*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Αυγούστου

Ανακοίνωση του ΤΑΡ για τα έργα αποκατάστασης στο Διαλεκτό Δήμου Νέστου

01 Αυγούστου


O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τα έργα που εκτελεί η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου (στο 155ο χλμ της όδευσης), ότι:
    Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 15:00, o TAP και η Spiecapag ενημέρωσαν άμεσα την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) καθώς και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα κινητοποίησαν ειδικό συνεργείο για να αντιμετωπίσει το συμβάν.
    Υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑΝ, τα συνεργεία εργάστηκαν αδιάκοπα και σε λιγότερο από 24 ώρες, στη 01:00 [του Σαββάτου 29 Ιουλίου], η βλάβη επιδιορθώθηκε προσωρινά και επανήλθε η παροχή νερού στην περιοχή.
    Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΝ, το Δήμο Νέστου και άλλους αρμόδιους φορείς για να περιορίσουν τις συνέπειες του συμβάντος, έως ότου επανέλθουν τα απαιτούμενα επίπεδα στις τοπικές δεξαμενές και η φυσιολογική παροχή νερού.
    Για το σκοπό αυτό, διανέμουμε πόσιμο νερό στις λίγες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες όπου υπάρχει ακόμη χαμηλή πίεση νερού: στο Γέροντα, την Πέρνη, την Πετροπηγή, το Ποντολίβαδο και την Νέα Κώμη. Η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι η παροχή νερού στις κοινότητες αυτές να αποκατασταθεί.
    Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και αρχές για περαιτέρω ενέργειες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Νέστου και την ΔΕΥΑΝ για την εξαιρετική συνεργασία τους (ως προς την παροχή τεχνικών πληροφοριών και αντίστοιχης υποστήριξης) από την έναρξη των εργασιών κατασκευής. 
    Κορυφαία προτεραιότητα του ΤΑΡ είναι η πλήρης αποκατάσταση του συστήματος υδροδότησης στις επηρεαζόμενες κοινότητες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.
ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)
Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.
Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.
Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το 2020.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »