*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

See Through Η....καθαριότητα (στη κοίτη του Κόσυνθου) είναι...μισή αρχοντιά!

30 Ιουνίου
Θαυμάστε τα «χάλια» του αντιδήμαρχου καθαριότητας Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη. Η φωτογραφία είναι… χθεσινή από τα σκουπίδια που γέμισαν τη κοίτη του Κόσυνθου κάτω από το Νησάκι…!
…………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δεν την είδα την νοσηλεύτρια κυρία Κατερίνα Ψαθά, σύζυγο του Προέδρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Αδαμίδη να στείλει κάποια επιστολή στις εφημερίδες, για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Νοσοκομείο με τους εργαζόμενους…
Προφανώς καταγράφει μόνο αυτά που… «βολεύουν» το ανδρόγυνο!
……
*Τα πάνω κάτω έρχονται στον Life 921 fm που αλλάζει ριζικά το πρόγραμμά του, αφού λόγω του καλοκαιριού, σταματάει ο Γιώργος Τράγκας τις εκπομπές του.
……
*Ήδη από την Τρίτη ξαναβγαίνει με το σήμα μάλιστα της ραδιοφωνικής «Ανοιχτής γραμμής» στις 11.50 στον αέρα σχολιάζοντας την επικαιρότητα, «Καθαρά και σταράτα», ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος
……
*Μαθαίνω ότι αυτές της μέρες η Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση βρίσκεται μια στη Καβάλα, μια στην Αλεξανδρούπολη και μια στη Κομοτηνή, οργανώνοντας τα γραφεία του κόμματος…
Λέτε γι’ αυτό να την χάσαμε κι από το face book;
…..
*Τέτοια αστυνόμευση χρόνια είχε να γνωρίσει η Ξάνθη, όπως η χθεσινή…Παντού αστυνομικοί στο κέντρο και μάλιστα με… ειδικά σκυλιά έτοιμοι να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή…
-Ο λόγος της χθεσινής αστυνομικής κινητοποίησης; Μα η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο Δημαρχείο και στην Αμερικάνικη γωνιά…
……
*Αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του, είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Σεμπα Καραχότζα..!
Αισιοδοξία που εξέφρασε ο ίδιος στο fb.
….
*Για μια ακόμη φορά, θέμα της ημέρας το (χθεσινό) πρωτοσέλιδο του «Μ» για τις μεθοδεύσεις να μην πάει το έργο του Χυτά σε Ξανθιώτικη εταιρεία, αλλά σε Αθηναϊκή…
(σ.σ. Λέτε γι’ αυτό ο Μίχογλου να μην απαντούσε χθες στα τηλέφωνά μας; Σε τόσο δύσκολη θέση βρίσκεται;).

22χρονος διέρρηξε αυτοκίνητο στην Ξάνθη
Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε την 25-6-2016, διέρρηξε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στην Ξάνθη και αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε  το ποσό των 60 ευρώ και διάφορα έγγραφα.
Υπεγράφη η ανάκληση των μετακινήσεων διοικητικών υπαλλήλων από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Μετά από συνεννόηση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας υπεγράφη η ανάκληση των μετακινήσεων διοικητικών υπαλλήλων από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα επρόκειτο για διοικητικούς υπαλλήλους που διορίστηκαν το τελευταίο 6μηνο με προκήρυξη του 1997 και 1998 και οι οποίοι ζητούσαν μετακίνηση  σε άλλα νοσοκομεία. Από 14 συνολικά υπαλλήλους είχαν υποβάλλει αίτημα 7, εξ αυτών 3 αιτήσεις απορρίφθηκαν και 2 υπάλληλοι που είχαν ήδη μετακινηθεί επιστρέφουν με απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, ενώ 2 μετακινήσεις για λόγους υγείας εξακολουθούν και ισχύουν. Επίσης δρομολογήθηκε η μετακίνηση 1 διοικητικού υπαλλήλου από το Γ.Ν. Κομοτηνής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε.  είχε από την αρχή εκφράσει την αρνητική εισήγησή της για τις μετακινήσεις αυτές, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν ή ανακλήθηκαν. Ο διοικητής δημόσια είχε τοποθετηθεί υπέρ των αιτημάτων των υπαλλήλων της διοικητικής υπηρεσίας που πρόσφατα κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή. Η κατάληψη  τερματίστηκε σήμερα.
Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Ε. έχει ήδη από μηνός -μετά από πρόσκληση του Υπουργείου- υποβάλλει αίτημα για ενίσχυση της διοικητικής υπηρεσίας του νοσοκομείου με επικουρικό προσωπικό.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν. ΕΒΡΟΥ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Ξάνθης προτείνει, για το διάστημα από 1η Ιουλίου έως 31η  Αυγούστου 2017 το ακόλουθο ωράριο:
ΔΕΥΤΕΡΑ 8.30 – 14.30
ΤΡΙΤΗ 8.30 – 14.00  18.00 – 21.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 8.30 – 14.30
ΠΕΜΠΤΗ 8.30 – 14.00  18.00 – 21,00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.30 – 14.30
ΣΑΒΒΑΤΟ 8.00-15.30
Καλό καλοκαίρι
Με τιμή
Για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος Μίλκογλου
Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος  Γρηγοριάδης

Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία 
για αποστολή εμπορικών spam
Μετά από καταγγελίες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε υψηλό πρόστιμο των 75.000 ευρώ  σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα μέσω email μεγάλο αριθμό μηνυμάτων  αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Σκοπός της αποστολής των spam ήταν η εμπορική  προώθηση  προϊόντων και υπηρεσιών. Για την αποστολή των   spam δεν υπήρχε η προηγούµενη συγκατάθεση των παραληπτών, ούτε αυτοί είχαν προηγούμενη συναλλακτική επαφή ή άλλη επαφή επαγγελµατικού χαρακτήρα, µε  την εν λόγω εταιρεία.
Σύμφωνα με την υπ΄  αριθμ. 50/2017 απόφαση της Αρχής, το επίμαχο πρόστιμο επιβλήθηκε για «παράνομη αποστολή εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006) καθώς και για παράβαση της διάταξης του άρθρο 4 παράγραφος 5 του ν. 3471/2006, η οποία αφορά στην παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό των χρηστών».
Παράλληλα, στην  εν λόγω εταιρεία επιβλήθηκε από την Αρχή η καταστροφή του επίμαχου αρχείου των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τηρούνται χωρίς την ύπαρξη συγκατάθεσης των παραληπτών, όπως επίσης στην εταιρεία επιβλήθηκε η υποχρέωση να ενημερώσει την Αρχή για την υλοποίηση της εν λόγω καταστροφής.
protothema.gr
ΔΕΗ: Έτσι μπορείτε να έχετε έκπτωση
έως και 100 ευρώ στο λογαριασμό σας
H ΔΕΗ έρχεται να επιβραβεύσει τους συνεπείς πελάτες δίνοντας τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν μέχρι και 100 ευρώ τον χρόνο αν ενταχθούν στα εκπτωτικά προγράμματα.
Εξοικονόμηση της τάξης των 100 ευρώ το χρόνο μπορεί να εξασφαλίσει ένας μέσος καταναλωτής ρεύματος, πελάτης της ΔΕΗ που θα ενταχθεί στα εκπτωτικά προγράμματα για τους συνεπείς πελάτες και την προπληρωμή λογαριασμών που εφαρμόζει η επιχείρηση.
Η συνολική έκπτωση φθάνει στο 21% (15% έκπτωση συνέπειας και 6% έκπτωση προπληρωμής), που σημαίνει ότι για οικιακή κατανάλωση 1600 κιλοβατωρών το τετράμηνο η χρέωση ενέργειας από 151,36 ευρώ πέφτει στα 119,5 ευρώ. Δηλαδή σε ετήσια βάση το όφελος πλησιάζει τα 100 ευρώ.
Η έκπτωση συνέπειας 15% χορηγείται από τον Ιούλιο του 2016 στους πελάτες της ΔΕΗ που εξοφλούν εμπρόθεσμα (μέχρι την ημερομηνία λήξης) τους λογαριασμούς και τυχόν δόσεις διακανονισμού οφειλών.
Από τον Ιούνιο εφέτος, τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα προπληρωμής που παρέχει πρόσθετη έκπτωση 6% σε όσους προπληρώσουν τους λογαριασμούς ενός έτους.
Δήλωση Μ.Τζελέπη για τα διόδια στον Ν. Σερρών
Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την υπ’ αριθμόν 980/7-6-2017 Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη έφερε στην Βουλή το μείζον θέμα «της δημιουργίας τριών νέων σταθμών διοδίων στον Οδικό άξονα Προμαχώνας-Σέρρες-Λιμάνι Θεσσαλονίκης» η οποία, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο κ. Τζελέπης «είναι καταστροφική για τον Ν. Σερρών».
Παρόλο που η Επίκαιρη Ερώτηση έχει κατατεθεί εδώ και έναν περίπου μήνα, ο κ. Σπίρτζης για 3η συνεχόμενη φορά επικαλείται «Υπουργικό κώλυμα» και αποφεύγει να απαντήσει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο χορός της κορδέλας ναι μεν καλά κρατεί για τον κ. Σπίρτζη, ωστόσο ο χορός της υπεύθυνης καρέκλας είναι απ’ ότι φαίνεται άγνωστος. Οι πρωτοστάτες του κινήματος «δεν πληρώνω», σήμερα, με κουτοπόνηρες λογικές και ανυπόστατες δικαιολογίες υπεκφεύγουν να έρθουν στην Βουλή και να απαντήσουν σε καίρια, βασικά ερωτήματα των κατοίκων του Ν. Σερρών. Το κρυφτό και το κυνηγητό επιτέλους πρέπει μία μέρα να τελειώσουν.  Ως Βουλευτής επαρχίας και έχοντας πλήρη επίγνωση του δυσβάσταχτου οικονομικού φορτίου που αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μου δεσμεύομαι ότι θα καταθέσω την Ερώτηση αυτή όσες φορές και αν χρειαστεί μέχρι ότου συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Είναι ανεπίτρεπτο όλο αυτό το παρασκηνιακό παιχνίδι που γίνεται. Είναι ενάντια του Κοινοβουλευτισμού».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »