*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

See Through Τα "περίεργα" ερωτήματά μου στην πολιτευτή της Ν.Δ για την....ανακαίνιση του Musutu

29 Ιουνίου

Άκουσον! Άκουσον!
*Πως γίνεται να «κλαίγεται» τόσο πολύ η Μαρία Τσιακίρογλου για τα καφέ και τα ψητοπωλεία ώστε κάθε φορά που κλείνει ένα από αυτά, την επομένη να ανοίγουν 2-ε καινούργια μαγαζιά, ε… θα είχε ενδιαφέρον να μας το πει η ίδια.
……
*Όπως θα είχε ενδιαφέρον να μας πει πως γίνεται και από τον συγκεκριμένο κλάδο που… «οδύρεται» και «φωνασκεί», να έχουν παράλληλα αναδυθεί όλοι οι νεόπλουτοι με τις βίλες και τα δεκάδες ακίνητα…
(σ.σ. Και δεν κωλώνω να μιλήσουμε και με ονόματα…).
……
*Χθες πάντως τόσο πολύ… «συγκινήθηκα» από την επιστολή της Προέδρου της ΟΕΒΕ και υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. που σκέφτηκα μέχρι και… έρανο να κάνουμε, μπας και ανεβάσουμε την διάθεσή της!
……
*Όπως και δεν μου απάντησε βεβαίως η Μαρία Τσιακίρογλου πως γίνεται να «κλαψουρίζει» για το Musutu και τον Χρήστο Μιχαλακίδη, όταν ο άνθρωπος στην ανακοίνωση που έχει βγάλει στο τζάμι, ισχυρίζεται ότι κάνει… ανακαίνιση!
……
*Πρώτη φορά πάντως είδα, από τη μια να «κλαίγονται» κάποιοι επαγγελματίες ότι τους… «γονάτισαν» τα έξοδα κι από την άλλη να διαφημίζουν τις...ανακαινίσεις τους!
……
*Κι ένα επί πλέον ερώτημα στην κυρία Τσιακίρογλου. Εσύ ως Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, υποψήφια βουλευτής και… νομοταγής, έχεις πάρει άδεια για τα τραπεζοκαθίσματα έξω από το μαγαζί σου στο πεζοδρόμιο;
-Γιατί κάποτε σας είχε «κράξει» για το συγκεκριμένο θέμα (σ.σ. Τον Σωτήρη για την ακρίβεια…), ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης!!!
……
*Και κάτι για την…αποκλειστικότητα του Τένη με τη συνέντευξη του Μιχαλακίδη. Εγώ δεν χρειάζομαι συνεντεύξεις από τον Χρήστο Τένη μου και μου είναι αδιάφορες και οι ανακαινίσεις του στο Musutu, γιατί εξ’ αιτίας του τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 μηνών στη μήνυση του Αγκόρτσα!!! Έτσι για την ιστορία...
Σκοτώθηκε 44χρονος μοτοσικλετιστής 
σε τροχαίο στην Ξυλαγανή
Την Τρίτη (27-6-2017) το μεσημέρι, στο 6,5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής – Ξυλαγανής, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Κυνηγός εντόπισε λύκους & τσακάλια στην ζώνη εκγύμνασης σκύλων Ν. Αμισσού – Κοσσού
Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:
Από συνάδελφο κυνηγό λήφθηκαν οι παραπάνω φωτογραφίες, ενώ βρισκόταν στην ζώνη εκγύμνασης σκύλων Ν. Αμισσού – Κοσσού, όπου εκγύμναζε τα σκυλιά του, οπότε και αντιλήφθηκε την παρουσία ομάδας τσακαλιών ή λύκων σε κοντινή σε αυτόν απόσταση.
Το πρόβλημα στην περιοχή μας και όχι μόνο, με τα 2 συγκεκριμένα είδη έχει ξεπεράσει κάθε όριο, διότι ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και οι επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.
Σας υπενθυμίζουμε για ακόμη μία φορά να δηλώνετε στα γραφεία του Συλλόγου τις επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα από είδη της άγριας πανίδας για να καταγράφονται στον μητρώο επιθέσεων που έχει δημιουργηθεί.
Εφιστούμε την προσοχή σας.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι έξι κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης στη διάθεση των πολιτών, λόγω καύσωνα
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ενόψει του επικείμενου καύσωνα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης διαθέτουν στους πολίτες όλες τις αίθουσες των ΚΑΠΗ και συγκεκριμένα, της Σταυρούπολης, της Κυψέλης, της Καλλιθέας, της Χρύσας, των Κιμμερίων, καθώς και του Κεντρικού ΚΑΠΗ επί της Καπνεργατών, από την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017. Οι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από 08:00 το πρωί. μέχρι 08:00 το βράδυ για να προφυλαχθούν από πιθανές θερμοπληξίες, όσοι πολίτες αδυνατούν να βρίσκονται σε δροσερό περιβάλλον.
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής
εργαζομένων και ανέργων από το ΙΝΕ Ξάνθης
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ λειτουργεί, με τη συνεργασία του ΕΥΚ Ξάνθης, Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων. Σκοπός της Δομής είναι η παροχή δωρεάν πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε θέματα:
-Κοινωνικής Ασφάλισης (προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καθεστώς ασφάλισης εργαζομένων κτλ).
-Εργασιακών Σχέσεων (εργασιακά δικαιώματα, συμβάσεις εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια, συνδικαλιστικά κτλ).
-Απασχόλησης (προγράμματα επιμόρφωσης - κατάρτισης εργαζομένων, επαγγελματικός προσανατολισμός κτλ).
-Ατομική Συμβουλευτική (εξατομικευμένη υποστήριξη, διερεύνηση ατομικών αναγκών και δεξιοτήτων, σχεδιασμός επαγγελματικής σταδιοδρομίας).
-Ομαδικά εργαστήρια ενίσχυσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων (ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, τεχνικές αναζήτησης εργασίας).
Η Δομή πληροφόρησης και συμβουλευτικής λειτουργεί, καθημερινά, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Ξάνθης, Μ, Ρέματος 18 Ξάνθη τηλ. 2541064448, 2541084385, email: xanthiinediktio@inegsee.gr, site: http://www.ergasiaine.gr/
Ινστιτούτο Εργασίας / ΓΣΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Δυο άγνωστοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ απέσπασαν 2.000 ευρώ από 74χρονη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, προφασιζόμενοι επικείμενη πυρκαγιά του σπιτιού της
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Τρίτη (27-6-2017) το πρωί, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, εξαπάτησαν 74χρονη ημεδαπή.
Αναλυτικότερα, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπάλληλους της ΔΕΗ, μετέβησαν στην οικία της ηλικιωμένης, όπου προφασιζόμενοι επικείμενη πυρκαγιά του σπιτιού, λόγω διαρροής ρεύματος και χρησιμοποιώντας διάφορα άλλα προσχήματα, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του σπιτιού το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας. 

Από 100 έως και 250 ευρώ τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα
Έρχεται τροπολογία στη Βουλή για τα ανασφάλιστα οχήματα. Τι θα ισχύει σχετικά με την απαλλαγή από τα παράβολα είσπραξης. Κλιμακωτά πρόστιμα μετά τις 15 Ιουλίου
Με τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες θα θεσμοθετηθεί η απαλλαγή από την πληρωμή των παραβόλων είσπραξης των 250 ευρώ για τα 1.115 .000 εκατομμύρια κατόχους ΙΧ και μοτοσικλετών, που εντοπίστηκαν ότι ήταν ανασφάλιστα, φτάνει να ασφαλίσουν τα οχήματα τους μέχρι και τις 14 Ιουλίου.
Αυτό τόνισε σήμερα η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάστσιου μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι για όσοι εντοπιστούν να έχουν ανασφάλιστα οχήματα στον επανέλεγχο που θα γίνει από τις 15 Ιουλίου και μετά θα επιβληθούν κλιμακωτά πρόστιμα.
Τα πρόστιμα θα επιβληθούν ως εξής:
*Στις μοτοσικλέτες μέχρι 250 κυβικά εκατοστά οι οποίες θα εντοπιστούν για δεύτερη φορά ανασφάλιστες θα επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ
*Στην μοτοσικλέτες πάνω από 250 κυβικά εκατοστά θα επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ
*Στα ΙΧ μέχρι και 1000 κυβικά εκατοστά θα επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ
*Στα ΙΧ πάνω από 1000 κυβικά εκατοστά το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα είναι 250 ευρώ
Στο μεταξύ, η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις και για την παράταση που θα δοθεί στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που πλέον κρίνεται ως απαραίτητη καθώς τρείς ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας εκκρεμεί η κατάθεση περίπου 1,9 εκ φορολογικές δηλώσεις.
 …………………
 Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην ξαναζήσουμε εικόνες… Βενεζουέλας!

Την… Ρωμιοσύνη μην την κλαίς! Απέδειξε ότι αντέχει ακόμη και τις… ουρές!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »