*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Μαΐου

See Through Ο ΓΩΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

26 Μαΐου
Ήρθα στη συνάντηση της Κοινωνίας Δημοτών για να δω αν ο Φανουράκης εκτός απο τον  Ανταμπούφη, κάλεσε και τον Χουσειν Ζεϊμπέκ…! Ευτυχώς…
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Επί Δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη πριν 6-7 χρόνια περίπου, είχα αποκαλύψει για τα ναρκωτικά που είχαν βρεθεί σε σπίτι χειρούργου γιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης…
-Και πριν ενάμιση χρόνο περίπου ότι τον ξανάπιασαν τον γιατρό με ναρκωτικά για τον ίδιο λόγο ενώ ο πρώην διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης τον κρατούσε κανονικά ως χειρούργο στην κλινική!!!
Μάλιστα ο πρώην διοικητής με πήγε και στον Εισαγγελέα για το τότε πρωτοσέλιδό μου για τον γιατρό...
Και τελικά χθες τι μαθαίνω τυχαία;  Ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τιμωρήθηκε από το Κακουργιοδικείο Ροδόπης σε πρώτο βαθμό με ποινή φυλάκισης 4 ετών! (σ.σ. Με ανασταλτικό πάντως χαρακτήρα…).
-Αλήθεια ο πρώην διοικητής του γεν. νοσοκομείου Ξάνθης τι έχει να πει τώρα;
……
*Είδηση. Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης μας ενημέρωσε χθες ότι τα γραφεία του έχουν μεταφερθεί από την Πλατεία Ματσίνη στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Πολιτισμού, στο ισόγειο του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.
Και οι εγκαταστάσεις της οδού Ματσίνη που θα πάνε κύριε Λύρατζη;
-Στη ΦΕΞ ή στο Λύκειο Ελληνίδων;
……
*Ανακαινίστε λοιπόν το κτίριο Ματσίνη κύριε Δημαρχόπουλε και δώστε μερικές χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια…
-Μη ξεχάσετε σε ποιους συλλόγους θα δώσετε το συγκεκριμένο κτίριο που κάποτε ήταν το στολίδι του Αείμνηστου Φ. Αμοιρίδη όπου και δέχονταν είτε τα μυστικά ραντεβού του, είτε τους υψηλούς καλεσμένους του! Ξέρετε το δρόμο άλλωστε…
……
*Διαβάζω σε ανάρτηση στο fb τα παρακάτω:
Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης
Λόγω αδυναμίας να συμμετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις του οργάνου (για προσωπικούς λόγους) του μέλους του Δ.Σ. του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης Νίκου Πετρίδη, αντικαθίσταται από τον πρώτο επιλαχόντα των τελευταίων αρχαιρεσιών Γιώργο Ζουγρή, στον οποίο ανατίθενται τα καθήκοντα του Εφόρου Αναρρίχησης (Αγωνιστικής & Βράχου).
Ο Νίκος Πετρίδης παραμένει ενεργό μέλος του συλλόγου συμμετέχοντας και αναλαμβάνοντας δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.
-Καλή επιτυχία στον Γιώργο Ζουγρή.

Εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι των Αβδήρων το πρωί (11.00) της Κυριακής 28 Μαΐου. Τον καθαρισμό διοργανώνει το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους, ενώ θα συμμετάσχουν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης και εθελοντικές ομάδες, ενώ ελεύθερη είναι και η συμμετοχή για απλούς πολίτες. Να μην λείψει κανείς.
ΕΚΤΕΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ
Επειδή θεωρώ τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ από τα σοβαρά πρόσωπα της μειονότητας (σ.σ. Με ενδιαφέρει αδιάφορο αν θέλει να μιλάει στα τούρκικα ή στα κινέζικα στο fb), το μόνο που θα σχολιάσω σχετικά με την τεράστια γκάφα που πραγματοποίησε με  τον φωτογραφικό διαγωνισμό των τριών προσλήψεων, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο τη γνώση της Τουρκικής γλώσσας αλλά και την πιστοποίησή της από συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας είναι το ότι υπέπεσε και σε ηθικό και ατόπημα… αφού αυτό αδικούσε και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του που δεν έχουν την οικονομική άνεση να σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Άγκυρας.
Κατανοητό μέχρι ένα σημείο ως Δήμαρχο να θέλει να βάλει τρία «δικά» του άτομα στο Δήμο Μύκης, μη κατανοητό όμως ο άκομψος τρόπος με τον οποίο το επεχείρησε και η καραμπινάτη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του!
 (σ.σ. Και άκουσον, άκουσον! Με χρήματα του ΕΣΠΑ απ΄ όπου χρηματοδοτούνται οι προσλήψεις κάποιοι να θέλουν να εφαρμόσουν την πολιτική της Τουρκίας στην ελληνική Επικράτεια! Έλεος…).
Μουσικοχορευτική παράσταση από το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»
Μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Με γελάσανε τα πουλιά, της άνοιξης τα αηδόνια…" διοργανώνει το βράδυ (20.00) της Παρασκευής 26 Μαΐου (σήμερα) στην αίθουσα του κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία του Μαγικού, το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής».
Την παράσταση που είναι ένα αφιέρωμα στην άνοιξη, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Κυριάκος Αθανασιάδης. Συμμετέχουν τα τμήματα (παιδικό και ενηλίκων) παραδοσιακών χορών του κοινωνικού κέντρου. Την εκδήλωση πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα τέτοια».
Στις εκδηλώσεις της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Πόλης Ludwigshafen - Nördliche Innenstadt της Γερμανίας αντιπροσωπεία 
του Δήμου Αβδήρων
Στις εκδηλώσεις της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ Πόλης Ludwigshafen - Nördliche Innenstadt της Γερμανίας με τον οποίο υπέγραψε Σύμφωνα Φιλίας και Συνεργασίας τον Μάιο 2016, συμμετέχει αντιπροσωπεία του Δήμου Αβδήρων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη.
Όπως είναι γνωστό, το Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας εκ μέρους του Δήμου Αβδήρων υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και από τον κ. Antonio Priolo -Ortsvorsteher- της πόλης Ludwigshafen-Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου και Αντιπροσωπίας της Γερμανικής πόλης, μεταξύ της οποίας περιλαμβάνονταν και ο ομογενής αξιωματούχος κ. Γεώργιος Βασιλειάδης με καταγωγή από τα Άβδηρα τον Μάιο 2016.
Με την υπογραφή του Συμφώνου ο κ. Γ. Τσιτιρίδης και ο κ. A. Priolo, δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να στηρίξουν και να προωθήσουν από κοινού τις πολιτιστικές συναντήσεις και διαπολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen - Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, συμβάλλοντας σε μια ενωμένη Ευρώπη και να εγγυηθούν μια μεγαλύτερη ενοποίηση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.
Έτσι αντιπροσωπεία του Δήμου Αβδήρων μετέβη την Πέμπτη 25 Μαϊου στην γερμανική πόλη.

Εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση του ΕΠΑΜ Ξάνθης 
με θέμα το Νόμισμα
Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στις 19:30 μ.μ. καλούμε τους συμπολίτες μας
στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, όπου θα διεξαχθεί εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση
με θέμα «Νόμισμα. Το οξυγόνο της οικονομίας».
Με μία σειρά σύντομων παρουσιάσεων θα αναλυθεί η λειτουργία του νομίσματος στην οικονομία και θα γίνει η διάκριση του εθνικού νομίσματος από τα κοινά νομίσματα και το διπλό νόμισμα.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.
Είναι σημαντικό οι συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση-συζήτηση καθώς το θέμα το νομίσματος γίνεται όλο και πιο επίκαιρο. Πλέον το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας έχει καταλάβει πως το εθνικό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την μακροχρόνια κρίση που σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα θα διαρκέσει ίσως και πολλές δεκαετίες ακόμα.
Γι’ αυτό άρχισαν να εμφανίζονται συστημικά αναχώματα που σηκώνουν το θέμα το εθνικού νομίσματος στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εγκλωβισμού των πολιτών.
Σας περιμένουμε στην εκδήλωση που θα ρίξει φως σε ένα από τους βασικούς παράγοντες της λειτουργίας της οικονομίας.
Με εκτίμηση
Η συντονιστική ομάδα της Τοπικής Οργάνωσης του Ε.ΠΑ.Μ. Ξάνθης
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 
στον Δήμαρχο Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δέχθηκε την Πέμπτη 25Μαΐου 2017 στο γραφείο του την επίσκεψη του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) κ. Αντώνη Αυγερινού, ο οποίος συνοδευόταν από την Τομεάρχη Νοσηλευτικής κ. Παρασκευή Φελέκη και την Προϊσταμένη του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ κ. Αρετή Κεντιστού, καθώς και τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλη Αποστολίδη και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας κ. Μαρία Λεοντάρη. Επίσης, συμμετείχαν από το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Ξάνθης η Πρόεδρος κ. Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, οι Αντιπρόεδροι, Στέφανος Σπάρταλης και Νικόλαος Αβραμίδης και ο Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ελλάδος κ. Ζεκί Μεμέτ Αλή. Ο Δήμαρχος Ξάνθης εξήρε το ανθρωπιστικό έργο του ΕΕΣ, την αλληλέγγυα εθελοντική βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και τον αγώνα που καταβάλει για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ενώ ευχαρίστησε το Περιφερειακό Τμήμα Ξάνθης για την συνολική του δράση στην τοπική κοινωνία. Όπως ανέφερε, η καθημερινή προσφορά των Εθελοντών της Νοσηλευτικής, της Κοινωνικής Πρόνοιας, των Σαμαρειτών που στηρίζουν και επουλώνουν τις πληγές των συνανθρώπων μας, είναι άξια θαυμασμού και στήριξης από όλους μας. Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ κ. Αυγερινός ευχαρίστησε τον κ. Δημαρχόπουλο για την στήριξη που παρέχει ο Δήμος στο Περιφερειακό Τμήμα σε όλα τα επίπεδα και επαίνεσε το έργο που επιτελείται στον κοινωνικό τομέα από το Δήμο Ξάνθης. Παράλληλα, ενημέρωσε για τις δράσεις που πραγματοποιεί ο ΕΕΣ, καθώς και για το πρόγραμμα «προΣFΕΕρουμε» το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »