*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουνίου

See Through Γεύμα εργασίας του Δημάρχου με Μανά και Σπανού στα....παράνομα!

03 Ιουνίου
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τον παραδέχομαι ειλικρινά τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, αφού –προφανώς- για να μην τολμήσουν τα αρμόδια όργανα να «ελέγξουν» τους παρανομούντες επιχειρηματίες κάτω από το Επιμελητήριο, τι έκανε λέτε;
-Πήρε την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανά που έχει γίνει εξ’ απορρήτων του και μαζί με δυο ακόμη συνεργάτες του (η μία η κυρία Σπανού), πήγαν εκεί για… τσίπουρο!
Μπράβο Μπάμπη… Ή είσαι Δήμαρχος, ή δεν είσαι!!!
-Κι αν τολμάει ο Κίρατζη Ερκάν, ιδού ας κοπιάσει!!!
(σ.σ Κίρατζη Ερκάν που μάλλον τον περιμένουν πολλές εκπλήξεις αν δεν κάνω λάθος…).
……
*Δηλαδή επακριβώς τι ήθελε να μας πει χθες ο Θανάσης Ξυνίδης στη δίκη του Θωμά Μίχογλου με την Μαρία Κώστογλου και τον Γιώργο Συληγαρδάκη ρωτώντας τον μάρτυρα κατηγορίας Στέλιο Μωραϊτη αν είναι μέλος στο Δ.Σ. του Xanthi channel;
Ότι δεν πήγε ο Στέλιος να υπερασπίσει τον υποψήφιο Δήμαρχο και φίλο του με τον οποίο κατέβηκε και υποψήφιος αλλά το έκανε για… ανταγωνιστικούς λόγους των καναλιών;!
……
*Ή μάλλον ξέχασε ο Θανάσης ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος  Συλληγαρδάκης τον οποίο επίσης υπερασπίζονταν επίσης, είναι παράλληλα στενός συνεργάτης του Τένη Καμαρίδη της «Θράκης» που κάνει εκπομπή στο Xantni channel
……
*Εντάξει βρε Θανάση… Να τα λές στον Δημαρχόπουλο το καταλαβαίνω, αλλά να τα λες και σε «μας»;
Δηλαδή φταίει ο Στέλιος Μωραϊτης για τις χαλκευμένες φωτογραφίες του Σιδηρόπουλου ή τα χαλκευμένα μοντάζ;
Εντάξει… δικηγόρος υπεράσπισης ήσουν, αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι εμείς ούτε εμπαθείς, ούτε εκδικητικοί δεν είμαστε…!
Όπως και ξέρεις πολύ καλά ότι ο Στέλιος χθες στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας γιατί γνώριζε την υπόθεση και την αλήθεια!
-Αλλά και πόσο άδικα λασπολογήθηκε ο Θωμάς Μίχογλου!
Συνελήφθη 22χρονος στη Χρυσούπολη με ναρκωτικά
Συνελήφθη την Πέμπτη 1-6-2017 το βράδυ, στη Χρυσούπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να κατέχει δύο (2) συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 10 ναρκωτικά δισκία. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα περισσότερα θέματα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή Δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Ιουνίου και τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης αφού σχεδόν όλα ήταν υπηρεσιακά.
Στην συνεδρίαση που έγινε υπό την Προεδρία του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Κυριάκου Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε η κατανομή για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για το έτος 2017 και λήφθηκαν αποφάσεις για την εκπροσώπηση των δικηγόρων του Δήμου σε διάφορες δίκες.
Αντίθετα η αντιπολίτευση διαφώνησε και δεν ψήφισε το θέμα που αφορούσε την ανάληψη υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2017 και την έγκριση διάθεσης πιστώσεων που μεταξύ των άλλων συμπεριέλαβαν και εμβολιασμούς για τα αδέσποτα.
Σκύλος σε διαμέρισμα: Τι ορίζει τελικά ο Νόμος; (ΦΕΚ)
Επειδή αρκετοί ιδιοκτήτες σκύλου ή άλλων κατοικίδιων αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα με σπιτονοικοκύρηδες και γείτονες, δεχόμενοι απειλές κτλ, παρατίθεται συνοπτικά το άρθρο 6 ν.3170/2003 του Συντάγματος σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.
Στο ΦΕΚ 'Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003 δημοσιεύτηκε ο νόμος 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ζώων συντροφιάς...
Ο νόμος αυτός λοιπόν,στο άρθρο 6 καθιστά σαφές ότι επιτρέπεται η διατήρηση 2 σκύλων ή 2 γατών ή 1 σκύλου και μιας γάτας σε κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας,ακόμη και αν το καταστατικό της πολυκατοικίας απαγορεύει την διατήρηση κατοικίδιων ζώων.
Η μόνη προϋπόθεση που προβλέπεται είναι τα ζώα να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη τους και όχι στην βεράντα ή κοινόχρηστους χώρους. Αυτά τα ολίγα προς γνώσιν και συμμόρφωσιν κάποιων, που απειλούν με μηνύσεις και εξώσεις
ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση για μισθοδοσία προγράμματος υγείας
Αναφορικά με την υλοποίηση  του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας», ο ΟΑΕΔ διευκρινίζει τα εξής :
-Στο σύνολο των  3.158 ωφελούμενων  που τοποθετήθηκαν στους Φορείς Υποδοχείς του προγράμματος στους 2.783 έχει καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία.
-Στους  330 ωφελούμενους  που απασχολούνται στα νοσοκομεία Γ.Ν ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Γ.Ν ΛΑΪΚΟ, Γ.Ν ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΕΝΑΣ, Γ.Ν ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ, Γ.Ν ΣΩΤΗΡΙΑ, Γ.Ν ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Γ.Ν ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ.Ν ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ, ΓΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΜ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, δεν έχει καταβληθεί η μισθοδοσία Απριλίου, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  παρέλαβαν τις μηνιαίες καταστάσεις  μετά τις 23/05/2017.  
-Στους 45 ωφελούμενους της  4ης  ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ δεν έχει καταβληθεί μισθοδοσία, καθώς οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν αποστείλει καμία μηνιαία κατάσταση, όπως περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Σημειώνεται ότι στα προγράμματα που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα ο ΟΑΕΔ καταβάλλει εγκαίρως τις αποδοχές των ωφελουμένων  με βάση την  κατάσταση  που είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν  σε μηναία βάση οι Φορείς  Υποδοχής, διαδικασία που περιγράφεται σαφώς στη Δημόσια Πρόσκληση.
Με απλή αναλογική οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019! Λύθηκαν όλα τα προβλήματα!
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θα γίνουν με απλή αναλογική». Αυτό ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι »η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου» και πρόσθεσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά».
Ο πρωθυπουργός επίσης σημείωσε ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τη Δημοκρατία. «Θα εισάγει την αρχή της συνεννόησης και συνεργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για “ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά το εκλογικό σύστημα, το σύστημα εκλογής δημοτικών, περιφερειακών συμβουλίων και δημάρχων και περιφερειαρχών, το σύστημα διοίκησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη θέσπιση της κοινωνικής συμμετοχής και του ελέγχου των πολιτών απέναντι στον θεσμό”.
ΠΑΣΟΚ: Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού 
στο υπουργείο Εσωτερικών
«Θλιβερή ήταν η εικόνα του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών» υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ καθώς «επιβεβαίωσε το κυβερνητικό παιχνίδι στις πλάτες των δήμων και των Περιφερειών, που παρακολουθούμε εδώ και 2,5 χρόνια».
Σε σχετικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται για τον πρωθυπουργό ότι «χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα, αδύναμος και ανεπαρκής, κρύφτηκε μέσα σε αοριστολογίες και ασάφειες, αποδεικνύοντας ξανά ότι η εξαγγελλόμενη μεταρρύθμιση είναι κενή περιεχομένου».
«Το μόνο που θυμήθηκε να πει, το μόνο που τον ενδιέφερε, το μόνο που επανέλαβε διαρκώς ήταν η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Υπεράνω όλων η προστασία του κόμματος από την επερχόμενη εκλογική κατάρρευση. Μόνη έγνοια οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τη στιγμή που η θεσμική, λειτουργική και δημοσιονομική ασφυξία των Ο.Τ.Α. επιτείνεται καθημερινά» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Πόσο αξιολύπητος να αντιγράφει αυτολεξεί τις θέσεις της δικής μας παράταξης για το «Σχέδιο Ελλάδα», για τα αναπτυξιακά σχέδια ανά Περιφέρεια βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής. Σοβαρότης μηδέν».
                Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Και ο Πασχάλης Λύρατζης χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξάνθης!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »