*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

Αποκλειστικό. Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ-ΛΥΡΑΤΖΗΣ «Συνδέουν» το Καρναβάλι της Ξάνθης, με το Καρναβάλι της Βενετίας!

01 Ιουλίου
-Αποκάλυψη του πρώην Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» μετά την συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη Σόφια
-ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ΓΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!
*Οι εκπρόσωποι του Τουρισμού Βενετίας, ανταποκρίθηκαν θετικά στη πρόσκλησή τους να έρθουν και να γνωρίζουν την Ξάνθη και απλά θα πρέπει να κλείσουν οι ημερομηνίες!
Στην αποκάλυψη ότι συνεργάζονται και δουλεύουν μαζί εδώ και λίγο καιρό με στόχο να διευρύνουν στο εξωτερικό το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και με τον τρόπο αυτό να φέρουν τουρισμό και από την Ευρώπη, προέβη χθες ο πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλου μέσα από το Xanthi channel.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.Αμοιρίδης, μόνο οι ημερομηνίες απομένουν για να κλείσουν και να έρθουν οι Εκπρόσωποι Τουρισμού της Βενετίας –με τους οποίους συναντήθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού στη Σόφια- για να γνωρίσουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι και τις ομορφιές της  πόλης και της περιοχής μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμβολή και προσπάθεια του Πασχάλη Λύρατζη να γίνει «Βαλκανικό πλέον το Καρναβάλι μας».
Αναλυτικότερα ο Μιχάλης Αμοιρίδης δήλωσε χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» και το Xanthi channel τα παρακάτω:
«Το ευχάριστο κύριε Παπαδόπουλε είναι ότι εχθές επέστρεψα από τη Σόφια που ήμουν προσκεκλημένος τιμητικά από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στο συνέδριο για τους δρόμους του μεταξιού. Εκεί λοιπόν με τους εκπροσώπους Τουρισμού, που διαμορφώνουν το marketing του Τουρισμού της Βενετίας, ήρθαμε σε μια συνεννόηση, είδαν την Ξάνθη και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία, σ αυτόν τον μεγάλο προορισμό, γιατί η Βενετία έχει τουρισμό και είναι πολύ ωραία ιδέα να υπάρξει συνεργασία με το Καρναβάλι της Βενετίας όπως προτείνει ο κ.Λύρατζης. Εγώ που μίλησα με τους εκπροσώπους της Βενετίας, δεν τους πειράζει εάν η Ξάνθη είναι μια μικρή πόλη τους ενδιαφέρει αυτό που είδαν για την περιοχή και κάτι τέτοιες συνεργασίες με δυνατούς παίκτες του τουρισμού στην Ευρώπη, χρειάζονται.! Τους ενδιαφέρει πάρα πολύ αυτή η προοπτική, είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι ανοιχτοί, τους ενδιαφέρει η σύνδεση με περιοχές όπως η Ξάνθη. Το Καρναβάλι μας φυσικά παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Έχουν ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση μου να επισκεφθούν την Ξάνθη, θα πρέπει απλά να κλείσουμε τις ημερομηνίες σε συνεννόηση εδώ και με τον κ.Λύρατζη γιατί το Καρναβάλι είναι κάτι το οποίο ενώνει και αυτές οι σχέσεις πρέπει να ενισχύονται!».
ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ 2o WORKSHOP 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ 
ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ.
Ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού για την συμμετοχή του μάλιστα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού στη Σόφια, έκανε και την παρακάτω ανάρτηση στο fb:
«Ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση από τον ΠΟΤ (UNWTO) να συμμετάσχω, στο 2ο workshop για τους Δυτικούς δρόμους του μεταξιού που έγινε στη Σόφια. Μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που, όπως επισημάνθηκε έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την πρωτοβουλία της ΠΑΜΘ και ιδέα Γιώργου Παυλίδη, Via Egnatia. Διεθνής αναγνώριση της προσπάθειας που κάναμε τα προηγούμενα έτη. Σημαντικές νέες επαφές αλλά και ανταλλαγή γνώσεων με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου. Υπάρχουν ήδη πυρήνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ΑΜΘ που δουλεύουν στην ανάδειξη της δημιουργίας "εμπειρίας επισκέπτη" και είναι σημαντικό ότι η συνεργασία δεν θα σταματήσει εδώ. Η εξωστρέφεια με την οποία δουλέψαμε στην Περιφέρεια, αγκαλιάστηκε και από τοπικές ομάδες δίνοντας τους μια νέα διέξοδο και ιδέες που έχουν εφαρμογή στον προγραμματισμό τους. Με αφορμή τα παραπάνω θα μεταφέρω στις τοπικές ομάδες που πίστεψαν σε αυτό, προτάσεις για διεθνείς συνεργασίες που πιστεύω θα αποδώσουν σύντομα. Στο περιθώριο μια νέα διοργάνωση δράσης του ΠΟΤ στην Αν.Μακεδονια και Θράκη, συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί και διεθνείς συνεργασίες να υλοποιηθούν».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »