*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιουνίου

Γιλντιρίμ: Ο Τσίπρας είναι πολύ κοντά μας στο θέμα των πραξικοπηματιών

20 Ιουνίου
Για την επίσκεψή του στην Ελλάδα μίλησε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Όπως μεταδίδει η «Ηurriyet», αναφορικά με το πραξικόπημα, ο κ. Γιλντιρίμ ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά εντελώς τη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας όμως ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως η άποψή του είναι κοντά με αυτή που έχουν οι Τούρκοι.
«Στην Ελλάδα δεν δέχονται το πραξικόπημα και δεν υποστηρίζουν την αθωότητα των πραξικοπηματιών» σημείωσε ο Μπ. Γιλντιρίμ. «Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά, ενώ στην Ελλάδα δεν είναι έτσι» πρόσθεσε.
Όσον αφορά στην Κύπρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως παραμένει ερώτημα αν θα υπάρξουν οι συνθήκες αυτές που θα επιβάλουν την παρουσία και των δύο πρωθυπουργών. Θα πρέπει πρώτα οι ηγέτες της Κύπρου να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα πράγματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις αλλά και με την διακυβέρνηση, το εδαφικό και τις σχέσεις με την Ε.Ε.» επισήμανε.
«Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ξεκάθαρο αν μπορούν αν γίνου όλα αυτά. Θα εργαστούν όμως πάνω σε αυτό και τόσο εμείς όσο και η Ελλάδα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις» κατέληξε.
Με πληροφορίες από Hurriyet

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »