*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Ιουνίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ: Εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές δικύκλων και 5 διαρρήξεις καταστημάτων, στο νομό Ξάνθη-Δείτε όλες τις ειδήσεις

03 Ιουνίου
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, έξι (6) κλοπές δίκυκλων οχημάτων και πέντε (5) διαρρήξεις καταστημάτων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 14-3-2017 έως 1-6-2017, σε χωριά και την πόλη της Ξάνθης.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 14, 15, 16 και 16 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συνελήφθη την Πέμπτη (1-6-2017) το βράδυ, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ένας από τους δράστες, ηλικίας 16 ετών.
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες   ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες και με διαφορετικές συνθέσεις, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από τον νομό Ξάνθης, τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες και δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα καθώς επίσης διέρρηξαν πέντε (5) καταστήματα. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ περίπου.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) από τις αφαιρεθείσες μοτοσικλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα,   στην Κομοτηνή
Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί την 9 και 16-11-2016, στην Κομοτηνή.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 33, 28, 24, 24, 23 και μίας 29χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατά περίπτωση.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις: 
-την 8/9-11-2016 το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας σιδηρικών, αφαιρώντας από το εσωτερικό του πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εργαλείων καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
-το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα – κοσμηματοπωλείο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
-την 16-11-2016 πρωινές ώρες, διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας επίπλων και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε τιμαλφή - κοσμήματα.
Στο πλαίσιο των ερευνών και τις οικίες των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων εργαλείων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο του, πλήθος ηλεκτρικών ηλεκτρονικών συσκευών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται και 1 διαρρηκτικό εργαλείο.
Σημειώνεται ότι και οι έξι (6) δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα  κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Σύλληψη 2 ελλήνων για κλοπή στην Ορεστιάδα        
Συνελήφθησαν την 2-6-2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξαν κατάστημα στην πόλη της Ορεστιάδας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.
Θανάσιμος τραυματισμός 72χρονου Γερμανού στις Θέρμες Σαμοθράκης.
Την 2-6-2017 το απόγευμα, σε δύσβατη περιοχή των Θερμών Σαμοθράκης, 72χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, κατέπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης.
Συνελήφθησαν 3 Έλληνες κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών στην Καβάλα, τη Δράμα και την Κομοτηνή
Συνελήφθησαν την Παρασκευή (2-6-2017) στην Καβάλα, τη Δράμα και την Κομοτηνή,  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Δράμας και Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 57, 40 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν τέσσερις (4) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,3 γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 57χρονος, διότι, εντοπίστηκε να κατέχει στην οικία του μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 40χρονο, διότι κατείχε ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό καθώς και 2 ναρκωτικά δισκία.
Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών.
Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας, Δράμας και Κομοτηνής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »