*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Μαΐου

FAKE NEWS! Κρατικός λαθρέμπορος τσιγάρων σαν… Συνεταιριστική η ΣΕΚΑΠ! Η "απίστευτη" ανταπόκριση του Γ. Σ. στην ΕΡΤ3 (βίντεο)

03 Μαΐου
ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ… ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ;
*Απίστευτες «μπούρδες» στην Κρατική ΕΡΤ3, από τον δημοσιογράφο που λοιδορούσε τον Ιβάν Σαββίδη και υποστήριζε την Τουρκική SEBA για την αγορά της ΣΕΚΑΠ! Εξέθεσαν και τον Τσίπρα...!
*Τι λέει ο Χρίστος Πούλιος για τις αποκαλύψεις του στενού συνεργάτη του στις δημοτικές εκλογές του 2014;
Απίστευτες αλλά και «επικίνδυνες» «μπούρδες» στην Κρατική ΕΡΤ3, από τον δημοσιογράφο που λοιδορούσε τον Ιβάν Σαββίδη και υποστήριζε την Τουρκική SEBA για την αγορά της ΣΕΚΑΠ και μάλιστα πήγε ο ίδιος στην Τουρκία για να πάρει… αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη την περίοδο που ο ΤΟΥΡΚΟΣ Επενδυτής απειλούσε ακόμη και το ελληνικό κράτος αν δεν έπαιρνε αυτός υπό την κατοχή και ιδιοκτησία του το πρώην συνεταιριστικό εργοστάσιο…!
Το ερώτημα μάλιστα που γεννιέται στη κοινή γνώμη είναι ποιοι από την ΕΡΤ3 επέλεξαν ειδικά τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο να μιλήσει για την ΣΕΚΑΠ την ημέρα που ο Τσίπρας στην Βουλή κατακεραύνωνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Όταν το «παρελθόν» του εν λόγω δημοσιογράφου ήταν τόσο νωπό στην τοπική κοινωνία;
Αναφερόμαστε στον δημοσιογράφο - εργολάβο Γιάννη Σιδηρόπουλο (σ.σ. Κατείχε μέχρι πρότινος και το 50% της Εργολαβικής εταιρείας Ιntermonosis…) που μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 την Παρασκευή 28/4/2017, αποκάλυψε ευθέως και χωρίς κανένα στοιχείο (σ.σ. Εκτός αν έχει και θα καταθέσει τα στοιχεία του στους Εισαγγελείς όταν τον καλέσουν…), ότι «η πρώην Συνεταιριστική - ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεία ΣΕΚΑΠ ήταν… ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, διότι αυτό ήταν το… μοντέλο της διοίκησης!
Μάλιστα στο «κόλπο γκρόσο» της ΣΕΚΑΠ  όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιους στους εμβρόντητους δημοσιογράφους του ΚΡΑΤΙΚΟΥ Καναλιού που δικαίως είχαν… πάθει πλάκα βέβαια από τα όσα άκουγαν από τον Γ. Σιδηρόπουλο, ήταν και… τελωνειακοί υπάλληλοι!!!
Παρακάτω δημοσιεύουμε αυτούσια όλη την ανταπόκριση του Γιάννη Σιδηρόπουλου στην ΕΡΤ3 και περιμένουμε φυσικά μετά τα όσα ισχυρίζεται, να απαντήσουν τόσο οι πρώην διοικούντες της ΣΕΚΑΠ (τουλάχιστον από το 2002-2012) όσο και επί σειρά ετών ο γεν. διευθυντής της εταιρείας Χρίστος Πούλιος που είχε στενό συνεργάτη τον κ. Γ. Σιδηρόπουλο στις δημοτικές εκλογές του 2014, τότε που ακόμη ήταν με το ΠΑΣΟΚ…
Τον λόγο φυσικά μετά τα τρομερά που ακούστηκαν, τον έχουν οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ του Αρείου Πάγου και του Εφετείου Θράκης, αφού αν αληθεύουν τα όσα ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος και ακούστηκαν από την ΕΡΤ3 πρόκειται για την μεγαλύτερη… ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ λαθρεμπορία τσιγάρων στον κόσμο!!!
ΙΔΟΥ ΑΥΤΟΥΣΙΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3
Δημοσιογράφος: Λίγο την ιστορία, στο πως φτάσαμε ως εδώ
-Γ.Σ-Η ΣΕΚΑΠ είναι μία μεγάλη, μία πολύ μεγάλη καπνοβιομηχανία, πέρασε βέβαια δύσκολα χρόνια μέχρι την ιδιωτικοποίηση της , υπήρχε από το 1975, να φτάσουμε στον επίμαχο διαγωνισμό.
Δημοσιογράφος:Να πούμε και ένα από τα βασικά, ότι γεννήτορας είναι ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής.   
-Γ.Σ- είναι μία, αν όχι η μεγαλύτερη από τον όμιλο των πολλών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που είχε η περιοχή της Ξάνθης, σήμερα έχει μόνο μια, δεν έχει απομείνει πλέον κάποια άλλη. Η ΣΕΚΑΠ λοιπόν είναι καπνοβιομηχανία, η οποία αγοράστηκε από τον κ.Σαββίδη το 2012 στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού, διεθνούς διαγωνισμού, ο οποίος πήρε το 50.36% το οποίο ανήκε στην ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος) αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πούμε ότι ήταν ένας ιδιότυπος διαγωνισμός διότι, ο προτιμητέος ουσιαστικά αγοραστής, θα έπρεπε να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την έγγραφη συναίνεση της εταιρείας ΣΕΚΕ επίσης συνεταιριστικής για την παραχώρηση της καταστατικής μειοψηφίας ουσιαστικά του 34,18% άρα, παρ'ότι ήταν ένας διαγωνισμός, ο υποψήφιος αγοραστής έπρεπε πρώτα να τα βρει με την επίσης συνεταιριστική ΣΕΚΕ. Αυτό έχει και ένα πολιτικό βάρος, γιατί διευθύνων σύμβουλος και τότε και σήμερα, ήταν και είναι, ο κύριος Αλέξανδρος Κοντός πρώην Υπουργός Γεωργίας και τότε Βουλευτής, ακόμη, τότε της ΝΔ, άρα είχε και την πολιτική έγκριση, αν όχι ενθάρρυνση της τότε κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αυτή η πώληση και πρέπει να πούμε επειδή είχαν επισέλθει και διάφοροι άλλοι παράγοντες
Δημοσιογράφος: Να πούμε ότι η ΣΕΚΕ είναι αυτή που δίνει τον καπνό.
-Γ.Σ- Η ΣΕΚΕ, να πούμε ότι στο παρελθόν η ΣΕΚΑΠ έκανε και η ίδια δικιά της επεξεργασία καπνών σε φύλλα, στη συνέχεια αυτή έπαυσε, ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με την παραγωγή τσιγάρων και βιγλατόρων και η ΣΕΚΕ είναι η μεγάλη και μια από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια εταιρίες παραγωγής καπνών σε φύλλα, δηλαδή πρώτη ύλη, αγοράζει από τους παραγωγούς, κατεργάζεται και πωλεί καπνά σε φύλλα έτοιμα μετά για τις καπνοβιομηχανίες, ουσιαστικά λοιπόν αυτή η αγοροπωλησία είχε και την έγκριση της κοινής γνώμης, καθώς είχε ενδυθεί, καλώς ή κακώς, αλλά είχε και ένα χαρακτηριστικό εθνικής σκοπιμότητας καθώς ο έτερος υποψήφιος αγοραστής προερχόταν από την Τουρκική αγορά και να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα διαγωνισμού, είχε προηγηθεί μία άλλη νωρίτερα επί κυβέρνησης Παπανδρέου...Γιώργου Παπανδρέου, ένας διεθνής διαγωνισμός ο οποίος κατεστει άγονος, απέβη άγονος τελικά.
Δημοσιογράφος: Πόσα κόσμο απασχολεί η ΣΕΚΑΠ και γενικά, πόσοι ασχολούνται με τον καπνό, έχουν άμεση ή έμμεση;
-Γ.Σ- Ο καπνός παραμένει μια πολύ μεγάλη υπόθεση για όλη την περιοχή, όχι μόνο της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή, είναι και μία μονοκαλλιέργεια για συγκεκριμένες περιοχές εδώ της Ξάνθης και είναι μια πολύ μεγάλη βιομηχανία παρ'οτι συρρικνώθηκε λίγο πριν την ιδιωτικοποίηση της, παραμένει μια μεγάλη υπόθεση, έχει σχεδόν 200 εργαζόμενους σήμερα, αλλά και με βάση τους όρους της αγοροπωλησίας διατηρήθηκαν αυτές οι θέσεις.
Δημοσιογράφος: Ωραία πότε και πως επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ Γ.Σ- Λοιπόν, για τα πρόστιμα, να πούμε ότι στους όρους της πώλησης ήταν, η διατήρηση των θέσεων εργασίας για να έρθουμε εκεί που είχαμε μείνει, η εξυγίανση ουσιαστικά της εταιρείας μέσω κεφαλαίων που θα διέθετε ο κύριος Σαββίδης στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η περεταίρω ανάπτυξη της εταιρείας και η διαγραφή μέρους τραπεζικών δανείων που υπήρχαν από την "κακή" ΑΤΕ, τότε, που είχαν διαβιβαστεί στην Πειραιώς, τέλος πάντων, όροι που όλοι τους τηρήθηκαν και έχουν εκπληρωθεί μέχρι και σήμερα, από τότε μέχρι σήμερα, με αυτούς τους όρους  έγινε η εξαγορά. Να έρθουμε στο επίμαχο, που είναι το πρόστιμο για λαθρεμπορία. Η ΣΕΚΑΠ αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτό είναι μία στρέβλωση της διοίκησης της, η οποία ήταν ουσιαστικά κρατική λόγω των τεράστιων ποσοστών που είχε η Αγροτική Τράπεζα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, είχε πολλές τέτοιες περιπτώσεις λαθρεμπορίας αλλά αυτή είναι ένα υπέρογκο ποσό. Δημοσιογράφος: Όταν λέμε λαθρεμπόριο, τι δηλαδή έδινε τσιγάρα χωρίς ταινία;
-Γ.Σ- Λαθρεμπόριο τσιγάρων, ακριβώς!! Αυτό λοιπόν το λέω, κάπως ... ότι ήταν ένα προϊών του κρατικού μοντέλου διοίκησης που είχαν αυτές οι εταιρείες, που ήταν αν θέλετε κρατικού ενδιαφέροντος, όχι αμιγώς κρατικές, αλλά κρατικού ενδιαφέροντος, ξεκίνησαν ως συνεταιριστικές αλλά στην πορεία κατέληξαν να είναι στον όμιλο της Αγροτικής.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, Γιάννη συγνώμη, αλλά εγώ δεν τα ξέρω, δεν καπνίζω κι ολας. Η ίδια η εταιρεία έδινε στην αγορά λαθραία τσιγάρα; Για να πουλάνε; Πως έγινε; Χωρίς ταινία, πως γίνετε αυτό;  
-Γ.Σ- Ακριβώς, επειδή η φόροι  ήταν, σήμερα ακόμη περισσότερο, αλλά πάντοτε ήταν πολλοί μεγαλύτερη της αγοραίας αξίας ενός πακέτου τσιγάρων, προφανώς είναι ένας κλάδος όπου ευδοκιμούσε το ζήτημα, έχουμε εντοπίσει πολλές φορές Δημοσιογράφος: Και τα χρήματα πήγαιναν στην εταιρεία; τα λαθραία..
-Γ.Σ- Κοιτάξτε, είναι μία περίπου…
Δημοσιογράφος: Πως έφευγαν τα λαθραία τσιγάρα και πως έρχονταν τα λαθραία χρήματα;;
-Γ.Σ- Οι καπνοβιομηχανίες ιδιότυπο καθεστώς όπου, είναι σε καθημερινή επαφή με τελωνειακούς υπαλλήλους και έχουν ξεχωριστό τελωνειακό τμήμα, προκειμένου να φεύγουν όλα τα λαθρεμπορεύματα αφού έχει επιβληθεί το ειδικό τέλος και έχει μπει η ειδική ταινία.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα, άρα κάποια πακέτα έμπαιναν από την πίσω πόρτα... -
-Γ.Σ- Ακριβώς, για πολλούς λόγους, υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις
Δημοσιογράφος: Και τα πακέτα...και τα «πακέτα».
-Γ.Σ-Ακριβώς. Με το παλιό της καθεστώς η ΣΕΚΑΠ έχει εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως με κάποια καράβια αν θυμόμαστε, που είχαν προσαράξει στην Εύβοια και είχαν πίσω τα λαθραία τσιγάρα.
Δημοσιογράφος: Μάλιστα, το καράβι από την Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία Γ.Σ-Ακριβώς. Να πούμε πάντως ότι το κλίμα στην περιοχή, δεν συνάδει με αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή γιατί και η εξαγορά είχε την αποδοχή της κοινής γνώμης αλλά και γιατί οι θέσεις των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων δεν είναι ακριβώς αυτές που ομαδοποιήθηκαν σήμερα στη Βουλή.
Δημοσιογράφος: Πάντως Γιάννη μου έκανε εντύπωση ότι την τροπολογία την κατέθεσε βουλευτής από την Κοζάνη και όχι από την Ξάνθη.
-Γ.Σ-Αυτό μπορεί να είναι τυχαίο.
Δημοσιογράφος: Δεν ξέρω πόσο τυχαίο είναι!
-Γ.Σ-Μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι.
Δημοσιογράφος: Ο κ.Κοντός που ήταν και Υπουργός Γεωργίας επί κυβερνήσεως της ΝΔ, δεν είναι τώρα Βουλευτής, έχουμε καμία αντίδραση;
-Γ.Σ: Όχι, δεν είχαμε κάποια αντίδραση και δεν μπορέσαμε να έχουμε κάποια δήλωση, έτσι στις λίγες ώρες που είχαμε μέχρι να καταφέρουμε να τον βρούμε, όμως μπορούμε να πούμε ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, καθώς αυτή η εξαγορά ήταν και μια στρατηγική επιλογή τότε της ΣΕΚΕ, που είχε την αποδοχή της κοινής γνώμης όπως είπα και προηγουμένως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση, είναι ότι καλώς έγινε τότε αυτή η επιλογή για το κύριο Σαββίδη, ότι εκπληρώθηκαν οι όροι  και ότι καλώς συνεχίζει μέχρι σήμερα και ότι, για να ρθω και στο επίμαχο,..
Δημοσιογράφος: Τώρα το εργοστάσιο πάει καλά;
-Γ.Σ- Το εργοστάσιο έχει ορθοποδήσει και αυτό είναι γεγονός είναι ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας για την περιοχή. Αν θέλετε και το επίμαχο, αυτό που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, ότι, πράγματι ο επιχειρηματίας δεν γνώριζε γι αυτό το επίμαχο πρόστιμο, το οποίο, εναντίον του οποίου προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής και πριν από λίγες μέρες, κατέστει σαφές ότι δεν μπορεί να αναιρεθεί και παραμένει το πρόστιμο και, αυτό που λένε και οι τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες, για να το δέσουμε όλο αυτό, είναι ότι το πρόστιμο δεν το γνώριζε όταν ανέλαβε και άρα κατ' αναλογίαν  αυτό ισχύει για όλες τις αντίστοιχες αγορές περιουσίας του δημοσίου από ιδιώτες εφόσον δεν το γνώριζαν, αυτό δεν διαγράφεται αλλά επανέρχεται. 
ΚΑΙ ΤΑ… FAKE NEWS ΤΟΥ Γ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ!
ΨΕΜΑ 1ον. Ο Ιβάν Σαββίδης αγόρασε το 2013 την ΣΕΚΑΠ και συγκεκριμένα στις 20/3/2013 και ΟΧΙ το 2012 όπως είπες στην ΕΡΤ3. Το 2012 η ΣΕΚΑΠ ήταν συνεταιριστική με ζημίες 25.8 εκατ. ευρώ.
ΨΕΜΑ 2ον. Ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΣΕΚΕ. Ούτε ως Υπουργός, ούτε ως βουλευτής. Μόνο Γ. διευθυντής.
ΨΕΜΑ 3ον. Αυτό που είπες... «Οι καπνοβιομηχανίες ιδιότυπο καθεστώς "όπου, είναι σε καθημερινή επαφή με τελωνειακούς υπαλλήλους και έχουν ξεχωριστό τελωνειακό τμήμα, προκειμένου να φεύγουν όλα τα… λαθρεμπορεύματα αφού έχει επιβληθεί το ειδικό τέλος και έχει μπει η ειδική ταινία».
ΨΕΜΑ 4ον: Είναι ψέμα αυτό που είπες, ότι «Η ΣΕΚΑΠ αρκετές φορές στο παρελθόν και αυτό είναι μία στρέβλωση της διοίκησης της, η οποία ήταν ουσιαστικά κρατική λόγω των τεράστιων ποσοστών που είχε η Αγροτική Τράπεζα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, είχε πολλές τέτοιες περιπτώσεις λαθρεμπορίας αλλά αυτή είναι ένα υπέρογκο ποσό…"
-Διότι δεν έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ κανείς από τη διοίκηση ή το στελέχη ή το υπαλληλικό προσωπικό.
ΨΕΜΑ 5ον. Είναι ψέμα αν δεν αποδείξεις αυτό που ισχυρίστηκες στην ΕΡΤ3, «ότι κάποια …«πακέτα» έμπαιναν από την πίσω πόρτα της ΣΕΚΑΠ κι ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις!" 
-Πες μας έστω μία περίπτωση.
-Ένας  Εισαγγελέας; 

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »