*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Ιουνίου

Αποκλειστικό. Για Επιμόρφωση στην Ακαδημία Στελεχών Ν.Δ Διονύσης&Πελ. Βώβου, Παπαχαβιάρης, Οικονόμου, Γάντζος, Κ.Τριανταφυλλίδης!

19 Ιουνίου

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκε ο 1ος κύκλος της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχαν οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Οργανώσεων και  οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Περιφέρειας καθώς και στελέχη που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.
(σ.σ. Απο την Ξάνθη συμμετείχαν οι Μιχάλης Πατεράκης (γραμματέας ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης), Ηλίας Οικονόμου (Πρόεδρος της Τοπικής), Χρήστος Παπαχαβιάρης (ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη), Πάτροκλος Γάντζος (βοηθός Φαρμακοποιού), Διονύσης Βώβος, Πελαγία Βώβου, Κώστας Τριανταφυλλίδης (Οικονομολόγος-δημοτικός σύμβουλος)
Όπως είναι γνωστό η  Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο υπό την αιγίδα του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του γραμματέα της ΠΕ ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και την ευθύνη διεξαγωγής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΝΔ με σκοπό να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη . Στόχος της Ακαδημίας  είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των στελεχών που υποστηρίζουν καθημερινά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο της παράταξης τόσο στα ΜΜΕ όσο και σε επιμέρους περιβάλλοντα επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, στις έννοιες της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Ηγεσίας και της Επικοινωνίας, αλλά και να εμβαθύνει σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Το πρόγραμμα της Πολιτικής Ακαδημίας αποτελούνταν από τρεις θεματικές ενότητες:
Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε την Οικονομία, με εισηγητή τον  κ. Μιχάλης Αργυρού, Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών στο  Cardiff University.
Η δεύτερη ενότητα είχε ως θέμα «Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην Ευρώπη των κρίσεων: Ζητήματα Εθνικής Στρατηγικής», με εισηγητή τον  ο  Δρ. Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρο Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής Δ.Π.Θ.
Οι εργασίες της Πολιτικής Ακαδημίας ολοκληρώθηκαν με την τρίτη και τελευταία θεματική ενότητα,  που είχε ως αντικείμενο τις Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων, με εισηγητή τον   σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας κ. Βασίλη Φεύγα.
Το σεμινάριο συντόνισε ο κ . Κώστας Λ. Μπακογιάννης,  Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Νέας Δημοκρατίας.
Η επιμόρφωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ροδόπη, θα συνεχιστεί με την διεξαγωγή του 2ου κύκλου Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο συμμετεχόντων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »