*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Άφεριμ...το ΑΣΕΠ… «ανακάλυψε» το… Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TOMER (ANKARA UNIVERSITY TOMER)!!!

10 Ιουνίου
 ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ
…Ειδικότερα το ΑΣΕΠ  διευκρινίζει ότι η καλή γνώση της Τουρκικής γλώσσας πέραν των οριζόμενων στο Ειδικό Παράρτημα (Α2) Απόδειξης Γλωσσομάθειας με σήμανση έκδοσης «25-2-2016» αποδεικνύεται ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ πιστοποιητικό γνώσης της Τουρκικής γλώσσας επιπέδου Β2, που εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TOMER (ANKARA UNIVERSITY TOMER).  Δηλαδή σύμφωνα με τα παραπάνω η προσκόμιση του παραπάνω πιστοποιητικού είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική.
(Από την ανακοίνωση του Δημάρχου Μύκης Καπζά Τζεμήλ για την «φωτογραφική» προκήρυξη του Δήμου Μύκης)
-Δηλαδή κύριε Καπζά Τζεμήλ, το ΑΣΕΠ… «ανακάλυψε» το… Πανεπιστήμιο της Άγκυρας TOMER (ANKARA UNIVERSITY TOMER)!!!
-Άφεριμ…!!! Για να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστείς…
……………
…το τελευταίο διάστημα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του και βλέπει το πολιτικό του μέλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίπλα στο Χρήστο Μέτιο. Η σχέση του Περιφερειάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χτυπά σαν «ιός» τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και μαζί και αυτά τον Κ.Ζαγναφέρη ο οποίος ίσως θεωρεί ότι από το Χ. Μέτιο περνά και ο δρόμος για την κεντρική πολιτική σκηνή.
(Ο Πέτρος Ούτσης στο ιστοσελίδα του)
-Δικές σου σκέψεις είναι αυτές Ούτση ή μήπως από εκπρόσωπος του Πούλιου, του Μαλάκη, του Πεντζουρίδη κλπ έγινες και εκπρόσωπος του…Μιχάλη Αμοιρίδη;
ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Φίλος του Δημάρχου Ξάνθης που αποκάλυψε ότι τον τελευταίο καιρό ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος όταν βγαίνει για «τσίπουρο», πολλές φορές χάνει ολίγον τον… έλεγχό του καθότι ορισμένα παθήματα, δυστυχώς δεν του γίνονται μαθήματα, όπως για παράδειγμα το φραστικό επεισόδιο που είχε στα ξαφνικά και χωρίς λόγο πριν λίγο καιρό στον «Πρόεδρο» απέναντι από τα δικαστήρια, όταν συνάντησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρη Γαλανόπουλο με συναδέλφους του
……
*Μάλιστα ο ίδιος με ρώτησε με αφέλεια -νομίζοντας ο άνθρωπος ότι συχνά πυκνά βλέπω τον Μπάμπη και μιλάω μαζί του ενώ στη πραγματικότητα κάποιοι που είναι κατά του προσφάτως ήταν στο γραφείο του-
-Γιατί ο σημερινός Δήμαρχος, αφού έχει χάσει την «μπάλα» σε πολλά πράγματα δεν ορίζει από τώρα ως διάδοχο, είτε τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη, είτε τον Πασχάλη Λύρατζη ώστε να ηγηθεί κάποιος άλλος της παράταξής του στις επόμενες δημοτικές εκλογές και εφόσον παραπονιέται τόσο πολύ από την «ζωή»του, να έχει χρόνο όπως παλιά να πηγαίνει για…ψαράκι στη Σαμοθράκη ή στο εξοχικό του στη Θάσο;
……
*Ομολογώ ότι έμεινα έκπληκτος με αυτά που μου είπε και αναρωτήθηκα φυσικά αν αυτά που «εξομολογείται» δεξιά κι αριστερά ο Δήμαρχος τα έχει πει και στον Παναγιώτη Ταρενίδη, που ενδεχομένως να τον «καταλαβαίνει» και καλύτερα από μας…
(σ.σ. Τι μαθαίνει τελικά κανείς… και μάλιστα από εκεί που δεν το περιμένει!).
ΣΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ Κ. ΕΞΑΚΟΥΣΤΟΣ
Το Επιμελητήριο Ξάνθης επισκέφθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός, ο οποίος είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο και την Ειδική Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Αντάλλαξαν απόψεις για τον καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούν να συντονιστούν οι ενέργειές μας σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων, προκειμένου να έχουμε άριστα αποτελέσματα και το μέγιστο όφελος τόσο στην Περιφέρειά μας όσο και στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην πόλη της Κομοτηνής (ΦΕΚ 1918/τ.Β΄/01-06-2017), το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το σχολικό έτος 2017-2018. Η ίδρυση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης, αποτελεί έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας προς στους πολίτες της περιοχής μας που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ελπίζουμε ότι η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει το καινούργιο αυτό σχολείο και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας θα δικαιώσει τη μακρόχρονη αυτή προσπάθεια.

Αυτεπάγγελτες έρευνες ξεκινά ο Συνήγορος του Πολίτη για 
τις παράτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών στον Έβρο.
Τη διενέργεια αυτεπάγγελτων ερευνών για δύο θέματα ξεκίνησε χθες ο Συνήγορος του Πολίτη, με αντίστοιχες αποφάσεις του.
Η μία υπόθεση αφορά στις καταγγελίες για παράτυπες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, Τούρκων πολιτών στον Έβρου που είχαν εισέλθει στην Ελλάδα αναζητώντας διεθνή προστασία από κουκουλοφόρους, πιθανόν Τούρκους κομμάτος του Ερντογάν. Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν συνέβησαν τα περιστατικά, εάν υπήρξε εμπλοκή των ελληνικών αρχών με ενέργειες ή παραλείψεις τους, καθώς και ποιες ενέργειες ακολούθησαν μετά τη δημοσιοποίηση των περιστατικών.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην φερόμενη άρνηση αναισθησιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου να συμμετέχουν σε επεμβάσεις τεχνητής διακοπής κύησης επικαλούμενοι λόγους ηθικής συνείδησης.
Με το πρώτο θέμα ασχολήθηκε εκτενώς και ο «Μαχητής» αλλά και η Εφημερίδα των Συντακτών με εκτενή και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ.
....
                      Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτεπάγγελτες έρευνες ξεκινά ο Συνήγορος του Πολίτη για τις παράτυπες επαναπροωθήσεις Τούρκων πολιτών στον Έβρο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »