*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

See Through O Mητροπολίτης Ξάνθης χοροστάτησε στην δοξολογία για την Απελευθέρωση της Θάσου

19 Οκτωβρίου
Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης τίμησε με την παρουσία του την χθεσινή επέτειο απελευθέρωσης της Θάσου στη Σκάλα Μαριών όπου μάλιστα χοροστάτησε στη Δοξολογία ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Είναι τελείως διαφορετικές περιπτώσεις αυτή του Παναγιώτη Πεντζουρίδη με αυτή του Θεολόγου Καλαϊτζή, άσχετα αν χθες ο Μανώλης Φανουράκης προσπαθούσε και στην περίπτωση αυτή να κάνει το μαύρο… άσπρο!
Τελείως διαφορετικές περιπτώσεις…
……
*Βέβαια θα υπενθυμίσω ότι ως αντιδήμαρχος του Στυλιανίδη και τότε εξαπτέρυγό του, Φανουράκης ζητούσε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο την ίδια ώρα που ο μετέπειτα αρχηγός του Χρίστος Πούλιος κατακεραύνωνε τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης και τον πρώην Πρόεδρο της αμαρτωλής ΕΑΠΑΞ…να «πληρώσει» ο Δήμος Ξάνθης την «τρύπα» που άφησε ο Θεολόγος Καλαϊτζής…! Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…
……
*Από πού κι ως που όμως κύριε Φανουράκη, οι 125.000 ευρώ για τις οποίες τιμωρήθηκε με 6 χρόνια φυλακή ο Πεντζουρίδης, είναι το ίδιο πράγμα με το… 1.400.000 ευρώ (!) που βρήκαν οι ελεγκτές στην ΕΑΠΑΞ την περίοδο Στυλιανίδη, Θεολόγου, Τσέπελη κλπ; (σ.σ. Το ποσόν αυτό αποκάλυψε μάλιστα φίλτατε Μανώλη και το CNN Greece έτσι για να θυμάσαι…).
……
*Και για να το κλείνω το συγκεκριμένο θέμα, ένα αρκούμε να πω εγώ προς το παρόν για την περίπτωση Πεντζουρίδη…
-Ότι εγώ αν και ήμουν και είμαι «παθών» -και ξέρει πολύ καλά ο δικηγόρος Άκης Μαλάκης τι εννοώ-ωστόσο ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν μικρόψυχος και χαίρομαι που θα αφεθεί ελεύθερος ο Π. Β. Πεντζουρίδης…
-Και μακάρι να βρει το δρόμο του και να δικαιωθεί μέχρι το τέλος.
-Χαίρονται όμως το ίδιο και αυτοί που ευνοήθηκαν ή ευεργετήθηκαν από τον ίδιο επί σειρά ετών…

Έγκριση επιχορήγησης στο Νοσοκομείο Ξάνθης από πόρους ΕΣΠΑ
Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε (ΑΔΑ:78ΑΞ465ΦΥΟ-ΩΛΖ) επιχορήγηση ύψους 2.181.000€ από πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ο Διοικητής
Γερόπουλος Αχιλλέας
Οι κτηνοτρόφοι, οι ελληνοποιήσεις και ο Αλέξανδρος Κοντός
Ως μια ύστατη προσπάθεια να ακουστούν, εκπρόσωποι των κτηνοτροφών όλης της Περιφέρειας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Κομοτηνή, στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, το μεσημέρι της Τρίτης 22 Οκτωβρίου. Τα αιτήματά τους άκουσαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, το στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκης Χαρίτου.
Να μην τους θεωρούν πρόβατα, να μπει ένα τέλος στην κοροϊδία και βάλει "πλάτη" η Περιφέρεια για το καλό των κτηνοτρόφων, αυτά και πολλά άλλα ακούστηκαν στη διαμαρτυρία, στην οποία παρευρέθηκαν περίπου εξήντα κτηνοτρόφοι, από τους συλλόγους Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Ιάσμου, Αλεξανδρούπολης, και μέλη των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών "Θρακών Αμνός" και "Αρριανών".
Μεταξύ των κτηνοτρόφων, και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας και εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων ΑΜ-Θ, Νίκος Δημόπουλος. "Εδώ και τρία χρόνια συγκεντρωνόμαστε συχνά, για να βρούμε μια λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν. Δυστυχώς, και παρά την αλλαγή στην κυβέρνηση και στη διοίκηση της περιφέρειας, δεν έχουμε δει σχεδόν καμία διαφορά τόνισε χαρακτηριστικά ".
Ο κος Δημόπουλος ανέδειξε και τα βασικά προβλήματα του κλάδου. "Κύριο πρόβλημά μας είναι οι ελληνοποιήσεις που γίνονται στην παραγωγή, δηλαδή έχουμε πολλές εισαγωγές από το εξωτερικό, οι οποίες ευτελίζουν το ελληνικό προϊόν και αναγκάζουν τον παραγωγό να το πουλά σε πολύ χαμηλή τιμή. Ταυτόχρονα εξαπατούν τον καταναλωτή, λέγοντας ότι όλα τα προϊόντα είναι ελληνικά, ενώ στην πραγματικότητα περιορισμένα είναι ελληνικά. Θέλουμε να υπάρξει έλεγχος στα ισοζύγια μεταποιητών-εμπόρων!
-Δεν έχει καθόλου άδικο, αλλά δεν θα πρέπει και να ξεχνάει ότι με το θέμα των ελληνοποιήσεων μόνο ο Κοντός έδρασε δραστικά και ακαριαία..!
-Όταν όμως τον πολεμούσαν οι μεγαλέμποροι κρεάτων και οι πολυεθνικές, οι κτηνοτρόφοι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις συνέπλευσαν μαζί τους!

Στον Έβρο ο Αρχηγός του Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής.
Tην Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2017, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της XΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ».
Ειδικότερα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατού επισκέφθηκε τους Σχηματισμούς:
- XΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XΙΙ M/K MΠ «ΕΒΡΟΣ»), στην Αλεξανδρούπολη.
- 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»), στον Προβατώνα.
- 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΚΑΜΙΑ»), στις Φέρες.
- ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ «ΔΟΡΥΛΑΙΟ»), στην Αλεξανδρούπολη.
Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Σχηματισμών, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού.

Ξεκίνησαν θεραπεία στον νέο γραμμικό επιταχυντή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης οι πρώτοι 12 ασθενείς
Θεραπεία υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικής ακρίβειας και ποιότητας, προσφέρεται ήδη στους πρώτους 12 ασθενείς που ωφελούνται από τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Μετά από 7 μήνες προετοιμασίας, εκπαίδευσης και δοκιμών και την τελική άδεια κλινικής χρήσης που χορήγησε στην Κλινική Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ο γραμμικός επιταχυντής-δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-βρίσκεται στη διάθεση των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής ακτινοθεραπείας-ογκολογίας της Κλινικής, Μιχάλης Κουκουράκης, “η Ακτινοθεραπεία που προσφέρεται πλέον στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δεν υστερεί διόλου από αυτή που χορηγείται σε μεγάλα ογκολογικά κέντρα του κόσμου. Με τη σύγχρονη τεχνολογία του γραμμικού επιταχυντή, η τοξικότητα της Ακτινοθεραπείας είναι πολύ μικρότερη, προσφέροντας άριστη ποιότητα ζωής στους ασθενείς μας, αλλά και η πιθανότητα ίασης είναι σημαντικά καλύτερη”.
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Κουκουράκης, η εξαιρετική ποιότητα Ακτινοθεραπείας που προσφέρει το νέο σύστημα Γραμμικού Επιταχυντή, επιτυγχάνεται σε βάρος του χρόνου, αφού η σύγχρονη ακτινοθεραπεία απαιτεί υπερδιπλάσιο χρόνο από εκείνον που απαιτούνταν με τις παλαιότερες μορφές της. “Έτσι, ο αριθμός των ασθενών που μπορεί να εξυπηρετηθεί είναι μικρότερος του απαιτούμενου, αυξάνοντας τις λίστες αναμονής σε μη αποδεκτά όρια”, αναφέρει ο καθηγητής της Κλινικής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Καταλήγοντας, ο κ. Κουκουράκης καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει υπ' όψιν του ότι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι η μόνη Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Μονάδα που διαθέτει έναν μόνο γραμμικό επιταχυντή, “και να θεραπεύσει αυτό το έλλειμμα”.

Ιατρείο Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού 
στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Στα πλαίσια της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσει την Δευτέρα 23/10 και την Τρίτη 24/10 δωρεάν Εξειδικευμένο Ιατρείο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού από 9.00 π.μ. έως 1.30 μ.μ. στον χώρο των τακτικών εξωτερικών γυναικολογικών ιατρείων. Θα παρέχονται συμβουλευτικές οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, και θα συνταγογραφούνται παραπεμπτικά για υπερηχογράφημα μαστών και μαστογραφία και εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού. Δεν απαιτείται ραντεβού.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »