*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Αυγούστου

See Through "Πεζόδρομοι" και "πλατείες" ανήκουν στους...επιχειρηματίες! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση!

22 Αυγούστου

Άκουσον! Άκουσον!
*Πώς να προχωρήσουμε σε έλεγχο για τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων που βγάζουν παράνομα πολλοί επαγγελματίες στην κεντρική πλατεία και κάτω από το Επιμελητήριο (στον πεζόδρομο), όταν τα μαγαζιά αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ άδεια και αυτό συνεπάγεται και σε απώλεια φυσικά κερδών για τον ίδιο τον Δήμο Ξάνθης!!! Μου είπε υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγιεινής με νόημα…
-Δηλαδή δεν μπορείτε να τους ελέγξετε που έχουν βάλει τριπλάσια τραπεζάκια από αυτά που δικαιούνται;
-Μα ΔΕΝ έχουν καμία άδεια και απλά τυγχάνουν της απόλυτης κάλυψης του Δήμου Ξάνθης μου επανέλαβε…!
Οπότε… και κατάλαβα πολύ καλά γιατί κάποιοι κάθε φορά που τους βάζει πρόστιμα ο Κίρατζη, την  επομένη αναπτύσσουν ...περισσότερα τραπεζοκαθίσματα!!! Αν τους βάζει βέβαια, διότι στη "πιάτσα" λέγεται οτι ο Αντιδήμαρχος Δόμησης άλλα λέει δεξιά κι αριστερά και στο τέλος κάνει πάντα αυτά που του λέει ο...Δήμαρχος Ξάνθης! Και νομίζει οτι θα τον "σώσουν" οι δικηγόροι και οι καθηγητές!
……
*Από την υφισταμένη κατάσταση φυσικά πλήττονται οι επιχειρηματίες που είναι νόμιμοι και πληρώνουν κανονικά στο Δήμο Ξάνθης…
Θέλει κι ερώτημα;
…….
*Και για να μην μπερδεύεστε...Άλλο τα 5 τραπεζάκια που έχει ένα μαγαζί στον κοινόχρηστο χώρο του κι άλλο τα...20 που αναπτύσσει στους πεζόδρομους και την πλατεία!
......
*Διαμαρτύρεται έντονα ο επιχειρηματίας που πήρε μαζί με τον Βούλγαρο συνέταιρό του το Κάμπινγκ Μυρωδάτου και απευθύνει ένα απλό ερώτημα στον Δήμαρχο Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη…
-Ας μας δώσει μια απλή βεβαίωση ο Δήμαρχος ότι μπορούμε να κτίσουμε ΝΟΜΙΜΑ και την επομένη και τα λεφτά θα καταθέσουμε στο Δήμο αλλά και θα ξεκινήσουμε τις εργασίες…
-Που νοείται να νοικιάζει ένας Δήμος ένα ακίνητο προκειμένου ο μισθωτής να κάνει κάποιες επενδύσεις, όταν αδυνατεί να του δώσει οικοδομική άδεια; με ρώτησε;
-Κύριε Τσιτιρίδη; Θα δώσετε μια απάντηση;
……
*Απολύτως αναμενόμενο φυσικά με την νέα Υπουργική απόφαση Παππά, να μην συμπεριλαμβάνεται στις ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ εφημερίδες της Ξάνθης που δικαιούνται διακηρύξεων και προκηρύξεων η XanthiNews του Σταύρου Καρυπίδη, αφού ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!!!
-Για να δούμε λοιπόν Δημοκρίτειο και Νοσοκομείο Ξάνθης που συνέχιζαν και έστελναν στο συγκεκριμένο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΝΤΥΠΟ, τι θα πουν στους Εισαγγελείς όταν τους καλέσουν; Διότι η συγκεκριμένη εφημερίδα εκδίδονταν μόνο όταν είχε διακηρύξεις και 4-5 φύλλα και ουδέποτε λάμβανε φυσικά με τον τρόπο αυτό το αναγνωστικό της κοινό για τις διακηρύξεις που δημοσίευε!!!
……
*Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη 17 Αυγούστου σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Αλεξανδρούπολη προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές και αναστάτωση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η έκρηξη σημειώθηκε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που βρισκόταν σταθμευμένη στην πυλωτή της πολυκατοικίας, που βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.
Προς στιγμή εκδηλώθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιάς η οποία κατασβέστηκε έγκαιρα από κλιμάκιο ανδρών της Πυροσβεστικής.

29 νέες θέσεις εργασίας 
στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ.
Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αχτσιόγλου, ενέκρινε τις 29 θέσεις που ζήτησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.Θ. για να καλύψει τις ανάγκες του σε προσωπικό.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός για όλα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας όλων των Περιφερειών της χώρας, όπως επίσης το  Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ανέρχεται σε 180 θέσεις.
Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση της προκήρυξης, η οποία θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Κέντρου στην αντίστοιχη θεματική κατηγορία, καθώς και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου (facebook&twitter).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΤΟΥ Κ.Κ.Π. – Π.Α.Μ.Θ.
Σωτηριάδης Σωτήριος

«Όχι» του υπουργείου Πολιτισμού στον Γ. Καρσιβαρδέλου 
για παράσταση στους Φιλίππους
Με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός πολιτισμού και ημερομηνία 11 Αυγούστου, εγκρίθηκε το αίτημα του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης που πραγματοποίησε με τους γνωστούς όρους στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, την παιδική του παράσταση «Δέντρο της γνώσης».
Το υπουργείο απέρριψε το αίτημα του Γιώργου Κατσιβαρδέλου, που ζήτησε για λογαριασμό άλλης παράστασης τη χρήση του Θεάτρου των Φιλίππων. Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Όπως αναφέρει η απόφαση της Υπουργού, το αίτημα του ιδιώτη για τη συγκεκριμένη παράσταση απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι τα σκηνικά αυτής δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και τη σπουδαιότητα του μνημείου.

Εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές από σπίτια στην Καβάλα 
-18χρονη Ελληνίδα η δράστιδα
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και τις έρευνες των αστυνομικών, δύο (2) κλοπές από οικίες, τετελεσμένη και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν, τον μήνα Απρίλιο και Μάιο του 2017, στην πόλη της Καβάλας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε βάρος 18χρονης ημεδαπής, για κλοπή.    
Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι, η δράστιδα κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε δύο (2) οικίες στην πόλη της Καβάλας, αφαιρώντας από το εσωτερικό της μίας μικρό χρηματικό ποσό, 2 δαχτυλίδια και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ από τη δεύτερη οικία δεν αφαίρεσε οτιδήποτε.
Σημειώνεται ότι η 18χρονη έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλες τις επιχειρήσεις από το 2019
Νέο πληροφοριακό σύστημα σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με στόχο να έχει πλήρη εικόνα τόσο για τις άδειες που διαθέτει μια επιχείρηση, όσο και για όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει σε αυτή.
Αυτό θα μπορεί να γίνεται με ένα κλικ στον υπολογιστή, ενώ εκτιμάται ότι το νέο σύστημα, που σχεδιάζεται βάσει προδιαγραφών της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από το 2019. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για το πλαίσιο ελέγχων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά το επιχειρείν στην Ελλάδα, περιορίζοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κ», η ηλεκτρική πλατφόρμα, εκτός από την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων θα εξυπηρετήσει κι άλλες λειτουργίες, όπως μεταβολές των αδειοδοτήσεων, κατάλογος με όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει, ο χρόνος διεξαγωγής τους, καθώς και από ποια αρχή διενεργήθηκαν. Έτσι, αφενός θα αποφευχθεί ο φαινόμενο διπλών και άσκοπων ελέγχων, ενώ οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να ανταλλάσσουν στοιχεία και να έχουν πλήρη εικόνα για το αν μια επιχείρηση συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους ή αν έχει καταβάλει επιβληθέντα πρόστιμα.
Ο προϋπολογισμός της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

6 προσλήψεις κτηνιάτρων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι  ΠΕ Κτηνιάτρων για την κάλυψη αναγκών των Περιφερειακών Ενοτήτων, των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, των Τμημάτων Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή, για την εφαρμογή «του Κοινοτικού Προγράμματος επιτήρησης και λήψης μέτρων για τα Εξωτικά Νοσήματα».
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δ/νση Διοίκησης ,Τμήμα Γραμματείας, Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο, γραφ.117, 1ος όροφος ΤΚ 69133 Κομοτηνή, απευθύνοντάς την υπόψη κου Μπομποτά Στυλιανού ή κου Τσιναρίδη Δημητρίου (τηλ. επικοινωνίας 25313-50 166 και 25313 -50164 αντίστοιχα) .
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
……………….
Η φωτογραφία της ημέρας
«Μαζί με το ζεύγος Πετρέλη στη Θάσο. Είναι σημαντικό νέοι Θρακιώτες καλλιτέχνες και όχι μόνο, που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σαν τον τραγουδιστή Θάνο Πετρέλη, να μη ξεχνούν την πατρίδα τους την Αν. Μακεδονία και Θράκη και να την αναδεικνύουν. Γιατί όποιος δε ξεχνά από πού ξεκίνησε, γνωρίζει και που θέλει και μπορεί να πάει... Μπράβο Θάνο.»

(O πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης στο fb με τον εκ Συδινής Ξάνθης δημοφιλή τραγουδιστή Θάνο Πετρέλη, που φέρνει ο Λύρατζης για συναυλία το Καρναβάλι του 2018)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »