*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαΐου

See Through Ο… βήχας και οι… φιλίες δεν κρύβονται και το σχόλιο του Π. Παπαδόπουλου στην επιστολή του Μητροπολίτη

20 Μαΐου
(Ο Γιώργος Κολλάρος συμπαθεί ιδιαίτερα τον Μαρίνο Σδρέβανο και γι’ αυτό κάθισε δίπλα του χθες για μια ακόμη φορά… στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Δήμου Ξάνθης)
Άκουσον! Άκουσον!
*Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Γιώργος Κολλάρος παρακολούθησε και τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης ως…παρατηρητής!
Μάλιστα κάθισε δίπλα στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο!
(σ.σ. Τι να κάνουμε…οι συμπάθειες και ο βήχας δεν κρύβονται…Πρώτα ο Π. Ταρενίδης και μετά ο Μ. Σδρέβανος, είναι οι «αδυναμίες» του Κολλάρου!
…..
*Στην επικαιρότητα και πάλι το γνωστό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» (του 2013 αν δεν κάνω λάθος) από το δημοσίευμα  του site iefimerida που ενέπλεκε τον γνωστό Τσέπελη στους πλουτίσαντες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον συνέδεε με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς που είχαν εντοπιστεί με μεγάλες περιουσίες..
Το μόνο ερώτημα που εξακολουθεί να αιωρείται από εκείνη την ιστορία είναι ποια ήταν η συνέχεια…!
…..
*Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες και  το ΣΔΟΕ για τον Τσέπελη και τους άλλους πολιτικούς μετά την αναθέρμανση της όλης ιστορίας από την αναδημοσίευση του συγκεκριμένου site που δεν ξέρω αν έγινε και τυχαία ή σκόπιμα!
(σ.σ. Το ερώτημα ισχύει και για τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τον βουλευτή που συνόδευε τον Τσέπελη για το μαγαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού..
…….
*Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΕ) Ελλάδας ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων θα επισκεφτεί την Ξάνθη στις 9 Ιουνίου την Παρασκευή ,αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος της επίσκεψης.

Συνελήφθη 22χρονος στο Δροσερό 
για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθη την Πέμπτη 18-5-2017 το μεσημέρι, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 22χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε υπό ανέγερση οικία, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

Ευχαριστήρια επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης στον «Μ» και το σχόλιο του Πάνου Παπαδόπουλου
-Δεν αξίζω τέτοιας τιμης.
Κύριε Διευθυντά
Ως ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας της Ξάνθης θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικώς, πέρα από την απρόσωπη επικοινωνία που γίνεται συνήθως δια Δελτίων Τύπου, και να σας ευχαριστήσω για την μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της εφημερίδος Σας και της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία επιβεβαιώθηκε και προσφάτως, επ’ ευκαιρία της ελεύσεως και του προσκυνήματος του Σεμνείου του Ποντιακού Ελληνισμού, της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά.
Εύχομαι υγεία και κάθε ευλογία παρά Κυρίου με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Μετά τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
Σε ευχαριστώ Σεβασμιότατε για την ευχαριστήρια επιστολή, αλλά επέτρεψέ μου να σου πω και την διαφωνία μου….! Εμένα δεν μου αρέσει να γίνεται ΕΜΠΟΡΙΟ με τις Εικόνες των Αγίων που Τιμώ και Σέβομαι…
Και θεωρώ ότι δεν συνέβαλα ιδιαίτερα, για να αξίζω τέτοιας τιμής…
Πάνος Παπαδόπουλος

Βρέθηκε 62χρονος νεκρός σε δύσβατη
δασική περιοχή στην Πάχνη
Βραδινές ώρες της Πέμπτης 18-5-2017, σε δύσβατη δασική περιοχή  πλησίον του οικισμού Πάχνης, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος 62χρονος ημεδαπός, μετά από πτώση σε γκρεμό. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Δήμαρχο Νέστου
Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στην περιοχή του Δήμου Νέστου καθώς και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για την επέκταση του δημοτικού σχολείου Γραβούνας.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Νίκος Βαλσαμίδης και ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέστου κ. Κωνσταντίνος Κάλφας..

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο θα πραγματοποιήσει η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαϊου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα επισκέψεων της Υφυπουργού.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/05/2017
(10:00) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ  ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
(10:30) ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ GREEN COLA & ΕΡΓΟΣΤ. ΖΑΧΑΡΕΩΣ & ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ
(12:30) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
(18:00) ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ
(18:30) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
(19:00) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΟΥΦΤΗ ΟΣΜΑΝ ΧΑΜΖΑ
(20:00) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΡ. ΜΠΟΝΟΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 23/05/2017
(10:00) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
(10:30) 12Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΟΥΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
(11:00-13:00) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region 2017»
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί στο Ερατεινό Καβάλας, στις 22 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ., επίσκεψη μαθητών στο έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας»», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.

Το έργο περιλαμβάνει γεώτρηση με την οποία αντλείται γεωθερμικά ρευστό (ζεστό νερό) καθώς και αντλιοστάσιο στο οποίο υπάρχει εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τη μεταφορά του ζεστού νερού σε αγροτεμάχια και θερμοκήπια της περιοχής. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών που χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια του Γεωθερμικού Πεδίου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »