*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Ιουλίου

ΜΕ απόφαση Υπουργού Παιδείας, «παύτηκε» από Πρύτανης του ΔΠΘ ο Αθανάσιος Καραμπίνης που...μηνύει τον Γαβρόγλου για...κατάχρηση εξουσίας!

07 Ιουλίου
Στο «κενό» οι… «αυθόρμητες» ανακοινώσεις συμπαράστασης στο πρόσωπό του, εκτάκτως συνεδρίασε χθες η Σύγκλητος
Στο «κενό» φαίνεται πως έπεσαν τελικά οι… «αυθόρμητες» ανακοινώσεις συμπαράστασης μητροπολιτών, πολιτικών, βουλευτών, πολιτευτών και… εκδοτών, στο πρόσωπο του Πρύτανη του ΔΠΘ Αθανάσιου Καραμπίνη.
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δεν πτοήθηκε από τις παρεμβάσεις –σ.σ. φήμες λένε ότι μέχρι και η Προεδρία της Δημοκρατίας έκανε παρέμβαση- και με απόφασή του, ΕΠΑΥΣΕ οριστικά από Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τον κ. Σάκη Καραμπίνη, ανοίγοντας το δρόμο στο να αναπνεύσει πλέον και να προχωρήσει με άλλον αέρα το Δημοκρίτειο…
-Χωρίς ιδιοκτησιακές λογικές, χωρίς  φόβο να εκφράζεις ελεύθερα τις απόψεις σου και με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα του συνόλου και του Πανεπιστημίου, το Δημοκρίτειο καλείται πλέον να «ξεφύγει» από το παρελθόν του και να μπει σε μια νέα πορεία…
                              ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
Οι χθεσινές εξελίξεις ωστόσο στο Δημοκρίτειο, δεν έμειναν μόνο στην απόφαση του Υπουργού Παιδείες.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος και πήρε απόφαση να στηρίξει τον Πρύτανη κ. Καραμπίνη, καθώς τα μέλη στην μεγάλη τους πλειοψηφία, ανήκουν στο στενό του περιβάλλον…
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καραμπίνης θα κινηθεί και δικαστικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας, αλλά και πολιτικά ζητώντας στήριξη και συμπαράσταση, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το «Ποτάμι». Μάλιστα αναμένεται να κατατεθεί και κοινή ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στη Περιφέρεια ΑΜΘ. Από στιγμή σε στιγμή εξ’ άλλου αναμένεται και η έγγραφη αντίδραση της Πρυτανείας αλλά και της Συγκλήτου του ΔΠΘ που τάχτηκαν ανοιχτά υπέρ του κ. Καραμπίνη.

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ
Σε δήλωση με αφορμή τα πρωτοσέλιδα στην "Αδέσμευτη" και τον "Μαχητή" που αποκάλυψαν το θέμα,  ο κ. Καραμπίνης, αναφέρει:
«Όπως πληροφορήθηκα σήμερα από ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, προκειμένου να ικανοποιήσει τους συγγενείς και φίλους του κομματικού του ακροατηρίου, με διώκει πολιτικά, θέτοντάς με σε αποχή από την άσκηση καθηκόντων, υποπίπτοντας ταυτόχρονα ο ίδιος στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. Κατ’ επανάληψη έχω δηλώσει ότι έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγω αναμένοντας τη δίκαιη κρίση της. Ελπίζω δε, η δίωξη μου αυτή, να μην κλονίσει τους συναδέλφους Πρυτάνεις που θα συνεδριάσουν για το επαίσχυντο νομοσχέδιο».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »