*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Αυγούστου

See Through Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει αντιπολίτευση στο Δήμο, το ίδιο και το αυτό...

10 Αυγούστου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Σχολιάζει με νόημα ο Θόδωρος Κοκκάλας στο fb:
«ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ…Είδα την άθλια εικόνα δεκάδων τουριστών να ξεροσταλιάζουν έξω από την Ακρόπολη και δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν τοποθετούν μια τέντα ώστε να προστατεύονται κάπως....Κόστος? Μηδαμινό.. Άσε που μπορούν να βρουν χορηγό κάποιον που θα βάλει μια διαφήμιση στο τεντόπανο…»
-Γιατί απλά Θόδωρε στους Αρχαιολογικούς χώρους, απαγορεύονται οι…τέντες! Οπότε….θα πρέπει να συνηθίσουν οι Τουρίστες. Στο κάτω κάτω, ήξεραν που θα ρθούνε…
….
*Που εκείνες οι ιστορικές και μεγάλες εποχές της Οικονομικής Επιτροπής με Πρόεδρο τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο κι έναν…μικρό χαμό από κάτω!
Τώρα ατόνησαν τα πράγματα και ο μεν Κυριάκος προεδρεύει με αντίπαλο μόνο τον…εαυτό του και τις «παρανομίες» που τον «βάζει» να περνάει ο Δήμαρχος, η δε αντιπολίτευση, είναι τελείως ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!
-Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, το ίδιο και το αυτό…
(σ.σ. Κι αυτή ασχολείται κυρίως με το Κυβερνείο και τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους...)
……
*Στο μεταξύ εξαφανισμένος είναι τον τελευταίο καιρό και ο Σάββας Μελισσόπουλος που μέχρι πρότινος έβγαινε στο fb και καλούσε σε…αγώνα Φανουράκη και νέους.
-Μάλιστα όπως μαθαίνω, διεξάγεται και Εισαγγελική έρευνα για τα «έργα» του ως Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης…
Αλήθεια ή ψέματα, ήδη το ερευνώ και θα επανέρθω με λεπτομέρειες.
……
*Τον πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. κ.Τουρκές είδα τυχαία στο γραφείο του υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας πριν λίγες μέρες και  τον ρώτησα γιατί εξαφανίστηκε και αν θα πολιτευτεί τελικά στις ερχόμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ή όχι…
-Ποια ήταν η απάντησή του; Ότι απασχολείται στο ιατρείο του, χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει για το αν θέλει να είναι ή να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ξάνθης!

Με 301.000 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Μύκης από το πρόγραμμα ορεινών και νησιωτικών Δήμων. Η σχετική απόφαση του Υπ. Εσωτερικών προβλέπει την απόδοση 20 εκατ. ευρώ σε 85 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, ή τις επενδυτικές τους δραστηριότητες και έργα.
Το ποσό της έκτακτης αυτής ενίσχυσης προέρχεται κατά το ήμισυ από τον λογαριασμό με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν.2880/2001 – Τέλη Διαφήμισης» και κατά το υπόλοιπο μέρος από τον λογαριασμό με τίτλο «Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων».
Συνεδριάζει την Πέμπτη 10 Αυγούστου στις 13.00, το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 13:00 το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης στο κτίριο της «Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών Κών/νος Μπένης», Πλατεία Διοικητηρίου 1Α, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο: Διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης στα πλαίσια της «Γιορτή Χωριάτικης Πίτας» στη Σταυρούπολη Ξάνθης.
Εισηγήτρια: Αριστέα Αλατά, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Θέμα 2ο: Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με τον πολιτιστικό σύλλογο Δαφνώνος «Η Δήμητρα»
Εισηγήτρια: Αριστέα Αλατά, προϊσταμένη Τμήματος Πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Θέμα 3ο: Αποδοχή δωρεάς ενός (1) φορτηγού αυτοκινήτου από τον Δήμο Ξάνθης.
Εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος Τμήματος Δ/κων & Οικονομικών Υπηρεσιών.
Θέμα 4ο: Υποβολή Απολογιστικού Πίνακα Εσόδων – Εξόδων Οικονομικού Έτους 2016.
Εισηγητής: Βασίλειος Κακουλιάδης, αναπληρωτής Ταμίας.
Θέμα 5ο: Προτάσεις Ανάληψης Δέσμευσης.
Εισηγητής: Γεώργιος Σπυριδόπουλος, προϊστάμενος Τμήματος Δ/κων & Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ο πρόεδρος του
Διοικητικού Συμβουλίου
Πασχάλης Λύρατζης
Δήλωση ιδιωτικών βοσκοτόπων στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης της Π.Α.Μ.-Θ.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καλούνται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα στην κυριότητα των οποίων βρίσκονται βοσκήσιμες γαίες, να δηλώσουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιοχής τους μέχρι τις 7 Οκτωβρίου αυτές τις εκτάσεις με σχετική αίτηση και συνυποβάλλοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά ιδιοκτησίας, προκειμένου να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης που θα εκπονηθούν.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων που υπάγονται.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016
Την Πέμπτη  10 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης (Π Καπναποθηκών), προκειμένου να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2016 σύμφωνα με την αριθμ.226/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ.14 του Ν.3731/2008 καθώς και την Ετήσια Έκθεση για το έτος 2016 του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 77 παρ.5 του Ν.3852/2010.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Δεν δημοπρατήθηκε για ακόμα μια φορά το έργο των διοδίων στη Παράκαμψη Καβάλας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό ΑΕ» με νέα 24ωρη απεργία.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν με τις ενέργειές τους την αντίθεσή τους στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων, αλλά και στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου τους (ΣΕΤΕΟ), οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση έναρξη υλοποίησης του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό, με φορέα υλοποίησης την ομώνυμη εταιρεία. Ζητούν επίσης τη διατήρηση του κόστους των διοδίων της Οδού στα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο, δηλώνοντας «κάθετα αντίθετοι» στον σχεδιαζόμενο υπερδιπλασιασμό τους.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση: «Παραμένουμε σταθεροί στην εναντίωσή μας στη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού και του συνόλου σχεδόν του ήδη κατασκευασμένου στρατηγικού δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας Ελλάδας μήκους 1.000 χλμ, γιατί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, θα ωφελήσει μόνο τον πιθανό παραχωρησιούχο και θα επιβαρύνει περαιτέρω τους πολίτες από την αύξηση των διοδίων. Οι υπό παραχώρηση οδικές υποδομές της Εγνατίας Οδού έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως, είναι ήδη κατασκευασμένες και δεν υφίσταται ουδεμία τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της παραχώρησής τους με οικονομικούς ή/και τεχνικούς όρους.
Δράμα: Με ατομικές συμβάσεις η φύλαξη του νοσοκομείου
Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, μετά από πολλά χρόνια, απέκτησε για πρώτη φορά το δικό του προσωπικό φύλαξης.
Από την περασμένη Δευτέρα ανέλαβαν τη φύλαξη του Νοσοκομείου Δράμας, επτά (7) άτομα, πλήρους απασχόλησης, σε εικοσιτετράωρη βάση. Θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του Νοσοκομείου, πρόληψη και αποτροπή τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος της περιουσίας του Νοσοκομείου, του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, των νοσηλευόμενων ασθενών και των επισκεπτών του Νοσοκομείου (κλοπών, επιθέσεων κατά του προσωπικού ή των ασθενών κ.λπ.) και γενικά επεισοδίων που διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου.
Η πρόσληψη του προσωπικού έγινε με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 31-12-2018, σε εφαρμογή των άρθρων 21 του Ν. 2190/1994, 63 του Ν. 4430/2016 και 107 του Ν. 4461/2017.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ως…επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και εκπρόσωπος του «Κυβερνείου» εμφανίστηκε χθες ο Φανουράκης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έχοντας δίπλα του, τους Καρά  Αχμέτ και Σιαμπάν Μπαντάκ!
(σ.σ. Λέτε να προσχωρήσει κι ο Σιαμπάν στην Κοινωνία Δημοτών;)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »