02 Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Δικηγόρος του Δήμου Ξάνθης ή του… Δήμαρχου Μπάμπη η κυρία Χατζηλιάδου;

02 Ιουνίου
(σ.σ. Ευτυχώς το είπε ο Θανάσης Ξυνίδης στο δημοτικό συμβούλιο… οπότε εγώ δεν κινδυνεύω από τον Δημαρχόπουλο με μήνυση ή αγωγή....)
Αν και κομματικά ανήκω σε άλλο χώρο, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την ιστορικότητα του προσώπου αυτού από το χώρο της δεξιάς.
Οι πολίτες της Ξάνθης που αγάπησαν και λάτρεψαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να τον θυμούνται και να τον τιμούν μέσω του αγάλματος. Άλλωστε η γλυπτική είναι μία ανώτερη τέχνη.
(Ο υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης στο fb)
-Φανουράκη πες αλεύρι… Εκτός από τη ΝΟΔΕ και ο Τσορλίδης πλέον σε… γυρεύει!
……………..
Δεν ξέρω γιατί σώνει και καλά ορισμένοι κουλτουριάρηδες και δήθεν προοδευτικοί αναζητούν πιστοποιητικά… αντιστασιακού και αριστερού, ενώ το παρελθόν τους είναι γεμάτο από συμβιβασμούς με τις εξουσίες…αξίζει όμως κάποιος να τους βάλει αυτούς τους κύριους στον.. «καναπέ» τους γιατί είναι μόνο θεωρία και αμπελοφιλοσοφία… Και στη πράξη το απόλυτο τίποτα.
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στη στήλη «Δεν είναι όλα μαύρα» του «Μ»)
-Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει…
Σεμνά &Ταπεινά
*Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί είναι τόσο… ανδρείος ο Κώστας Ζαγναφέρης! Ώστε να «κρύβεται» ο ίδιος (σ.σ. Μολονότι στο έγγραφο στο Δήμο το δικό του τηλέφωνο έδωσε για πληροφορίες στις υπηρεσίες…) και να βάζει μπροστά να υπερασπιστούν τον Ανδριάντα που θέλει να στήσει στη Ξάνθη για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον… Γιάννη Χρηστίδη και τους υπόλοιπους!
……
*Εσύ είσαι κύριε Ζαγναφέρη ο «εγκέφαλος» αυτής της πρωτοβουλίας, εσένα πήρε ο Αχιλλέας Καραμανλής (σ.σ. ο σημαίνων παράγοντας που θα σε βγάλει… βουλευτή στις εθνικές εκλογές του 2019) και εσύ θα πρέπει να αντιμετωπίσεις face to face τον Νίκο Ανταμπούφη και τον Θανάση Ξυνίδη ή τον Φανουράκη κι όχι να βάζεις μπροστά τον Γιάννη Χρηστίδη ή τα μέλη του συλλόγου που εσύ επίσης βρήκες και έβαλες για να τον ιδρύσεις!!!
-Τι… ηγέτης είσαι;
……
*Βέβαια από την άλλη καταλαβαίνω κύριε Ζαγναφέρη ότι θέλεις να τα «έχεις καλά με όλους» και γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό κάνεις και τέτοιες… «υποκλίσεις» στους δήθεν αναδύοντες αριστερίλα, αλλά σε λίγο από  τις φθορές θα είναι έτοιμος να πέσει ο πολυχώρος Μάνος Χατζιδάκις και  δεν μπορεί να θέλεις μια ζωή να τα έχεις όλα δικά σου!
-Μπροστά λοιπόν Ζαγναφέρη για την Προτομή του Κ. Καραμανλή… διότι εσύ θα «εισπράξεις» και την… ΔΟΞΑ! Μη ταλαιπωρείς τζάμπα τόσο κόσμο…
Υπέρ της ανέγερσης προτομής στη Ξάνθη για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Γιάννης Τσεγγελίδης! Θα ιδρύσει σύλλογο;!
Άπαιχτος σε μια ακόμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Τσεγγελίδης. Ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης λοιπόν όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα της ανέγερσης προτομής για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κάλεσε τον  Γιάννη Χρηστίδη μέλος του Συλλόγου Φίλων του Εθνάρχη και τον ρώτησε πόσοι είναι αυτοί που πρότειναν να γίνει προτομή του Καραμανλή στη Ξάνθη, για να πάρει την απάντηση του διευθυντή του Γηροκομείου Ξάνθης…
-23 άτομα, όσα δηλαδή τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου στη Ξάνθη!
Κι εγώ θα κάνω έναν σύλλογο με 23 άτομα και θα προτείνω να γίνει στη Ξάνθη, ανδριάντας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…! Του απάντησε!
-Ερώτημα κρίσεως. Έκανες πλάκα Γιάννη ή σοβαρολογούσες; Κι αν δεν έκανες πλάκα… ιδού ίδρυσε το σύλλογο, αλλά και πες μας, ποιος θα πληρώσει την προτομή!
-Διότι στη περίπτωση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα πληρώσει ο Κώστας Ζαγναφέρης… Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται δεξιά αριστερά ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης!!!
Ανέστης Αντωνιάδης ο «προβληματισμένος»: «Οϊμέ, Θεοί!»
Απο την ανάρτηση του γραμματέα της ΝΕ Ανέστη Αντωνιάδη στο fb: 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανήκει πλέον στην Ιστορία. Δεν θα τον κρίνω δημόσια, για την προσωπική μου κρίση θα βοηθήσουν και τα υπόλοιπα μέρη της συνέντευξης στο ΣΚΑΙ που θα ακολουθήσουν. Μπορώ όμως να εκφράσω τα παρακάτω:
1. Ήταν υπόδειγμα οικογενειάρχη και κρατούσε πολύ δεμένη την οικογένεια του.
2. Η σχέση που αναδείχθηκε με τον Γρυλάκη, είναι όχι απλά ύμνος, αλλά έπος στην ανδρική φιλία.
3. Εδώ και 4 μέρες μάθαμε ότι δεν υπήρχε ποτέ δεξιά στην Ελλάδα, αλλά μόνο φιλελευθερισμός που κυρίως εκφραστής ήταν, υποτίθεται η ΝΔ.
4. Ο επικήδειός της Ντόρας ανέδειξε εκτός την αγάπη της προς τον πατερά της και την ανθρώπινη πλευρά της. Όπως επίσης πως η σχέση πατερά - κόρης είναι σε άλλο επίπεδο.
5. Μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι το τραγικό αυτό κοινωνικό γεγονός, κάποιοι, συγκεκριμένα ο υιός, ο "επόμενος", το εκμεταλλευτήκαν πολιτικά, το οποίο για κάποιους είναι θεμιτό, για μένα όμως είναι πέρα από τα όρια της ηθικής μου.
Την ιδιά ώρα κάποιος άλλος πολίτικος άνδρας διόριζε την γυναικά του σε μόνιμη θέση και μας ενημέρωνε ότι γραβάτα τελικά δεν θα φορέσει, αλλά δεν θέλει να του φορέσουν και φέσι.
Και διαβάζοντας αυτά, αναθεώρησες για κάποια από τα παραπάνω και σκέφτηκες «Οϊμέ, Θεοί!»
Όλοι ήθελαν από μια… διαφορετική προτομή!
Το θέμα της προτομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή όπως έχει προταθεί από τον νεοιδρυθέντα Σύλλογο Φίλων του Εθνάρχη στη Ξάνθη πέρασε τελικά αλλά κατά πλειοψηφία και από το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.

Κατά της προτομής ψήφισαν οι παρατάξεις Ξυνίδη, Ανταμπούφη και Κολλάρου, ενώ μεταξύ των ωραίων που ακούστηκαν, ήταν η χαβαλέ πρόταση του Θανάση για προτομή του Ανδρέα και η εμπνευσμένη πρόταση του Τσεγγελίδη να αναγερθεί προτομή στη Ξάνθη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »