*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Σεπτεμβρίου

See Through Μέχρι...λίρες πήγανε και ψάχνανε στο ερείπιο που αγόρασε ο Θεολόγος 260.000 ευρώ!

23 Σεπτεμβρίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τι κρίμα να μην υπογράψει μαζί με τους «4»της συμπολίτευσης και ο Χρήστος Μούρκας την ερώτηση των «19» κατά του Δημάρχου για το περιβόητο σπίτι που αγόρασε ο Θεολόγος…
Για να τελειώνει ο Μπάμπης με όλη την 5άδα!
……
*Το ‘πα και χθες και μάλλον κάποιοι δεν το κατάλαβαν… Μόνο την Ειρήνη Πυρνάρη δικαιολογώ που υπέγραψε την ερώτηση των Φανουράκη - Τσέπλη για το «ερείπιο» της  Π. Πόλης.
-Οι άλλοι πριν υπογράψουν και κυρίως οι Ανταμπούφης, Τσιακίρογλου και Κολλάρος, όφειλαν τουλάχιστον να πάρουν τα κλειδιά από τον εκκαθαριστή ή τον Αλέκο Κυριακίδη και να πάνε στα εσωτερικά του σπιτιού να δουν από μέσα σε τι κατάσταση βρίσκεται αλλά και τι… βανδαλισμοί έχουν γίνει από τα «πειράματα» των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής…
-Οι οποίοι πήγαιναν σαν κύριοι στο ακίνητο με κλειδί, άνοιγαν και… ερευνούσαν με τι υλικά κατασκευάζονταν τα… κτίρια!
*Τώρα αν κάποιοι πήγαν με σφυριά για να ψάξουνε και τίποτα…ξεχασμένες λίρες, ε κι αυτό στο «παιχνίδι»είναι!
-Εδώ σκάψανε όλο το Νησάκι της Μητρόπολης… Στο σπίτι που αγόρασε ο Θεολόγος θα έμεναν;
……
*Κι ένα αισιόδοξο μήνυμα… Κατατέθηκαν χθες οι 5.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη στον συνταγματολόγο κ υπεύθυνο της διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού στο νέο φορέα του κέντρου, κ. Αλιβιζάτο.
Καλή επιτυχία κύριε Σημίτη…
……
*Μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν.Καβάλας, ανακοινώνεται η κατάθεση αγωγής αποζημίωσης κατά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και κατά του ελληνικού δημοσίου, για τις απώλειες που είχαν από τον καταρροϊκό πυρετό, 56 κτηνοτρόφοι του Ν.Καβάλας, 1 του Ν.Δράμας και 1 του Ν.Ροδόπης.
Η κατάθεση έγινε τη Δευτέρα 11-9-2017 (αρ.κατάθεσης 261) στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής από την πληρεξούσια δικηγόρο των κτηνοτρόφων κ. Στάμου Καλαφάτη Κωνσταντίνα.

Μια πόλη 46.959 ανέργων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ αναζητά εργασία
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για μείωση του δείκτη της ανεργίας και μάλιστα μεσούντως του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου και επικαλείται τον δείκτη ανεργίας για τον μήνα Ιούνιο σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στα 21,2% έναντι 23,5% του Ιουνίου του 2016. Το ποσοστό μάλιστα τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, είναι το χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας.
Το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας της «περιφέρειας» Μακεδονίας και Θράκης είναι 22,6%, κατά 0,1% μεγαλύτερο από το ποσοστό ανεργίας Μαΐου 2016 που παραμένει το χαμηλότερο της τελευταίας εξαετίας.
Στον πίνακα διαπιστώνει κανείς πως η περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης είναι η δεύτερη με το μεγαλύτερο ποσοστό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης του ΟΑΕΔ στην οποία σημειώνεται η κατανομή ανέργων αναζητούντων εργασίας. Σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, 46.959 άνεργοι αναζητούν εργασία καλύπτοντας το 5,65% των ανέργων σε πανελλαδική κλίμακα.
Υπάρχει επίσης ένα σύνολο ανέργων που δεν αναζητά εργασία.
Στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 3.944 άτομα, φτάνοντας το 4% του συνολικού αριθμού της αντίστοιχης κατηγορίας σε πανελλαδική κλίμακα.
Επίσης ενδεικτικό στοιχείο της τραγικής κατάστασης των ανέργων είναι ότι από τους 46.959 ανέργους, επιδοτούμενοι είναι μόνο οι 5.049.
Fileto.gr

Καβάλα: Νεκρός 13χρονος μαθητής σε τροχαίο
Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 13χρονος μαθητής γυμνασίου στην τοπική κοινότητα Ζυγού του δήμου Καβάλας, όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε, προσέκρουσε πάνω σε τοίχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο άτυχος μαθητής επέβαινε σε δίκυκλο που οδηγούσε ένας φίλος του και κινούνταν μέσα στο χωριό. Σε μικρή απόσταση από την πλατεία, ο επίσης νεαρός οδηγός, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το δίκυκλο να πέσει σε τοίχο μονοκατοικίας.
Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 13χρονος μαθητής, ενώ ο οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Χάνουν οριστικά το δίπλωμα οδήγησης όσοι πιαστούν 
να οδηγούν μεθυσμένοι πάνω από μια φορά
Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον για πέντε χρόνια σε μεθυσμένους οδηγούς και οριστική αφαίρεση σε περίπτωση που ο παραβάτης μελλοντικά παραβιάσει τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υπό την επήρεια αλκοόλ κι ανεξάρτητα της παράβασης (δηλαδή αν παραβιάσει STOP, κόκκινο φανάρι κ.α.). προβλέπουν οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Την αυστηροποίηση του πλέγματος διοικητικών κυρώσεων για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος από οδηγό υπό την επήρεια οινοπνεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής κατά τη διάρκεια συνάντησης με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μεταξύ αυτών η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μακρό χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση δε οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης ΚΟΚ από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η δια βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού οχήματος.

4o ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ Π.E. ΞΑΝΘΗΣ ΕΤΟΥΣ 2017
Την Παρασκευή 22/09/2017 εκδόθηκε από την υπηρεσίας μας προς ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών της Περιφερειακής μας Ενότητας το 4ο τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια της περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης έτους 2017, το οποίο θα αναρτηθεί:
-Στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης :www.pexanthis.eu – Ενημέρωση - Δελτία τύπου.
-Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων :www.minagric.gr - Γεωργικές Προειδοποιήσεις Φυτοπροστασίας Βάμβακος 2016
-Στους κατά τόπου Δήμους.
-Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης.
-Στα καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Πρόστιμο 2.500 ευρώ σε Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό στην Ξάνθη για κακή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών
Κατόπιν καταγγελίας του Συνδέσμου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Ξάνθης στις 26/05/2017, με θέμα ψευδή Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ)  σε κοινόχρηστη οικοδομή επί της οδού Δαγκλή & Σμύρνης,  συγκλήθηκε στις 19/06/2017 το Διμελές Όργανο Ελέγχου για την πραγματοποίηση της αυτοψίας. 
Από τον έλεγχο προέκυψε ότι, και στους δύο πίνακες του κτηρίου δεν υπήρχε ρελέ διαρροής (RCD). Το Ρελέ διαρροής (RCD) είναι η προστασία των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτροπληξία και από 5/9/2006 είναι υποχρεωτικό με την ΚΥΑ Φ Α΄50/12081/642 (ΦΕΚΒ’ 1222/2006), σε κάθε Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (EHE).
Ωστόσο, στο μονογραμμικό διάγραμμα της ΥΔΕ που δόθηκε στoν ΔΕΔΔΗΕ  με ημερομηνία υπογραφής 20/03/2017 από τον Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που υπέγραψε την ΥΔΕ, εμφανίζεται ψευδώς, ότι υπάρχει εγκατεστημένο  τριπολικό ρελέ διαρροής. 
Το Συμπέρασμα της Διμελούς Επιτροπής Ελέγχου είναι ότι, οι γραμμές καταναλώσεων της παροχής με Αρ.: 23065642 δεν διαθέτουν την απαιτούμενη προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας μέσω του ρελέ διαρροής ρεύματος (RCD).
Η παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) του Διπλωματούχου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού είναι ανακριβής, ελλιπής και το κυριότερο η ΕΗΕ την οποία έλεγξε και για την οποία εγγυήθηκε την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της, δεν φέρει την απαιτούμενη εκ της ισχύουσας Νομοθεσίας προστασία έναντι ηλεκτροπληξίας αφού δεν υπάρχει ρελέ διαρροής ρεύματος (RCD).
Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 3982/11 και την Υ.Α Φ.Γ.9.6/οικ.15712/1013/2011 η Επιτροπή Ελέγχου επέβαλε στον Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό που υπέγραψε και κατέθεσε την παραπάνω ΥΔΕ, πρόστιμο δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500 €) για κακή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Η απόφαση επιβολής προστίμου αναρτήθηκε στην Διαύγεια https://diavgeia.gov.gr/ με ΑΔΑ (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης): ΑΔΑ ΨΗ877ΛΒ-3ΝΡ στις 5/9/2017.
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%97877%CE%9B%CE%92-3%CE%9D%CE%A1?inline=true
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας
Μπαχτσεβανίδης Ευάγγελος            Τσάκαλος Αντώνιος
…………………………………………………

«Άμεσα μια ασφαλής γέφυρα στο Κομψάτο Ιάσμου για τους πολίτες», ζήτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων στην παράκληση στον Άγιο Αντώνιο, το εξωκκλήσι που βρίσκεται κοντά στην πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »