*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουνίου

See Through "Χτύπησαν" το ίδιο μαγαζί στην πλατεία της Φελώνης....τρεις φορές!

01 Ιουνίου
Απίστευτο… Σχολιάζει με νόημα ο Φίλιππος Μαλουσάρης στο fb:
Μέσα σε τρεις ημέρες ,δεύτερη φορά , χτυπάνε το ίδιο μαγαζί ενός νέου επιχειρηματία στην πλατεία της Φελωνης 5.20 το πρωί με συναγερμό και κάμερες τέσσερα άτομα με δυο μηχανάκια!! Πιο μεγάλη η ζημιά παρά τα κλοπιμαία!!
-Αστυνομία τι κάνεις; Περνάει καμιά βόλτα από τους οικισμούς;
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Σε ηλικία 91 χρονών έφυγε χθες το πρωϊ ο Χαράλαμπος Σπυριδόπουλος, πατέρας του πρώην Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκου Σπυριδόπουλου, ένας γενναίος και  αγωνιστικός άνθρωπος, που είχα την τιμή να ζήσω σχεδόν όλα μου τα χρόνια από την γέννησή μου στην οδό Μεραρχίας αφού τα σπίτια μας ήταν δίπλα δίπλα και δεν με ξεχώρισε ποτέ από τα παιδιά του.
……
*Η κηδεία του Χαράλαμπου Σπυριδόπουλου έγινε σήμερα στις 11 το πρωϊ στα Κομνηνά και πέρα από τα συλλυπητήριά μου στη Στέλλα, τον Νίκο, τον Ηλία και την Σοφία…
-ΘΡΗΝΩ κι εγώ! Θα μου λείψει πολύ και κυρίως θα μου λείψουν τα σοφά λόγια του και η καθαρότητα των θέσεών του.
…….
*Δύο επιφανή στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Θράκη, ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Κωνσταντίνος Εξακουστός και ο μηχανολόγος μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Χασάν Χασάν αποτελούν τα νέα μέλη της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος.
…..
*Υπενθυμίζω ότι η ΕΝΑ το προηγούμενο διάστημα με τις δύο επιτυχημένες της εκδηλώσεις σε Κομοτηνή για την ανάπτυξη της Θράκης και σε Ξάνθη για τον καπνό, τόνισε τη σημασία που έχει η Θράκη για την επόμενη μέρα στη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
……
*Τα δύο ονόματα των κ.κ. Εξακουστού και Χασάν έρχονται να προστεθούν σε αυτά των δύο ιδρυτικών μελών της ΕΝΑ από τη Θράκη της Αντιδημάρχου του Δήμου Ξάνθης Αλεξίας Γκιρτζίκη και της αρχηγού της αντιπολίτευσης στο δήμο Κομοτηνής Φελίνας Καζάκου. Καλή τους επιτυχία στους στόχους της ΕΝΑ για την περιοχή μας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο
μέσα στο Δροσερό στην Ξάνθη
Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μέσα στο Δροσερό στην Ξάνθη το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με το XanthiNea.
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και προκάλεσε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η οποία και προχώρησε στην κατάσβεση. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΜΑΧΕΣ ΛΕΞΕΩΝ 2017».
Ο Δήμαρχος Αβδήρων νιώθει χαρά και  υπερηφάνεια για τη  συμμετοχή και τη  διάκριση των δύο μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αβδήρων, Κωνσταντίνο Φυλακτάκη της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου και Ευστράτιο Ιωαννίδη της Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων, για την κατάκτηση της 1ης και 3ης θέσης αντίστοιχα στο διαγωνισμό ορθογραφίας με τίτλο «Μάχες Λέξεων 2017».
Στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, συμμετείχαν πάνω από 150 μαθητές από τις δύο μεγαλύτερες τάξεις των δημοτικών σχολείων Καβάλας και Ξάνθης.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτελούν  παράδειγμα προς μίμηση για τη σωστή ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας, στους γονείς και στους  εκπαιδευτικούς τους για την ουσιαστική τους αρωγή στην πρόοδο των παιδιών. Τους εύχεται να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την αξιέπαινη προσπάθειά τους, ώστε να πετύχουν  ανάλογες διακρίσεις στις επόμενες προκλήσεις της ζωής τους. Μετά από τέτοιες επιτυχίες από τους μαθητές μας, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον της χώρας μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ
Δήαμρχος Αβδήρων
Συνελήφθη 40χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά
Σε συνέχεια του από 24-2-2017 Δελτίου Τύπου μας, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη, την Τρίτη (30-5-2017) το πρωί σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλύρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ένας 40χρονος ημεδαπός, μέλος της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, κατόπιν Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ενδοχώρα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 13ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οι συνταξιούχοι δεν αποδέχονται τα νέα βάρβαρα μέτρα, τα «αντίμετρα», το Ασφαλιστικό, τις περικοπές των συντάξεων, των δαπανών για την Υγεία.
Έχουν ορίσει τρία μεγάλα συλλαλητήρια. Το ένα από αυτά στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιούνη 2017, όπου θα συμμετέχουν και οι οργανώσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο αριθμός όσων θέλουν να συμμετέχουν είναι πάρα πολύ μεγάλος. Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων χρόνων και η δεινή τους θέση αποτρέπουν τη μαζική μετακίνησή τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει στο Δήμο Ξάνθης να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης αυτής της κινητοποίησης, καθώς και την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης δημοτών μας τη συγκεκριμένη ημερομηνία στη Θεσσαλονίκη. Πιθανή διέξοδος θα ήταν η σύμπραξη του υπεραστικού ΚΤΕΛ του Νομού μας το οποίο σε πολλές περιπτώσεις έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία.
Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος (!!).
Καιρός να επιστραφούν στους πραγματικούς δικαιούχους τους Έλληνες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους.
Δημοτική παράταξη Ξάνθης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Γιώργος Κολλάρος
ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ Φ. ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Μ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ
ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Σε συμβολικό κλείσιμο και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού προχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης, για περίπου 20 λεπτά, τοπικοί φορείς της Καβάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση εγκατάστασης και δεύτερου σταθμού διοδίων εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας.
Στην κινητοποίηση πλην των Φορέων της Καβάλας παρόντες ήταν και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης αλλά και ο πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Μιχάλης Αμοιρίδης.
Στην Καβάλα λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ένας σταθμός διοδίων επί της Εγνατίας στο ύψος της Μουσθένης του δήμου Παγγαίου. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δημοπρατήθηκε και η κατασκευή δεύτερου σταθμού διοδίων σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τον προηγούμενο, στο ύψος του Περιγιαλίου/Άσπρης Άμμου του δήμου Καβάλας. Η απόφαση αυτή έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Καβάλας και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παραλογισμό, καθώς -όπως επισημαίνουν- είναι αδιανόητο να χωροθετηθούν δυο σταθμοί διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Το πιο ωραίο απ όλα; Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας υποστήριξαν ότι η εγκατάσταση ενός ακόμα σταθμού διοδίων αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί. Αλήθεια σύντροφοι….Τους «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», τους θυμάστε καθόλου! Που βρίσκονται άραγε; 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »