*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Αυγούστου

Στον Ντίνο Κλειτσιώτη το «Σπίτι του Στρατηγού» στην Παναγία Καβάλας.

06 Αυγούστου
Ο καβαλιώτης φοροτεχνικός και πρώην βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης είναι ο πλειοδότης στον οποίο κατακυρώθηκε η δημοπρασία για το «Σπίτι του Στρατηγού» στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα. Πρόκειται για την μονοκατοικία επί της οδού επί της Θ. Πουλίδου 62, η οποία αποτελούσε την κατοικία του Διοικητή της ΧΧ ΤΘΜ.
Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο το «Σπίτι του Στρατηγού» θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο 12-14 δωματίων (boutique hotel).
Ο ηλεκτρονικός πλειοδοτικός διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 4 Αυγούστου, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 48.000 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα (δηλαδή 4.000 ευρώ τον μήνα) και ποσοστό ετήσιας αναπροσαρμογής του μισθώματος ίσο με το 100% της ετήσιας μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Επιπλέον ο μισθωτής υποχρεούται με δική του αποκλειστικά δαπάνη, να διαμορφώσει κατάλληλα εντός έξι (6) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ένα διαμέρισμα στα ΣΟΑ Ραψάνης, για την κάλυψη των αναγκών ενδιαίτησης του Διοικητού της ΧΧ ΤΘΜ, καθ’ υπόδειξη και επίβλεψη της ΧΧ ΤΘΜ.
Το «Σπίτι του Στρατηγού» ανήκει στην ιδιοκτησία του «Ταμείου Εθνικής Άμυνας». Το εμβαδόν του 612,40 τ.μ. και είναι χτισμένο σε οικόπεδο 867 τ.μ. Η αντικειμενική του αξία ανέρχεται σε 317.424,39 ευρώ. Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και νεότερο μνημείο με απόφαση Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, διότι αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κατασκευή των αρχών του 20ου αιώνα από αρχιτεκτονική και ιστορική άποψη.
KavalaNews.gr

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »