*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Μαΐου

See Through "Άγιο" είχαν οι ταξιτζήδες που κάθονταν κάτω απο την ομπρέλα..!

18 Μαΐου
Ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ομπρέλα που είχαν τοποθετήσει οδηγοί ταξί στην πιάτσα στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το XanthiNea του Γ. Μαυρίδη, «Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν αρκετοί για να προκαλέσουν τη πτώση του δέντρου. Κάτω από την ομπρέλα κάθονταν δύο οδηγοί ταξί οι οποίοι για καλοί τους τύχη πρόλαβαν να απομακρυνθούν χωρίς να τραυματιστεί κανείς».
-Για το συμβάν ενημερώθηκε η πυροσβεστική που προχώρησε στον τεμαχισμό του δέντρου. 
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αυτός ο «Οραματιστής» πολιτικός που ακούει στο όνομα Δένδιας, έχει καμιά σχέση μ’ εκείνον τον άθλιο και ΨΕΥΤΗ Υπουργό που εν μία νυκτί μετέτρεψε μια ζωντανή αστυνομική Σχολή Ξάνθης που βοηθούσε μια ακριτική πόλη να σταθεί όρθια, σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών; Προσωρινά… δηλαδή μόνιμα;
-Ή πρόκειται για τον «δίδυμο» αδελφό του που μαζί με τα γνωστά φασιστοειδή επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την ελληνική κοινωνία από αυτά που βιώνει;
(σ.σ. Μην τον… «ματιάσουμε» τον Δένδια, αλλά γενικά τα έχει καταφέρει πολύ…άσχημα με τα ψέματα που έλεγε ως Υπουργός.  Τυγχάνει ανεπιθύμητος σε πολλές περιοχές… και κυρίως εδώ στη Ξάνθη).
……
*Όπως μας ενημερώνουν από την ΔΕΗ Ξάνθης, κλειστά θα παραμείνουν τα ταμεία της επιχείρησης και δεν θα εξυπηρετούν την Πέμπτη 18/5 και την Παρασκευή 19/5, λόγω τεχνικών εργασιών στον χώρο.
Η ΔΕΗ ζητεί συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών.
……
*Από το ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ανακοινώνεται ότι: Στις 26/5/2017, στο ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΞΑΝΘΗΣ, πρόκειται να ξεκινήσουν δύο προγράμματα κατάρτισης (διάρκειας 150 ωρών) για υπόχρεους Νέους Αγρότες, με θέμα: «ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ» και «ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ».
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κομοτηνής(τηλ. 2531022121), για τον καθορισμό των απαραίτητων λεπτομερειών.
Ο Υπεύθυνος Κατάρτισης Π.Α.Μ.Θ.
Δεμίρης Αθανάσιος
……
*Στο κλειστό γήπεδο της Καλαμίτσας θα διεκδικήσει το ερχόμενο Σάββατο σε αγώνα νοκ αουτ την πρόκριση για τον τελικό η ομάδα μπάσκετ του Λεύκιππου.
-Ψάλτου κάνε το καθήκον σου, Κουμπάνη σάρωσέ τους!
……
*Πάλι με χρόνια και καιρούς, ποιόν είδα στην εκδήλωση του ΔΠΘ στη Κομοτηνή προς τιμή της κορυφαίας ΚΑΠΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ του κόσμου, την Japan Tobacco International;
-Τον πρώην της ΣΕΚΕ και νυν της Καβαλιώτικης εταιρείας Ανέστη Καραπάζογλου.
-Κι εγώ που νόμιζα ότι συνανταξιοδοτήθηκε ο άνθρωπος! Τόσο έξω να πέσω;
Σύλληψη 1 Βούλγαρου και 4 Ελλήνων στην Παραλία Μάνδρας για παράνομες οικοδομικές εργασίες
Συνελήφθησαν την 16-5-2017 το μεσημέρι, στην παραλία Μάνδρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας και τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 52, 48, 33 και 31 ετών, διότι εντοπίστηκαν να εκτελούν εργασίες σε οίκημα, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.
Επίσκεψη αντιπροσωπείας Ρουμανικού 
Πανεπιστημίου στο Δ.Π.Θ
Κατά το διήμερο Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 θα επισκεφθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επίσημη αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου  PETROLEUM-GAS UNIVERSITY OF PLOIESTΙ, με το οποίο έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι.  Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Pascu Mihai COLOJA και τρεις Καθηγητές, εκ των οποίων ο Καθηγητής κ. Dragos Gabriel ZISOPOL είναι μέλος του ρουμανικού κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, με την οποία το Δ.Π.Θ. έχει επίσης ενεργή συνεργασία μέσω σχετικής συμφωνίας.
Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει στις 10:00  επίσκεψη στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου, υποδοχή από τον  Πρύτανη -  Αναπληρωτές Πρύτανη - Κοσμήτορες και Προέδρους Τμημάτων και στις  10:30  επίσημη υποδοχή παρουσία των Μ.Μ.Ε. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη. Κατά την επίσκεψη στην Ξάνθη θα είναι παρών και ο Γενικός Πρόξενος της  Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Martin Salamon.
Την Παρασκευή η αντιπροσωπεία του Ρουμανικού Πανεπιστημίου θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη
Ημερίδα παρουσίασης δράσεων των σχολείων της Ξάνθης
Στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ξάνθης διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης δράσεων των σχολείων, που υλοποίησαν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων στους άξονες της ψυχοκοινωνικής – σωματικής υγείας και εθελοντισμού, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ την Τρίτη 23 Μαΐου, ώρα 10:30 πρωί. Συμμετέχουν: οι χορωδίες του “Παραρτήματος Ατόμων με αναπηρία Ξάνθης” (Μουσική διδασκαλία: Αντώνης Μουσαδές), του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης (Μουσική διδασκαλία: Ιορδάνης Κωστόπουλος) και η μουσικός του Μουσικού σχολείου Ξάνθης Σερενίδου Ελένη. Υποστήριξη: Σύλλογος “Οι φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης”. Η Εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπ/κούς και όλους τους συμπολίτες μας .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο Δ/ΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Εργαζόμενος του ΔΕΔΔΗΕ σκοτώθηκε στην Καβάλα
Τη ζωή του έχασε τη Δευτέρα ένας εργαζόμενος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελευθερούπολη Καβάλας.
Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε εργασίες αποκατάστασης βλάβης, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες υπέστη ηλεκτροπληξία.
Σε σχετική ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει τα εξής:
O ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, στην Ελευθερούπολη Καβάλας και κόστισε τη ζωή σε εργαζόμενό του κατά τη διάρκεια αποκατάστασης βλάβης στη Χαμηλή Τάση.
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Έξαρση από ψύλλους σε πολλές περιοχές της Σαμοθράκης
Επιδρομές ψύλλων ταλαιπωρούν τους κατοίκους του νησιού μας, τη Σαμοθράκη. Ολοένα και περισσότερες περιοχές της Σαμοθράκης (Λάκκωμα, Αλώνια και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Καμαριώτισσα), δέχονται, σύμφωνα με καταγγελίες, επιδρομές από ψύλλους.
Αξιοσημείωτο είναι πως ένα περιστατικό, με τσιμπήματα ψύλλων που επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης διακομίσθηκε στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης διότι έχρηζε νοσηλείας. Οι ψύλλοι είναι μικρά χωρίς φτερά έντομα, το σώμα τους έχει χρώμα σκούρο καφέ συμπιεσμένο στα πλάγια. Δεν πετούν αλλά πηδούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε στάνες απ' όπου οι ψύλλοι μεταφέρονται στα σπίτια, καθιστώντας δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων.  Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας τόνισαν πως δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία, παρά μόνο έχουν ενημερωθεί για κάποια περιστατικά για τα οποία ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη μιας και όπως επεσήμαναν το πρόβλημα το έχουν ιδιώτες και οφείλουν να κάνουν μόνοι τους την απεντόμωση. "Αν κάποιος έχει ψείρες στο κεφάλι του δεν θα πάει ο Δήμος να του βάλει αντιψειρικό". Σύμφωνα με την Υγειονομική Υπηρεσία, επίσημο κρούσμα παρατηρήθηκε στις 3 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο του Λακκώματος στο οποίο κι έγινε απεντόμωση. Παρ' όλα αυτά οι καταγγελίες αναφέρουν πως και σε αυτή την περιοχή συνεχίζεται και αυξάνεται το πρόβλημα και πως οι κάτοικοι φοβούνται για μολύνσεις που μπορεί να μεταδοθούν, με τους αρμόδιους να αδιαφορούν. Έντονο επίσης είναι το πρόβλημα στα μικρά παιδιά μιας και όλο τους το σώμα είναι γεμάτο από τσιμπήματα (όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες).
Συνελήφθη 39χρονος Γεωργιανός στην Ξάνθη 
με 300 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθη την Δευτέρα (15-5-2017) το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν 300 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »