*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: Πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά στη λύση του θέματος των πνευματικών δικαιωμάτων!

27 Μαΐου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Με θερμά εγκώμια και ευχαριστίες τόσο για τους πρώην Υπουργούς Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη και Αριστείδη Μπαλτά όσο και για την νυν Υπουργό κ. Λυδία Κονιόρδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα πνευματικά δικαιώματα Στέλιος Μωραΐτης εκπροσωπώντας όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδας, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του XANTHI Channel, αποκάλυψε ότι «για πρώτη φορά είμαστε τόσο κοντά, οδεύουμε προς λύση στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που είχαν καταντήσει πραγματικός βραχνάς για χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
Μπορεί να ανήκω σε ένα διαφορετικό κόμμα, ωστόσο νοιώθω την υποχρέωση ως εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων Ελλάδος στο θέμα της ΑΕΠΙ και ευχαριστώντας θερμά και την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ που μας στήριξε και ακούμπησε το πρόβλημά μας, νοιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω και τους τρεις Υπουργούς που μας άνοιξαν τις πόρτες, μας άκουσαν, βοήθησαν να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας, είναι αυτοί που συγκρούστηκαν κι έδωσαν τέλος στην οικογένεια που καταλήστευε επί χρόνια τα μέλη μας και χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρηματίες!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης μιλώντας στον Πάνο Παπαδόπουλο μετά την επιστροφή του από την Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε.
Για το παραπάνω θέμα έδωσε και δελτίο τύπου το Επιμελητήριο Ξάνθης που αναφέρει τα παρακάτω:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και συντονιστής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα πνευματικά δικαιώματα είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις στο μέγαρο της Κ.Ε.Ε.Ε. στην Αθήνα. Στις 22/05/2017 και ώρα 13:30 συναντήθηκε με το Προεδρείο του Οργανισμού Συγγενικών Δικαιωμάτων «GEA» κα Χάρης Αλεξίου, κ. Λαμπριανίδη και κα Μάτσα. Στις 22/05/2017 και ώρα 15:30 συναντήθηκε με το Προεδρείο του Σωματείου Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδος «ΜΕΤΡΟΝ» κ. Γοδώση και κ. Φάμελλο. Στις 23/05/2017 και ώρα 13:00 είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» Μουσικοσυνθέτη κ. Γιάννη Γλέζο. Στις 24/05/2017 και ώρα 12:30 είχε συνάντηση με το μεγαλύτερο Σωματείο Μουσικοσυνθετών – Στιχουργών Ελλάδος 450+ «ΑΣΜΑ» κ. Δεληβοριά και κ. Αβατάγγελο. Στόχος των παραπάνω συναντήσεων ήταν να διερευνηθούν κοινές θέσεις για το νέο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή «Περί Πνευματικών Δικαιωμάτων». Με διάλογο, με διαπραγμάτευση, με συνεννόηση, με συνεργασία, προκειμένου να αμβλυνθούν οι ελάχιστες επιφυλάξεις εκατέρωθεν για διάφορα θέματα που αφορούν τον «ταραγμένο» χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι γεγονός ότι όλες οι συναντήσεις έγιναν σε κλίμα εποικοδομητικό, φιλικό, άριστο και ελπιδοφόρο, που μας ενισχύουν την αισιοδοξία σύντομα να έχουμε γόνιμες συμφωνίες προς όφελος όλων των πλευρών, των δημιουργών, των χρηστών, κυρίως όμως του πολιτισμού της χώρας μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »