*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Σεπτεμβρίου

Παντελεήμων Κομοτηνής - Μαρωνείας: Άμεσα μια ασφαλής γέφυρα στο Κομψάτο Ιάσμου για τους πολίτες!

23 Σεπτεμβρίου
Θερμή ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου Ιάσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ευχαριστήρια παράκληση προς τον Άγιο Αντώνιο, το εξωκκλήσι που βρίσκεται κοντά στην πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου.
Στην ευχαριστήρια παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων ο οποίος ευχαρίστησε μάλιστα το Xanthi channel που παραβρέθηκε στην ιδιαίτερη εκδήλωση, ενώ ζήτησε την άμεση κατασκευή ασφαλούς γέφυρας στον Ίάσμο. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου κ.Ηλία Μπούκα.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον ιερέα του Ιάσμου πατέρα  Σταύρο, αλλά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Ιάσμου, οι οποίοι θεώρησαν σωστό να ευχαριστήσουν το Θεό και τον Άγιο Αντώνιο που προστάτεψε τους διερχόμενους και δεν υπήρξαν θύματα κατά την πτώση της γέφυρας την Κυριακή το πρωΐ στις 10 Σεπτεμβρίου.
«Παρακαλώ τους Ιθύνοντες να κατασκευάσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια τη νέα γέφυρα, προκειμένου να αρθεί η μη πρόσβαση των οικισμών που ανήκουν στο Δήμο Ιάσμου, από την έδρα του Δήμου.
Μείνετε ενωμένοι οι κάτοικοι, γιατί τότε ενεργεί και η Χάρις του Θεού», τόνισε στην ολιγόλεπτη ομιλία του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμωνα.
Στις δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, Ηλίας Μπούκας, υπογράμμισε πως χρόνια οι κάτοικοι θα θυμούνται την πρόνοια του Θεού και του Αγίου Αντωνίου, και εξήρε το γεγονός ότι με τη βοήθεια του Θεού δεν υπήρξαν θύματα.
Παράλληλα ο κ.Μπούκας κάλεσε τους υπευθύνους να φροντίσουν για τη άμεση αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης, εκτός Εγνατίας, καθώς οι οικισμοί Σώστης, Λινός, Πολύανθος, Αμβροσία, δεν έχουν πρόσβαση και δεν εξυπηρετούνται για τις υποθέσεις τους με το Δήμο Ιάσμου. Πάντως η κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου έχει ήδη δημιουργήσει και οικονομικά προβλήματα στους κατοίκους των γύρων οικισμών αλλά και στον ίδιο τον Οικισμό.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »