*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιουνίου

See Through Συζητείται το γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αβδήρων!

20 Ιουνίου

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Δυο σημαντικά θέματα, όπως αυτό του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αβδήρων και της επέκτασης των νεκροταφείων Πηγαδίων, φέρνει προς συζήτηση ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Και τα δυο θα συζητηθούν στο υπ΄αριθ. 6 θέμα της ημερήσιας διάταξης. Τα δύο θέματα είναι τα εξής:
α) Γενικό πολεοδομικό σχέδιο για τον δήμο Αβδήρων
β) Εξεύρεση χώρου για επέκταση του κοιμητηρίου του οικισμού Πηγαδίων
-Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο…
……
*Σταματάει την ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο Τένης Καμαρίδης και αποχαιρετάει τους τηλεθεατές του αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου στο Xanthi channel για την καλοκαιρινή σαιζόν, όπως ανήγγειλε στην εκπομπή της περασμένης Παρασκευής.
Παράλληλα ο εκδότης της «Θράκης» σταματάει και τις εκπομπές του από το ράδιο Life 921 fm όπου καθημερινά παρουσιάζει την εκπομπή «Το σχόλιο της ημέρας».
-Άλλωστε ήδη ο Life 921 fm αναδιοργανώνει το καλοκαιρινό του πρόγραμμα από την ερχόμενη Δευτέρα.
……
*Ο Δημήτρης Πετρόπουλος τελικά το έκανε το «θαύμα» του, αφού κατάφερε να «φάει» από τον Μουσικό Ιούλιο την εκδήλωση του Βασίλη Μπουζούρη με τους παλιούς d.j. από τις καπναποθήκες..
-Είναι εκδήλωση μόνο για τους νέους… δημιουργούς, απάντησε στον δημοφιλή Βασίλη Μπουζούρη μέσα από το fb και τον… «καθάρισε»!
(σ.σ. Κι άντε μετά από αυτό να τον «πείσεις» τον Βασίλη μετά από 35 και πλέον χρόνια δημιουργίας… ότι δεν είναι… δημιουργός!)
……
*Ιστορική συνάντηση και συνύπαρξη; Πάντως εντελώς τυχαία συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο σκηνοθέτης της Θρακικής Σκηνής Πάνος Παπαδόπουλος με την ηθοποιό και σκηνοθέτη του θέατρο Λειβαδίτη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Ξανθίππη όπου η δεύτερη είχε πρόβες με τους συνεργάτες της για την «Όπερα της Πεντάρας», ενώ ο πρώτος έπινε τσίπουρο με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη.
Συνελήφθη 52χρονος Βούλγαρος στην Ξάνθη 
για άσκηση πλανόδιου εμπορίου χωρίς άδεια
Συνελήφθη την Κυριακή 18-6-2017 το βράδυ, στα Μάγγανα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου, 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι ασκούσε πλανόδιο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 310 είδη (ρολόγια, γυαλιά, ψαλίδια, φακούς, μπαταρίες, αναπτήρες κ.λ.π.), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου 2017
–Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους φορείς
Το Δημόσιο  θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 03 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 03 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα
(Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη)
(Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουλίου 2017 θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη)
Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 – Πληρωμή στις 04 Ιουλίου 2017 ημέρα Τρίτη
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Ιουλίου 2017 στις 04 Ιουλίου 2017 ημέρα Τρίτη (ΦΕΚ B 3965 – 12.12.2016)
ΔΕΥΑΞ: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ 
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/6, ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Ανακοινώνεται ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 από 09:00 έως 14:00 στις οδούς: Στ. Βλαχοπούλου, Βενιζέλου, Στ. Μακρυγιάννη, Στογιαννίδου, Κούρκουλα, Ανθ. Μιλτ. Γεωργίου, Μεσολογγίου, Μ. Βόγδου, Ηπείρου, Μακεδονίας και 4ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό Σκιάθου.
Επίσης μπορεί να υπάρξει πτώση πίεσης σε τμήμα του Αστικού Συνοικισμού και της Κυψέλης, που περικλείεται από τις οδούς Στ. Βλαχοπούλου, Πραξιτέλους, Ηλιουπόλεως, Εθελοντή Αιμοδότη και Σάρδεων. 
Ευχαριστούμε  για  την  κατανόηση.

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή οι Στρατούλης-Σωτήρης της ΛΑΕ
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Σωτήρης επισκέφθηκαν την Ξάνθη και την Κομοτηνή την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου.
Η επίσκεψη του κλιμακίου της Λαικής Ενότητας Ξάνθης ξεκίνησε την Παρασκευή το πρωϊ με επίσκεψη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συνέντευξη τύπου στο εργοστάσιο των ΕΛ.ΠΕ. «ΟΡΟΦΗ DIAXON» και Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε ενώ το βράδυ της Παρασκευής έγινε συνάντηση με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και των Εργατικών Σωματείων Ξάνθης
Στις 20.30 πραγματοποιήθηκε ομιλία για μνημόνια – λιτότητα – ευρώ και συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας πλατιού Λαϊκού Μετώπου Ανατροπής στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Το πρωϊ του Σαββάτου τα μέλη της Γραμματείας της ΛΑΕ έκαναν περιήγηση στην αγορά της Ξάνθης (Λαϊκή και Δημοτική αγορά – καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης) και το μεσημέρι αναχώρησαν από τον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης για την Αθήνα.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ 
ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
Πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό στα πλευρά υπαρχιφύλακα των φυλακών Νιγρίτας από ποινικούς κρατούμενους διενεργεί εισαγγελέας με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα στις φυλακές Νιγρίτας υπαρχιφύλακας πήγε έξω από κελί κρατουμένων, ανταποκρινόμενος σε αίτημα που υπήρχε από την πλευρά ενός Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος φώναζε ότι πονάει και πρέπει να τον εξετάσει γιατρός.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη στιγμή εκείνη ο υπαρχιφύλακας δέχθηκε τη ρίψη αντικειμένων από άλλους κρατούμενους, ενώ όταν επιχείρησε να φύγει του επιτέθηκε ένας εξ αυτών με ένα σκουπόξυλο και τον τραυμάτισε στα πλευρά.
Ο σωφρονιστικός υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και από εκεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Σερρών, όπου και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΙΟΥ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.
Συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης στην Περιφέρεια ΑΜΘ και πιο συγκεκριμένα τα αναγκαία έργα υποδομής στους τομείς των μεταφορών και της πρωτογενούς παραγωγής, ζητήματα τουριστικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες και θέματα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 ……………
Οι φωτογραφίες της ημέρας
     Συνεδρίασε χθες η Οργανωτική Επιτροπή για Γιορτές Π. Πόλης και Καρναβάλι! 
          (Σ.Σ. Με τον Πρόεδρο ανανεωμένο και αδύνατο, τουλάχιστον κατά 20 κιλά!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »