*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Ιουνίου

See Through Aναβάλλεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

07 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την μεγάλη φετινή επιτυχία της Σαρδέλας στους Τοξότες η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου Ελένη Πολυχρονιάδου σχολιάζοντας σε ανάρτησή της στο fb τα παρακάτω:
«Ήρθε το καλοκαιράκι επί τέλους και ο πολιτιστικός φυσιολατρικός σύλλογος Τοξοτών διοργάνωσε τη γιορτή της σαρδέλας, χθες 3-6-2017 , στην πλατεία του χωριού. Ήταν μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή βραδιά με ψητή ελληνική σαρδέλα και ποντιακή και λαϊκή μουσική. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Συλλόγου και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν. Η κούραση μεγάλη αλλά και ικανοποίηση επίσης. Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε τέτοιες εκδηλώσεις μας σώζουν. Καλό Καλοκαίρι με υγειά σε όλους...»
-Και του χρόνου θα συμπληρώσουμε εμείς…
……
*Με αφορμή το Ταφικό έθιμο που παρουσιάζει κάθε χρόνο του Αγίου Πνεύματος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», έξω από τα νεκροταφεία του χωριού μετά τη Θεία Λειτουργία και πρόκειται για αποχαιρετιστήριο τραπέζι στις αναστημένες ψυχές, λίγο πριν επιστρέψουν στον τόπο τους, σύμφωνα πάντα με τη θρησκευτική μας παράδοση…
Η αναγνώστριά μου Μαρία Θεοδωρίδου με ενημέρωσε ότι το ίδιο έθιμο γίνεται κάθε χρόνο τόσο στο Μαγικό, όσο και στη Διομήδεια. Την ευχαριστώ πολύ.
……
*Την 2-6-2017 το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή των Θερμών Σαμοθράκης, 72χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, κατέπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης.
……
*Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου εισήχθη αργά το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος μεταφέρθηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο», καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Στο νοσοκομείο του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως παρουσίασε σημάδια εμφράγματος.


Aναβάλλεται η επίσκεψη του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη
Όπως ανακοινώθηκε από το Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις 9 & 10 Ιουνίου του 1ου ΠΤ Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ξάνθης και Έβρου με θέμα « Το Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν, παρουσία  του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κου Πετρόπουλου Αναστάσιου αναβάλλονται λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.
Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο η ομιλία του Υφυπουργό στην Ξάνθη, ενώ για τον ίδιο λόγο, ακυρώθηκε και η εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης..
Σύλληψη 2 Ελλήνων για κλοπή στην Ορεστιάδα      
Συνελήφθησαν την 2-6-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξαν κατάστημα στην πόλη της Ορεστιάδας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.
Αιχμές Κατσαρίκα σε… γαλάζιους: Βέβαια συμμετοχή
(στη προτομή Καραμανλή) σημαίνει και το χεράκι
στην τσέπη… ίσως αυτό να φοβούνται κάποιοι!
Με ευθείες βολές κάποιων… «γαλάζιων» που αντιδρούν για την προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή (σ.σ. Οι φήμες φέρνουν να αφορούν τους Μ. Αμοιρίδη και Μ. Φανουράκη), ο Ζήσης Κατσαρίκας τα λέει έξω από τα δόντια με ανάρτησή του στο f.b για τις αντιδράσεις γύρω από την Προτομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή:
«Δεν θέλω να απαντήσω ούτε σαν μέλος της προσωρινής διοίκησης ούτε σαν μέλος του συλλόγου. Σαν άνθρωπος όμως δεν μπορώ να μην καταδικάσω την γκρίνια και την μιζέρια κάποιων. Κάποιων που στην ουσία δεν εκθέτουν (όπως νομίζουν) την δική μας προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από σεβασμό και πίστη στις αρχές και τις ιδέες του ιδρυτή της παράταξης της ΝΔ αλλά εξυπηρετούν τους αρνητές τής προσπάθειας και των ιδεών της παράταξης. Αν κάποιος συμφωνεί μπορεί να βοηθήσει . Άλλωστε από την αρχή ζητήσαμε βοήθεια και είμαστε ανοιχτοί. Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερα; Βέβαια μπορούσαμε, εχθρός του καλού πάντα είναι το καλύτερο! Από εκεί και πέρα γκρίνια και παρατηρήσεις εκ του μακρόθεν να λείπουν. Όποιος επιθυμεί, συμμετέχει και συνδιαμορφώνει ! Τα άλλα είναι νερό στον μύλο των αντιπάλων και γίνονται για τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας. Βέβαια συμμετοχή σημαίνει και το χεράκι στην τσέπη , ίσως αυτό να φοβούνται κάποιοι».
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της μαθητικής ζωής, καθώς αποτελούν σταθμό και κορύφωση των προσπαθειών των μαθητών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δίνουν μια σημαντική μάχη στη ζωή τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις τους είναι στοιχεία που βοηθούν στην κατάκτηση της επιτυχίας. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, αλλά και στους γονείς και στους δασκάλους τους, που στηρίζουν κάθε προσπάθεια των παιδιών μας. Καλή δύναμη και υπομονή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια νέα αρχή και ένα νέο ταξίδι ξεκινάει.
Καλή δύναμη στην έναρξη του νέου κύκλου της ζωής σας!
Στο μικροσκόπιο οι ελληνικές επιχειρήσεις
στη Βουλγαρία –Θα ανοίγουν και θυρίδες
Στα ραντάρ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν μπει 70 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων με έδρα τη Βουλγαρία προκειμένουν να διαπιστωθεί αν δραστηριοποιούνται πραγματικά στη γείτονα χώρα ή έχουν κάνει εικονική μεταφορά.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο έλεγχος θα φτάσει μέχρι και σε άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, πρόκειται για τον πρώτο μαζικό έλεγχο επιχειρήσεων στη Βουλγαρία, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες.
Οι ελεγκτές εστιάζουν στον έλεγχο του συνόλου των κινήσεων των εν λόγω εταιρειών, στη δραστηριότητα εκτός Βουλγαρίας, στις τραπεζικές κινήσεις τους στην αλλοδαπή, καθώς και στις ημέρες διαμονής τους στη Βουλγαρία και στους υπαλλήλους που δηλώνουν ότι απασχολούν.
Στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας Ξάνθης η κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας από το ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης.
-Συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Γεν. Γραμματέα του ΣΙΕΛΒΕ την Τρίτη 13 Ιουνίου,13:00.
Κλείνουν ήδη εννιά μήνες που ο Νιχάτ Χότσικα, Αντιπρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ και εκπαιδευτικός στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, παραμένει απλήρωτος από τον ιδιοκτήτη του σχολείου. Οι μάχες που ο συνάδελφος Νιχάτ έδωσε ενάντια σε αυτούς που ήθελαν να τον απολύσουν παραβιάζοντας την εκπαιδευτική νομοθεσία είχαν θετική έκβαση. Και ενώ επέστρεψε στο σχολείο του με δικαστική απόφαση, έκανε κανονικά τα μαθήματά του, παρέδωσε βαθμολογία για τους μαθητές του, όπως προβλέπει ο νόμος, η ιδιοκτησία του σχολείου εξακολουθεί να μην του καταβάλλει από τον Οκτώβριο του 2016 τις αποδοχές που δικαιούται, ενώ δεν κατέβαλε και το Δώρο Πάσχα σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ βλέπουν στο πρόσωπο του Νιχάτ τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό που παλεύει για το αυτονόητο: την εφαρμογή των νόμων του Ελληνικού Κράτους στην εκπαίδευση. Η παραβίαση της εκπαιδευτικής και εργασιακής νομοθεσίας από όσους βλέπουν το ιδιωτικό σχολείο ως El Dorado παράνομων κερδών εις βάρος των εκπαιδευτικών θα λάβει τέλος. Ήδη την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, συζητείται στο ΣΕΠΕ Ξάνθης η καταγγελία του συναδέλφου για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας ειςβάρος του και θα παρευρίσκονται ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μ. Κουρουτός, και ο Γεν. Γραμματέας του ΣΙΕΛΒΕ, Δ. Σελέκος, οι οποίοι θα παραχωρήσουν αμέσως μετά, στις 13:00, συνέντευξη τύπου για το ζήτημα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ               ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Λαθραία εισαγωγή 7.000 κουτιών μπίρας 
μπλοκαρίστηκε στον Προμαχώνα
Ένας 59χρονος Έλληνας κι ένας 29χρονος Βούλγαρος συνελήφθησαν στο Τελωνείο Προμαχώνα καθώς επιχειρούσαν να εισάγουν λαθραία, με φορτηγό, περισσότερα από 6.900 μεταλλικά κουτιά μπίρας.
Τα κουτάκια, μισού λίτρου το καθένα, ήταν κρυμμένα στο φορτηγό ανάμεσα σε ποσότητα ξυλείας.
Από την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα κουτιά μπίρας, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, προορίζονταν να παραδοθούν σε κατάστημα στη Ζάκυνθο, ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων, 59 και 63 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα λαθραία αλκοολούχα ποτά θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επίσης κατασχέθηκε το φορτηγό, καθώς και 32 λίτρα βενζίνης και 32 λίτρα πετρελαίου, τα οποία οι συλληφθέντες εισήγαγαν και κατείχαν επίσης λαθραία.
.....
                                                   Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 
Δεν είναι διαφήμιση… Στο καφέ Balboa του Χασάν Ογλού Φερτούν, οι Δροσερίτες δίνουν την άλλη εικόνα του οικισμού και της διασκέδασης… Απόγευμα Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »