*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιουνίου

Χρυσό Μετάλλιο από τη... Μητρόπολη Πριγκηποννήσων στον Καραμπίνη! Τι άλλο θα κάνει για να "διασωθεί";

15 Ιουνίου
-Τι άλλο θα κάνει ο Καραμπίνης για να… «διασωθεί» από την δίωξή του από τον Υπουργό Παιδείας; Μετά τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες «επιστράτευσε» και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Υπενθυμίζουμε έτσι απλά ότι…
Σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.Φ.120.67/ΕΜΠ/1759/Ζ2, απόφαση που υπογράφει στις 7/4/2017 ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, η πειθαρχική δίωξη ασκείται, γιατί ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ή ασκώντας δικαίωμα προαίρεσης για την ανάθεση των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2-2010 έως 1-2-2011, από 19-9-2014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015, στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου / του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999)».
Από κει και μετά λοιπόν… κι ενώ μέχρι τότε αναζητούσε κανείς κάποιο δελτίο τύπου του ΔΠΘ για τις δραστηριότητες των Πρυτανικών αρχών, επήλθε ο… βομβαρδισμός!
Μια έντονη αυτοπροβολή του υπό σοβαρές κατηγορίες Πρύτανη του ΔΠΘ που θεωρεί το Δημοκρίτειο «ΙΧ….» όπως φαίνεται και από τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και την όλη λειτουργία του, με στόχο ο νυν Υπουργός  Παιδείας (σ.σ. Τον οποίο μάλιστα μήνυσε…) να αναγκαστεί να «υπαναχωρήσει» στην απόφασή του!!!
Ο κύριος Καραμπίνης λοιπόν, «άριστος» στον επικοινωνιακό τομέα και βοηθούμενος από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, άρχισε από τη μια να αναγγέλλει την ίδρυση σχολών και τμημάτων του ΔΠΘ στον Έβρο, τη Δράμα κλπ κι από την άλλη να μεθοδεύει βομβαρδισμό δηλώσεων για το πρόσωπό του και το έργο του, με πρόσφατη την από κοινού ερώτηση των τριών βουλευτών της Ν.Δ. στην ΑΜΘ!
Και αφού στο «εσωτερικό» άρχισαν οι ανακοινώσεις και δηλώσεις Δημάρχων, βουλευτών και διαφόρων πολιτικών παραγόντων… ο Πρύτανης κ.Καραμπίνης με αφορμή τις άριστες σχέσεις του με το Οικουμενικό Πρακτορείο, άρχισε να αυτοπροβάλλεται και σε… εξωτερικό επίπεδο!
Έτσι πληροφορηθήκαμε από το ίδιο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη για τα παρακάτω:
Με το Χρυσό Μετάλλιο της Μητρόπολης Πριγκηποννήσων τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Ιάκωβο ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:
«Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2017 μετέβη στην Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούμενη από τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και όλους τους Αναπληρωτές Πρύτανη του Πανεπιστημίου, κ. Σταύρο Τουλουπίδη, Φώτη Μάρη, Παντελή Μπότσαρη, Νίκο Αγγελούση και Χρήστο Κουκουρλή, καθώς και από τους Προέδρους του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Εμ. Βαρβούνη και Παρευξεινίων κα Μ. Δημάση.
Το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουνίου η αντιπροσωπεία μετέβη στη νήσο Πρίγκηπο όπου παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων  κ.κ. Ιάκωβος απένειμε στον Πρύτανη κ. Αθ. Καραμπίνη το Χρυσό Μετάλλιο της Μητροπόλεως, σε αναγνώριση της αφοσίωσης και της συμβολής του στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπροσωπεία συμμετείχε στον εσπερινό των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος τελέστηκε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στη συνέχεια, τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχήθηκαν με θέρμη στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, στον προαύλιο χώρο της Μονής.
Την Κυριακή, ημέρα των ονομαστηρίων του Πατριάρχη, η αντιπροσωπεία εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Πατριάρχη και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί στα Πατριαρχικά Γραφεία  προκειμένου να απευθύνουν και πάλι τις ευχές τους.
Σημειώνεται ότι προ δύο ετών, στις 10 Ιουνίου 2015, η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΥΤΑΝΗ 
ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ;
Κι εμείς όμως με τη σειρά μας μαθαίνοντας και διαβάζοντας για τα… Χρυσά μετάλλια και τους  Μεγάλους Σταυρούς που λαμβάνει ο Πρύτανης του ΔΠΘ από τους Δεσποτάδες ή και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, απλά ρωτάμε…
-Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ΟΥΣΙΑ της υπόθεσης;
-Είναι αλήθεια αυτά που αναφέρει το ΠΟΡΙΣΜΑ των Επιθεωρητών της Δημόσιας Διοίκησης για τον κύριο Πρύτανη κ. Καραμπίνη ή όχι;
Κι αν είναι, οι Δεσποτάδες της Μητρόπολης Πριγκηποννήσων θα κρίνουν την ουσία της υπόθεσης ή ο Υπουργός Παιδείας;
-Που περιέργως έχει ήδη καθυστερήσει για την απόφασή του…;
-Θα δώσει στον κυρίαρχο Θρακιώτικο λαό ο κύριος Καραμπίνης το Πόθεν έσχες  του ιδίου και της συζύγου του; Θα μας απαντήσει αν εκτός από τον ρόλο του Πρύτανη έκανε κι άλλες δουλειές στην περιοχή μας;
-Ή αρκούν κύριε Γαβρόγλου τα μετάλλια των δεσποτάδων στον Πρύτανη;

«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »