμε την ενεργοποίηση της. Λυπάμαι».
-Να μη λυπάσαι Ανέστη μου, διότι όσο πιο πολύ αργείτε να κάνετε εκλογές, τόσο περισσότερο συρρικνώνεστε… Χαμπάρι δεν το πήρατε ακόμη;
……
*Τελικά η Σούλα Ιακωβίδου ξέχασε να στείλει τις προσκλήσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τις εκδηλώσεις για την 98η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης;
……
*Και μια και δημιουργήθηκε και τόσο μεγάλο ζήτημα με το «κλείσιμﻨόλων των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημαρχείο, πειράζει να ρωτήσουμε τον κύριο Δημαρχόπουλο,  πλην του ιδίου, ποιοι έχουν κλειδιά να «μπαινοβγαίνουν» στο δημαρχείο ότι ώρα θέλουν;
....
*Ειλικρινά μου έκανε εντύπωση....Παρούσα αλλά εντελώς άφωνη η κ.Ειρήνη Πυρνάρη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Δευτέρας. Φαίνεται πως αποκτά "φωνή" μόνο όταν δίνει...συνεντεύξεις-μονολόγους!  (σ.σ. Πρότεινα γω χθες στον Μπάμπη Δημαρχόπουλο να την κάνει αντιδήμαρχο....Δόμησης, να...μή κλείνει κανένα μαγαζί και να τάχουν μαζί της και οι δικηγόροι, γιατί θα χάσουν τα παράβολα....αλλά δεν μ' ακούει!)
Διεθνής Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Συνάντηση
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης συμμετέχει ενεργά στη Διεθνή Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα στις 14 και 15 του Οκτώβρη στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ρούφ.
Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα μέλη του ΔΣ.
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΜΕΧΡΙ 30/11/2017
Ο δήμος Τοπείρου ανακοινώνει ότι σε εφαρμογή του Ν. 4483/17 (Φ.Ε.Κ. 107/31.07.2017 - τεύχος Α) και σύμφωνα με το άρθρο 52, προβλέπεται η δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 προς τους Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού και δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε εκατό μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€.
Οι οφειλές δύνανται να ρυθμίζονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον δήμο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 25410 41677 και 25413 52621.
Με το πέρας της ανωτέρω ημερομηνίας (30 Νοεμβρίου) και για όσους οφειλέτες δεν υπαχθούν στην ανωτέρω ρύθμιση ή εκπέσουν αυτής, ο δήμος Τοπείρου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε διακοπές παροχής ύδρευσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης.
Το… ΟΥΣΤ ΡΕ του Τσορλίδη
Σχολιάζει με νόημα στο fb o υποψήφιος για το Δήμο Αναστάσιος Τσορλίδης:
«Γυναίκα ηλικίας 65 χρονών στο τελευταίο στάδιο καρκίνου περίμενε να πάρει από το ΙΚΑ 650€ και τελικά βρήκε στο βιβλιάριο τραπέζης 150€ γιατί τα υπόλοιπα κατασχέθηκαν από την εφορία.
Όσο καθόμαστε και τους κοιτάμε και βγάζουμε την οργή μας μόνο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα μας χορεύουν στο ταψί που έλεγε και ή συγχωρεμένη η γιαγιά μου
Εσείς οι προοδευτικοί, δήθεν Αριστεροί και του κώλου, που όλα αυτά τα χρόνια τα είχατε με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τέτοια ξεφτίλα μόνο επί των ημερών σας.
Ουστ ρε»
Επιστολή της ΕΛΜΕ προς τον Δ/ντη Β/θμιας για τις μεταγραφές μαθητών εκτός ορίων χωροταξικού, ζητεί παρέμβαση Εισαγγελέα!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης και κατά τη φετινή χρονιά, έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους/ισσες και διευθυντές/τριες για μαζικές μεταγραφές μαθητών/τριών τους σε συγκεκριμένα σχολεία. Καταγγέλθηκε και η πρακτική των ασφυκτικών πιέσεων από τοπικούς παράγοντες και γονείς, προκειμένου να γίνουν αυτές οι μεταγραφές.
Με τη σειρά μας καταγγέλουμε αυτήν την κατάσταση καθώς ενισχύει την αντίληψη σχολείων δύο κατηγοριών, αποψιλώνει περιφερειακά, κυρίως, σχολεία στερώντας τα από πολύτιμο μαθητικό δυναμικό που σαν συνέπεια έχει να καταργούνται ολόκληρα τμήματα και πολλοί συνάδελφοι να μένουν χωρίς ωράριο. Παρόλο που από τον Δ/ντη Β/θμιας έχουν γίνει επανειλημμένα συστάσεις, οι διευθυντές/τριες των σχολείων προς μεταγραφή να μην δέχονται τα πλεονάζοντα αιτήματα, το φαινόμενο εξακολουθεί ολοένα και εντονότερο, δημιουργώντας επιβάρυνση και στα δικά τους σχολεία γεμίζοντας ασφυκτικά τα τμήματα.
Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ξάνθης ζητά από το Δ/ντή Εκπ/σης
1.έλεγχο των δικαιολογητικών όλων των μεταγραφών που έγιναν με αντιπαραβολή στοιχείων από το σύστημα My school.
2.σαφείς και αυστηρές οδηγίες για τις μεταγραφές.
3.επανακαθορισμό του χωροταξικού
Τέλος το Δ.Σ. επιφυλάσσεται να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση  σε περιπτώσεις παράτυπων μεταγραφών και πλαστών πιστοποιητικών.
Έως τις 24 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για 26 θέσεις στη ΔΕΗ
'
Αρχισε από σήμερα και ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Οκτωβρίου (ώρα 14:00) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο ΑΣΕΠ των υποψηφίων για 26 θέσεις στη ΔΕΗ.
Πρόκειται για θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική προκήρυξη (12Κ/2017) είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr (ΦΕΚ 30/18-9-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr - Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ΄).
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 27η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 12Κ/2017
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510
αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΔΕ) της οποίας θέσεις διεκδικούν.

Διανομή κρέατος στους δήμους της Ροδόπης 
την Τετάρτη 11/10 και 12/10/2017
Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και οι εταίροι Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών, ανακοινώνουν ότι την Τρίτη 10/10/2017 ώρα 10:00 – 14:30, και την Τετάρτη 11/10/2017 και Πέμπτη 12/10/2017 ώρα 08:30 – 14:00, θα διανείμουν μοσχαρίσιο κρέας, φέτα, είδη παντοπωλείου και βρεφικά είδη στους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD).
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.
Τόποι διανομής:
-Για τον Δήμο Κομοτηνή; – το Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ. Μαρασλή 1).
-Για τον Δήμο Αρριανών – για τους οικισμούς της Δ.Ε. Φιλλύρας στο Δημοτικό κατάστημα Φιλλύρας, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Αρριανών στο δημοτικό κατάστημα Αρριανών, για τους οικισμούς της Δ.Ε. Κέχρου στο Δημοτικό κατάστημα Κέχρου, και για τους οικισμούς της Δ.Ε. Οργάνης αντίστοιχα στο Δημοτικό κατάστημα Οργάνης.

-Για τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών – για τη Δ.Ε. Σαπών ο χώρος του αμαξοστασίου (πρώην ΔΕΑΣ) στις Σάπες, για τη Δ.Ε. Ξυλαγανής ο χώρος του αμαξοστασίου (απέναντι από το στρατόπεδο) στην Ξυλαγανή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »