*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Οκτωβρίου

Δυο Βούλγαροι διακινητές κάτω από πατάτες, έκρυβαν 32 λαθρομετανάστες απο το Πακιστάν

20 Οκτωβρίου


Συνελήφθησαν την Παρασκευή (20-10-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. 
Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν αποκρύψει τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος, η οποία ήταν έμφορτη με εμπορεύματα (σακιά με πατάτες). 
Σημειώνεται ότι από τη μορφολογία κατασκευής της κρύπτης, τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων, μεταξύ των οποίων και επτά ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και ένα  κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »