12 Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ VS ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ για την προτομή του Άρη Βελουχιώτη! "Φαρμακερή" σπόνδα απο ΛΑΕ Ξάνθης!

12 Μαΐου
-Επίθεση της Νομαρχιακής στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης αλλά και στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και …μαθήματα «ιστορικής» γνώσης
-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ (ΛΑΕ Ξάνθης):
Ο ΣΥΡΙΖΑ των Μνημονίων και της εκμετάλλευσης των πολιτών, τι σχέση μπορεί να έχει με τον Άρη Βελουχιώτη;
Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης όλα βαίνουν καλώς και το μόνο πρόβλημα που την απασχολεί, είναι «αυτοί» που η ίδια έχει στοχοποιήσει ως… πολιτικούς της αντιπάλους, ή αντιπάλους που δεν συμβαδίζουν με τα «γούστα» και τους «δαίμονες» του γραμματέα της Γιώργου Χατζηθεοδώρου!
Πιο αναλυτικά: Χθες λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τις προτομές του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Άρη Βελουχιώτη (σ.σ. Αφού προφανώς έκανε πλάκα στην αρχή με τα σχόλιά της στην γνωστή στήλη του (παρά)ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει επίθεση κατά πάντων!!!
-Κατά του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, ενθυμούμενη την πολιτική συμπεριφορά του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ως….Προέδρου της  ΕΡΕ!
-Κατά της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» που επέλεξε να δώσει την αποκλειστική του συνέντευξη ο Ιβάν Σαββίδη αλλά και την πρώτη συνέντευξή του μετά την εκλογή του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης…!
-Κατά των ΜΜΕ (και κυρίως τον εκδότη του Μαχητή…), γιατί την εξέθεσαν με την αντικειμενική στάση που κράτησαν και στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» ο Πάνος Παπαδόπουλος είχε το θράσος να βγάλει κομμουνιστές και στελέχη της ΛΑΕ Ξάνθης να μιλήσουν για τον…Βελουχιώτη!!!
-Ουαί γραμματείς και Φαρισαίοι…αριστεροί των…Μνημονίων!
Ο «ΜΑΧΗΤΗΣ», ζητάει συγνώμη από το αναγνωστικό του κοινό, -στο μόνο που λογοδοτεί καθημερινά-, για την «φασιστοειδή» και «χλευαστική» γλώσσα που χρησιμοποιεί ο γραμματέας της, φιλοξενεί ωστόσο αυτούσια την ανακοίνωση της Νομαρχιακής, κάτι που δεν τολμάει να κάνει ωστόσο η ίδια σαν κομματική οργάνωση. Μαζί δηλαδή με τις σε βάρος μας ύβρεις, να φιλοξενήσει και την δική μας άποψη!!!
ΙΔΟΥ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ:
Ο Δημόσιος Λόγος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης όπως εκφράζεται μέσα από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μας προβληματίζει έντονα!  
Δεν πέρασε πολύς  καιρός που ο κος Ζαγναφέρης επικροτούσε ανεκδιήγητη, λιντσαριστική, ανάρτηση, πολιτευτή του κομματικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα ο Αντιπεριφερειάρχης επανέρχεται δριμύτερος με αλαζονικό και πολιτικά ακραίο ύφος παριστάνει τον κριτή της ιστορίας! Αποδίδει φόρο τιμής στον «Εθνάρχη», κατά τη Δεξιά, Κων/νο Καραμανλή, θεωρώντας πως μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να τιμάται με άγαλμα, ενώ ρίχνει στον Καιάδα της περιφρόνησης τον Άρη Βελουχιώτη, κατηγορώντας τον ως σφαγέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης ξυπνά θύμησες ενός πρωτόγονου, βλακώδους αντικομμουνισμού, που επιβλήθηκε στην ελληνική μετεμφυλιακή Ελλάδα και δηλητηρίασε για δεκαετίες την κοινωνική και πολιτική ζωή της πατρίδας μας.
Δεν μας προκαλεί βέβαια εντύπωση που ο κος Ζαγναφέρης διανέμει τις πολωτικές ανιστόρητες απόψεις του από συγκεκριμένα έντυπα και ραδιόφωνα που δημιουργούν θέματα από το πουθενά και γεμίζουν τις σελίδες τους με αντιγραφές από τη Wikipedia, δήθεν για να προσφέρουν στην «απολίτικη νεολαία και στους αδαείς πολίτες», όπως αναφέρουν,  την ιστορική γνώση που αγνοούν!
Ξέρετε, η αντιγραφή πνευματικού προϊόντος χωρίς την αναφορά της πηγής ονομάζεται λογοκλοπή!
Παρατηρούμε επίσης πως και η εφημερίδα  «Πρώτο Θέμα», έχει επιδοθεί τελευταία σε έντονη συκοφαντική επίθεση προς όσους συμμετέχουν στη διαβούλευση για την αναμόρφωση της σχολικής ιστορίας, χαρακτηρίζοντας  «Γενίτσαρους και αγράμματους» τους συμβούλους του Υπουργού. Το «Πρώτο Θέμα» έχει αυτοαναγορευτεί σε κριτή της ελληνικής ιστοριογραφίας και διασύρει όσους υπερβαίνουν την νέα, ακραία «εθνικοφροσύνη», όπως αναφέρει ο ιστορικός Πολυμέρης Βόγλης.
Για εμάς δεν είναι τυχαία η προσπάθεια αναζωπύρωσης εθνικιστικών και ακροδεξιών αντανακλαστικών από δημοσιεύσεις και δήθεν αυθόρμητες δηλώσεις! Είναι συνέπεια της μετατόπισης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας προς ακραίες πολιτικές θέσεις και η διασπορά των θέσεων αυτών από τα φίλια προς αυτούς μέσα.  Από την πλευρά μας έχουμε  κατά καιρούς επισημάνει  τις υπόγειες διασυνδέσεις του τοπικού και αθηναϊκού τύπου! 
Θα θέλαμε να πούμε, επίσης, στον Αντιπεριφερειάρχη πως η αποτίμηση μιας ιστορικής περιόδου είναι  μια πολύ σοβαρή υπόθεση και γι αυτό δεν είναι δουλειά δική του. Ούτε περισσότερο η απόδοση αξίας ή απαξίας σε πρόσωπα που έδρασαν και χαρακτήρισαν μια ολόκληρη ιστορική περίοδο. Αυτός ας διερωτηθεί, για την «αποτελεσματικότητά» του, στη διαχείριση των πραγμάτων του τόπου. Γι΄ αυτά θα κριθεί από τους πολίτες της Ξάνθης και όχι για τις αμφιλεγόμενες ιστορικές του γνώσεις.
 Θα θέλαμε όμως και εμείς από την πλευρά μας να πούμε πως η επίσημη ιστορία, αυτή που διδάχτηκε στα σχολεία, τις δεκαετίες μετά τη λήξη του εμφύλιου σπαραγμού, αποτύπωσε ουσιαστικά το αφήγημα των νικητών. Σε αυτή την κυρίαρχη αφήγηση της ιστορίας ασφαλώς έχουν αποσιωπηθεί περίοδοι και  γεγονότα που δε συνέφεραν κάποιους! Γιατί της τελευταίας, επιτυχούς, ομολογουμένως προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Κων/νο Καραμανλή, προηγήθηκε η μετεμφυλιακή πολιτική παρουσία του «Εθνάρχη!»
Μια περίοδος που χαρακτηρίστηκε από τη βρώμικη σύμπλευση της ΕΡΕ με το παλάτι της Φρειδερίκης, οι διώξεις των αντιφρονούντων, τα τεράστια οικονομικά σκάνδαλα (Πεσινέ, Τομ Πάπας, βραχώδη οικόπεδα, αλουμίνιον, Άζωτον, κ.τ.λ.), το ροκάνισμα της οικονομικής βοήθειας του Σχεδίου Μάρσαλ από του εργολάβους, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, οι Επιτηρούμενες Ζώνες στα βόρεια σύνορα, όπου η πρόσβαση γινόταν με διαβατήριο, οι τραγικές εκλογές βίας και νοθείας του - 61, που καταγράφηκαν ως εκλογικό πραξικόπημα προκειμένου να εκλεγεί οπωσδήποτε η ΕΡΕ του Κων/ου Καραμανλή.
Ασφαλώς αυτά δεν αναφέρονται στην επίσημη ιστορία! Ούτε επίσης το  γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελλάδας από το γερμανικό ζυγό και η λύτρωση από τη ναζιστική θηριωδία ήταν το αποτέλεσμα της δράσης του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου - ΕΑΜ και του ένοπλου σώματός του, του αντάρτικου απελευθερωτικού στρατού, του ΕΛΑΣ που δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.
Ο Άρης Βελουχιώτης ηγήθηκε της συγκρότησης του απελευθερωτικού στρατού, πολέμησε και θυσίασε τον εαυτό του. Ανεξαρτήτως των επιχειρήσεων λασπολόγησης του ονόματός του, ο Άρης, θα παραμείνει  ολικά και αμετάκλητα αποκαταστημένος στη συνείδηση του λαού, γιατί έχει εσωτερικευθεί ως σύμβολο των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία του λαού.
Η άγνοια της ιστορίας οδηγεί στον φόβο και τη μισαλλοδοξία.
 Όμως πόσα πράγματα μπορεί να περιμένει κανείς, από έναν «απλό» Αντιπεριφερειάρχη!
Και ξέρετε κάτι; Τελικά είναι πολύ καλή ιδέα, η δημόσια απότιση φόρου τιμής, στη μνήμη του!!!
Από το Γραφείο Τύπου
ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ «Μ»
Αντί διαλόγου με τον «κρυπτόμενο» πίσω από τη σφραγίδα του κόμματος γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου, τον παραπέμπω σε μια φράση που είπε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Ξάνθης Αντώνης Κοσμίδης, όταν του ζήτησα να σχολιάσει την πρόταση της Νομαρχιακής στο Ζαγναφέρη, «να στηθεί προτομή του Βελουχιώτη στη Ξάνθη…»|
«Ο ΣΥΡΙΖΑ των Μνημονίων και της εκμετάλλευσης των πολιτών, τι σχέση μπορεί να έχει με τον Άρη Βελουχιώτη;…»
Τα υπόλοιπα στις (παρά)Μαχητικές στήλες του «Μαχητή» στη τελευταία σελίδα (Δεν είναι όλα Μαύρα) και το «Πολιτικό Καφενείο» (σελίδα 6)
Π.Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »