*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

See Through Ένας ένας…στη σειρά για τον Εισαγγελέα…!

01 Ιουλίου
(Τραπεζάκια, c.d Σαββιδάκη, Δημοτικό ραδιόφωνο….)
Άκουσον!Άκουσον!
*Με το… κόκκινο παντελόνι του θα εμφανιστεί στο Συνέδριο των ραδιοφωνικών σταθμών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιόφωνου Μιχάλης Λομβαρδέας; Ή θα προτιμήσει κάτι πιο σοβαρό;
-Θα είχε ενδιαφέρον η απάντησή του, διότι ούτως ή άλλως θα είναι και το μόνο που αποτελεί είδηση! Αλλά και λόγω χρώματος, προκαλεί τους…»ταύρους»!
-Που τελευταία έχουν μάλιστα… υπεραυξηθεί εναντίον του!
……
*Στη Ξάνθη βρίσκεται από χθες ο Τομεάρχης της Ν.Δ. στο Νομό Ροδόπης Κώστας Παπαβραμίδης κι αυτό αν δεν σας λέει τίποτα, μάλλον κάτι δείχνει…
-Γιατί, για ν’ αφήνει τέτοια εποχή και με τέτοιες ζέστες στην Μύκονο τα τρία καράβια του ο Παπαβραμίδης, μάλλον πήρε εντολή από τα κεντρικά ότι οι εξελίξεις από δω και πέρα αναμένονται ραγδαίες!
*Νέες μόνιμες προσλήψεις στα δικαστήρια της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας έρχονται με τη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ 8Κ/2017 όχι όμως στης Ξάνθης.
Συγκεκριμένα απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 8Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας).
……
*Αναλυτικότερα στα δικαστήρια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκαν οι παρακάτω θέσεις:  Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Ειρηνοδικείο Καβάλας και μία θέση ΔΕ Γραμματέων στο Πρωτοδικείο Καβάλας.
*Όπως είναι ωστόσο γνωστό, για το θέμα των πολλών κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, είχε κάνει σχετική ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης…
-Μπορεί να μας πει τι γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα;

Πληρωμή επιδομάτων μαθητείας ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
O ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα πιστωθούν όλοι οι ατομικοί λογαριασμοί των δικαιούχων μαθητών/τριών  των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ύστερα από την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ (27.06.2017).

Συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης 
με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης
Από το γραφείο τύπου Ξάνθης, ένα ακόμη ανέξοδο δελτίο τύπου. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο και χωρίς σχόλιο για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, άσχετα αν και στον κάλαθο να το στέλναμε…δεν θα έχαναν τίποτα!
"Ζητήματα συνεργασίας και δράσεων που σχετίζονται με τις δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ξάνθης συζήτησαν, την Παρασκευή 30 Ιουνίου2017, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στη συνάντησή του στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρη Λουρίκα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόεδρο κ. Βασίλη Ασημίδη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, αναπτύχθηκαν θέματα, που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ενώ η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σχετικά προγράμματα έργων και χρηματοδοτικών εργαλείων.
Συμφωνήθηκε δε, η στενότερη συνεργασία και επικοινωνία με τη Διοίκηση και τις επιστημονικές ομάδες εργασίας του ΤΕΕ".

ΝΕΕΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/6 ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Τα τουρκικά αεροσκάφκη (2 F-16, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο) προέβησαν σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών
Σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν ένας σχηματισμός δύο τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και δύο ακόμη μεμονωμένα αεροσκάφη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τα τουρκικά αεροσκάφκη (2 F-16, ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Κανένα από τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο.
Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - Η ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
Επισημοποιήθηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως και τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε την Παρασκευή 30 Ιουνίου.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 17η  Ιουλίου 2017.
Η ολιγοήμερη παράταση όπως σημειώνεται στην απόφαση δόθηκε για την διευκόλυνση των φορολογουμένων στην υποβολή των δηλώσεων, εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας.

Συνεδριάζει την Πέμπτη 6 Ιουλίου η Επιτροπή 
Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης με 3 θέματα
Την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 14:30 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση υψομετρικής μελέτης του οικισμού Σταυροχωρίου στην Δ.Ε. Σταυρούπολης (εισηγητής Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος )
ΘΕΜΑ 2ο : Υλοποίηση ορίων των κορυφών 2,3,& 4 στον οικισμό Δαφνώνα του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Ερκάν Κιρατζή Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
ΘΕΜΑ 3ο : Υλοποίηση ορίων των κορυφών 1,2,3,& 4 στον οικισμό Ν. Μορσίνης του Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Ερκάν Κιρατζή Αντιδήμαρχος Ξάνθης)
Η Πρόεδρος
ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΑΛΕΞΙΑ
 (Αντιδήμαρχος Ξάνθης)

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αντίθετος 
στην εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής
Ανακοίνωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
Κομοτηνή, 30.6.2017
Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της 29ης Ιουνίου 2017, συζητήθηκε η πρόταση της επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Αφού εκφράσθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις, και με δεδομένο ότι στην πρόταση της επιτροπής οι αρμοδιότητες μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης απαιτούν περαιτέρω αποσαφήνιση, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία πρότασή μου τεσσάρων σημείων την οποία θα καταθέσω στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ενόψει της ανακοίνωσης των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα:
1. Διατύπωση του αιτήματος προς την κυβέρνηση να καταθέσει επίσημα τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2. Διατύπωση της θέσης υπέρ της ισχυροποίησης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ενίσχυσης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως έχει εκφραστεί από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
3. Διατύπωση της αντίθεσης στην εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής καθώς τίθεται ζήτημα αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.

4. Διατύπωση της θέσης υπέρ της διατήρησης του θεσμού των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »