*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

Ραδιόφωνο του Δημαρχόπουλου, του Τηλέμαχου και του… Κολλάρου! 140.000 ευρώ από τον Δήμο Ξάνθης με όλα τα έξοδα… πληρωμένα!

29 Ιουνίου
3.000 ευρώ μόνο για τα… ταξιδάκια του Τηλέμαχου και του Λομβαρδέα που παραπέμπει στο… Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιώς!

ΑΓΡΙΟ σφυροκόπημα στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης για το περίφημο Δημοτικό Ραδιόφωνο που στην ουσία με λεφτά των δημοτών έχει καταστεί σε ραδιόφωνο του… Δημάρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου, του Τηλέμαχου Αρναούτογλου που έχει αναλάβει την προβολή και προπαγάνδα του και φυσικά του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιώργου Κολλάρου που στην ουσία ΚΑΛΥΠΤΕΙ με τη στάση την σκανδαλώδη λειτουργία του!
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 140.000 ευρώ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για ένα ραδιόφωνο που ελάχιστοι ακούν και εκτός της χρηματικής αυτής ενίσχυσης, δεν πληρώνει ούτε ενοίκια, ούτε κοινόχρηστα, ούτε και…ηλεκτρικό ρεύμα!!!
Μάλιστα όταν δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν από τον Πρόεδρο του δημοτικού ραδιόφωνου το ποσόν που κοστίζει στο Δήμο ο Διευθυντής του Τηλέμαχος Αρναούτογλου αλλά και γίνονται οι εκεί διορισμοί των ημετέρων και… ειδικών συνεργατών (σ.σ. Όλοι από το παράθυρο…), εισέπραξε την άρνηση και σιωπή του!
Τι αποκαλύφθηκε μάλιστα από την προχθεσινή συνεδρίαση; Ότι εκτός των άλλων, εγκρίθηκαν 3.000 ευρώ για ταξιδάκια του Προέδρου και του διευθυντή του, με πρώτο αυτό του συνεδρίου των δημοτικών ραδιοφώνων!
Τελικά η επιχορήγηση του δημοτικού ραδιόφωνου πέρασε κατά πλειοφηφία με τον επικεφαλής ωστόσο της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Ξυνίδη ξ να τονίζει ότι «θα πάει το θέμα στην Δικαιοσύνη, διότι το δημοτικό ραδιόφωνο δεν περνάει τις θέσεις της παράταξης Κοινωνία Δημοτών κι έχει καταστεί στην ουσία ραδιόφωνο που προπαγανδίζει και προβάλει μόνο τον Δήμαρχο Ξάνθης».
Αναλυτικότερα:
Ωστόσο στη συνεδρίαση της Τρίτης εντάσεις σημειώθηκαν τόσο στο θέμα του νέου κυνοκομείου του Δήμου Ξάνθης, όσο και στο θέμα των ασφαλτοστρώσεων, ενώ απέσυρε το θέμα που αφορούσε την πέργκολα της favela η αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Ποιότητας Ζωής Αλεξία Γκιρτζίκη.

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ
Αναλυτικότερα:
Τρομερή η ένταση προκλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης για το θέμα της κατασκευής νέου κυνοκομείου στο Δήμο Ξάνθης προϋπολογισμού 960.000 ευρώ για τις θέσεις 40 σκυλιών.
Ως προς το νέο δημοτικό κυνοκομείο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης σχολίασε καυστικά το συνολικό ποσό των 960.000 που έχει προϋπολογιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία προς δημοπράτηση (η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία) καθώς αντιστοιχεί σε 24.000 ευρώ για κάθε μία από τις 40 θέσεις σκύλων που θα φιλοξενούνται, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο και προκλητικό το ποσό. Μάλιστα υποστήριξε ότι το ίδιο έργο είχε ξανασυζητηθεί στο παρελθόν αλλά για ποσό 600.00 ευρώ που τώρα αυξήθηκε αισθητά ενώ είχε και έντονη αντιπαράθεση με την διευθύντρια Τεχνικών κ.Μανά για το συγκεκριμένο θέμα, με την τελευταία να μην απαντάει στα περισσότερα ερωτήματά του…
Ως προς το δημοτικό κυνοκομείο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Ξυνίδης σχολίασε δηκτικά ότι το συνολικό ποσό των 960.000 που έχει προϋπολογιστεί από την Τεχνική Υπηρεσία προς δημοπράτηση (η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση κατά πλειοψηφία) αντιστοιχεί σε 24.000 ευρώ για κάθε μία από τις 40 θέσεις σκύλων που θα φιλοξενούνται, χαρακτηρίζοντας υπέρογκο και προκλητικό το ποσό. Υποστήριξε ότι το έργο έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν αλλά για ποσό 600.00 ευρώ που τώρα αυξήθηκε αισθητά και είχε σοβαρή διαμάχη με την Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών λέγοντας ότι η εισήγηση δεν συνοδεύεται με επαρκή στοιχεία.
Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ.Μανά είπε στον Θ. Ξυνίδη  πως για κάθε επιπλέον στοιχείο μπορεί να αποτανθεί στην Τεχνική Υπηρεσία  για να πάρει την απάντησή του: “Είναι αυτή τεχνική έκθεση για έργο 960.000 ευρώ; Για μια πέργκολα καταστήματος, μας φέρνετε περισσότερα στοιχεία και τώρα ζητάτε να εγκρίνουμε έργο ενός εκατομμυρίου με αυτά τα στοιχεία; Είχα ζητήσει στοιχεία όταν εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα και μου είχατε υποσχεθεί ότι θα τα πάρω. Είστε με τα καλά σας;”
Από την πλευρά του ο Ι. Καμαρίδης της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ υποστήριξε ότι το ποσό αναπροσαρμόζεται συνεχώς προς τα πάνω και εκφράζει την έντονη οργή και διαμαρτυρία του για δεύτερη φορά ενώ ο Μανώλης Φανουράκης σχολίασε με ειρωνία ότι   αφού ο Δήμος μπορεί να δώσει 960.000 ευρώ για ένα κυνοκομείο, απορεί γιατί δεν δίνει αντίστοιχο ποσόν για ένα νέο κολυμβητήριο.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδήμαρχου Αλέξανδρου Κυριακίδη που ισχυρίστηκε ότι έκανε μελέτη για πολυτελές ξενοδοχείο της Θάσου και το κάθε δωμάτιο δεν ξεπερνούσε τις 12.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια…ψήφισε με δυο χέρια το έργο!!
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα αρκέστηκε στο να πει ότι «ένα καλό και σύγχρονο κυνοκομείο του Δήμου θα πρέπει να κοστολογηθεί και πληρωθεί ανάλογα…», για να περάσει τελικά το έργο κατά πλειοψηφία.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ
Στην συνεδρίαση της Τρίτης ωστόσο καταγράφηκαν σοβαρές αντιδράσεις και για τις ασφαλτοστρώσεις του Δήμου Ξάνθης, που επίσης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με τον πρώην αντιδήμαρχο Ξάνθης Αλέξανδρο Κυριακίδη και πάλι να διαμαρτύρεται ότι επί τρία χρόνια ζητάει να ασφαλτοστρωθεί η οδός Ηφαίστου αλλά δεν εισακούγεται από τις υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη για να εισπράξει την έντονη αντίδραση του τελευταίου ότι, «ούτε σε 40 χρόνια θα ασφαλτοστρωθεί η Ηφαίστου…»

Τελικά και αυτό το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »