*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Σεπτεμβρίου

See Through Η διευκρίνιση του Γ. Τσιλιγγιρίδη για την Αλεξία Γκιρτζίκη...

15 Σεπτεμβρίου
 ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Κάτι ή μάλλον… πολλά αλλάξανε (και θα αλλάξουνε…) στον Life 921 fm, τον σταθμό της ζωής μας που ήδη με το νέο πρόγραμμά του και τον Πάνο Παπαδόπουλο με τον Σταύρο Μωραϊτη αμέσως μετά την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα (08.00-11.00) και την αθλητική εκπομπή του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη, ανεβάζουν στα ύψη την ακροαματικότητα.
……
*Ερώτημα σε Τηλέμαχο Αρναούτογλου και Μιχάλη Λομβαρδέα. «Μετράμε» ακροαματικότητες μεταξύ Δημοτικού Ραδιόφωνου και Life 921 fm; Να δούμε πόσοι έχουν απομείνει και ακούνε ακόμη Δημοτικό ραδιόφωνο πλην του Θανάση Μουσόπουλου, του Κολλάρου και του Δημαρχόπουλου; Θα είχε ενδιαφέρον.
……
*Με όλα τα έξοδα βέβαια πληρωμένα στο δημοτικό ραδιόφωνο, ενοίκια, ρεύματα κλπ συν 200.000 ευρώ το ελάχιστο και επιχορηγήσεις από τον Δήμο Ξάνθης!
-Υγιής ο ραδιοφωνικός ανταγωνισμός πράγματι… Πληρώνουν οι Δημότες για να απολαμβάνει… αυτοπροβολή ο Δημαρχόπουλος!
……
*Ο γνωστός αθλητικογράφος Γιάννης  Τσιλιγγιρίδης με ανάρτησή του στο fb μετά τα σχόλιά του για την παρουσία της αντιδημάρχου Αθλητισμού Αλεξίας Γκιρτζίκη στην εκδήλωση των Παλαιμάχων, αναφέρει τα παρακάτω:
«Απαραίτητη διευκρίνιση για την παρουσία της Αντιδημάρχου Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη. Επιβεβαιώθηκε ότι η Αντιδήμαρχος Ξάνθης προσήλθε στην έκθεση του μουσείου των παλαιμάχων με δική της πρωτοβουλία αφού η έκθεση ήταν για όλο το κοινό.
Έπειτα από έρευνα που κάναμε εξακριβώθηκε πως η κ. Γκιρτζίκη πήγε μόνο μια φορά με δική της πρωτοβουλία και ότι δεν είχε προσκληθεί από τον σύλλογο παλαιμάχων ΑΟΞ, από την στιγμή που είναι Αντιδήμαρχος αθλητισμού & πολιτισμού».
-Του το ‘πα του Γιάννη και την Τετάρτη το πρωί. Καλά κάνεις και παθιάζεσαι ως Παλαίμαχος με τους Παλαίμαχους, αλλά όταν είσαι στο μικρόφωνο πρώτα είσαι αθλητικογράφος και μετά Παλαίμαχος.

49χρονος αγρότης βρέθηκε απαγχονισμένος  
σε αποθήκη στη Χρυσούπολη Καβάλας
Νεκρός βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017 ένας 49χρονος αγρότης στη Χρυσούπολη Καβάλας.
Ο άτυχος αγρότης βρέθηκε απαγχονισμένος από τη σύζυγό του και τον γιο του στην αποθήκη που διατηρούσε λίγο πιο έξω από τη Χρυσούπολη και ειδοποίησαν άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.
Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για αυτοκτονία, ωστόσο μένει η προανάκριση της Αστυνομίας για να αποκλειστεί και τυπικά άλλο αίτιο, όπως η εγκληματική ενέργεια.

ΔΕΗ Vs Ιδιωτών: 1-0
Περίπου 84 χιλιάδες καταναλωτές ρεύματος εγκατέλειψαν τη ΔΕΗ το 2017 και κατευθύνθηκαν σε άλλους παρόχους, παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις που προσφέρει ο ανταγωνισμός. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά στο δίκτυο οι μετρητές είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια, τότε στην πραγματικότητα το 3,5% των ενεργών πελατών έχει μετακινηθεί από τον κυρίαρχο παίκτη της αγοράς.
Συνολικά, πάνω από 240 χιλιάδες είναι πλέον οι καταναλωτές που έχουν αποχωρήσει από τη ΔΕΗ, αλλά ο αριθμός αυτός, ακόμη κι αν αυξηθεί σημαντικά, δεν είναι σε θέση ακόμη να στηρίξει τον ανταγωνισμό. Τα πιο αναλυτικά στοιχεία δίνουν μια πιο χαρακτηριστική εικόνα της αγοράς. Έτσι στη μέση τάση (μεγαλύτερες επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες) καταγράφονται 2603 πελάτες που έχουν μετακινηθεί σε ιδιώτες παρόχους. Εδώ η πρωτιά ανήκει στην εταιρεία Ήρων η οποία έχει 822 πελάτες της συγκεκριμένης κατηγορίας και ακολουθεί η Protergia με 602 πελάτες, με την Elpedison να έχει 538 πελάτες.
Στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρότεροι επαγγελματίες, καταστήματα κλπ) το μεγαλύτερο πελατολόγιο διαθέτει η Protergia με 69.277 πελάτες (όταν τον Μάρτιο διέθετε 55.900), ακολουθεί η Elpedison με 65.442 πελάτες ενώ στην τρίτη θέση με 40.417 πελάτες βρίσκεται η Watt & Volt.
Ακολουθούν Green (8607), ΟΤΕ Ακίνητα (6981), Volterra (6094), NRG (5133), ΕΛΤΑ (2463), Ken (2243), Volton (2214).
Στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικρότεροι επαγγελματίες, καταστήματα κλπ) το μεγαλύτερο πελατολόγιο διαθέτει η Protergia με 69.277 πελάτες

68χρονος μοτοποδηλάτης βρέθηκε νεκρός μέσα σε ρέμα 
στο 13ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης - Ιάσμου
Την Τετάρτη (13-9-2017) το πρωί, στο ύψος του 13ου χλμ. της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης - Ιάσμου, εντός ρέματος παρακείμενου της οδού, ανευρέθη θανάσιμα τραυματισμένος ένας 68χρονος ημεδαπός, καθώς και το δίκυκλο μοτοποδήλατό που οδηγούσε, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί στο συγκεκριμένο σημείο.
Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.  
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης

ΕΡΓΑΝΗ: ΣΤΙΣ 248.743 ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΣΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.588.065 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.339.322.
Στις 248.743 είναι οι νέες θέσεις εργασίας στους πρώτους 8 μήνες του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017, καταγράφει την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα.
«Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2017, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.588.065 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.339.322, εκ των οποίων οι 687.546 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 651.776 οικειοθελείς αποχωρήσεις.
Επομένως, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου οκταμήνου του έτους 2017 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 248.743 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την υψηλότερη επίδοση πρώτου οκταμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ 2018
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και πρόσθετα μέτρα το 2018 άφησε Έλληνας αξιωματούχος του υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Συγκεκριμένα ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι «δεν θα είναι μεγάλη η απόκλιση» έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 προσθέτοντας όμως ότι «αν υπάρχει κάτι θα πρέπει κάτι να κάνουμε, είμαστε δεσμευμένοι από το Μνημόνιο».
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR (έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού) στις τράπεζες. Όπως ανέφερε «έχουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα κρίνουν για τις τράπεζες, θα γίνουν στρες τεστ το 2018, δεν βλέπω το λόγο γιατί το ΔΝΤ να βάλει θέμα, δεν ξέρω να έχει κάποια μελέτη ότι δεν είναι επαρκείς οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ και του ESM, αν θέλει ας το κάνει, εμείς θεωρούμε ότι αυτά επαρκούν».
Επίσης ανέφερε στο πρακτορείο ότι «εξετάζονται αλλαγές στην φορολογία των αυτοαπασχολούμενων με στόχο την μείωσή της, χωρίς όμως να προκύψει δημοσιονομικό κενό».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η χώρα θα κάνει νέα προσπάθεια εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα και της σταδιακής απεξάρτησης από τους μηχανισμούς στήριξης.

H «τσακαλοπαρέα» της Ξάνθης στο πλευρό 
της Εθνικής Ελλάδος στο παιχνίδι με την Ρωσία!
Λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε στην Ξάνθη η «τσακαλοπαρέα» των έξι φίλων, που πήραν αυτοκίνητα και βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης για τον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία.
Μπορεί να ηττήθηκε με 74-69 η Εθνική Ομάδα και να αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ωστόσο οι έξι φίλοι δεν μετάνιωσαν ούτε στιγμή για την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι και να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Κώστα Μίσσα.
Την φωτογραφία ανέβασε ο μόνιμος σε τέτοιες διοργανώσεις Πόλυς Φωτιάδης, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης σχολιάζοντας: «Πάμε Ελλαδάρα… όλη η τσακαλοπαρέα της Ξάνθης».
Ποια είναι αυτή η «τσακαλοπαρέα»; Από αριστερά προς τα δεξιά βλέπετε τους Μιχάλη Ορφανίδη, Γιάννη Γεωργανά, Ιορδάνη Ιγνατιάδη, φυσικά τον Πόλυ Φωτιάδη, Τάσο Κεσογλίδη και Σταύρο Αναστασιάδη.
Όλοι τους έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην Εθνική Ομάδα, βρέθηκαν στο γήπεδο, προσπάθησαν να την ενισχύσουν και παρόλο που αυτή τη φορά δεν ήμασταν αυτοί που χαμογελάσαμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι σε αυτές τις εμπειρίες δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα αλλά πρωτίστως το ταξίδι.
thrakisports.gr
…………………………………….
H φωτπγρταφία της ημέρας-Αναγέννηση Θαλασσιάς και η Λένα!

Ο πρόεδρος της Αναγέννησης Θαλασσιάς Τάσος Ταρενίδης με τους παίκτες της ομάδας
 και την τραγουδίστρια Λένα Παπαδοπούλου την Τετάρτη το βράδυ
 στο πανηγύρι του χωριού και της ομάδας!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »