30 Μαΐου

Μάχες λέξεων στην Καβάλα, νίκησαν οι Ξανθιώτες!!! Ένας διαγωνισμούς για τους αρίστους της Ορθογραφίας της ελληνικής γλώσσας! (φώτο)

30 Μαΐου


*Έσκισαν δυο μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αβδήρων απο τον Πολύσιτο και τα Άβδηρα! 
*Επιμέλεια ρεπορτάζ: Γιώργος Καρανίκας.
Ένας θαυμάσιος θεσμός συνεχίζει να παραμένει ζωντανός κάθε χρόνο αυτή την περίοδο με την εκδήλωση – διαγωνισμό Ορθογραφίας στην Καβάλα και συγκεκριμένα στην δημοτική βιβλιοθήκη την οποία διοργανώνουν οι σχολικοί σύμβουλοι της 1ης και 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ενώ φέτος συμμετείχε και η 1η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Δήμου Καβάλας.
Ο διαγωνισμός έχει τίτλο «Μάχες Λέξεων 2017» και συμμετέχουν μαθητές από τις δύο μεγαλύτερες τάξεις των δημοτικών σχολείων Καβάλας και Ξάνθης που είναι «δυνατοί» στην ορθογραφία των λέξεων.
Ένας τέτοιος διαγωνισμός που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής έγινε στόρι σε κινηματογραφική ταινία στις ΗΠΑ και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία…
Επιστρέφοντας στον δικό μας διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα και κράτησε τρείς ώρες μέχρι να αναδειχθούν οι τρείς που κέρδισαν τις πρώτες θέσεις μέσα από περίπου 150 παιδιά από τους νομούς Καβάλας και Ξάνθης.
Είχαν προηγηθεί οι ημιτελικοί το πρωί της ίδιας μέρας για τα ξεχωρίσουν οι κορυφαίοι 50 μέσα από τους οποίους στην τελική διαδικασία κέρδισαν οι τρεις πρώτοι.
Πρώτος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Φυλακτάκης από την ΣΤ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου Πολυσίτου Αβδήρων Ξάνθης.
Δεύτερος ο Νικόλας Λινάκης από την Ε΄ τάξη του 18ου δημοτικού σχολείου Καβάλας και τέλος την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ευστράτιος Ιωαννίδης μαθητής της Ε΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Αβδήρων Ξάνθης.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές ψυχή του διαγωνισμού ήταν οι Σχολικοί Σύμβουλοι: Δρ.  Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος  και  Δρ. Σοφία  Χατζηνικολάου.
Από πλευράς δήμου παρών από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδικασίας ο Πέτρος Πετρόπουλος, πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο οποίος έμεινε ενεός από το επίπεδο των μαθητών και με πολύ χαρά επέδωσε και τα βραβεία στους νικητές!


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας «ΜΑΧΕΣ ΛΕΞΕΩΝ 2017» των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας και Ξάνθης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός". Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από:
-Tους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, κ.  Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο  και  κ. Σοφία  Χατζηνικολάου
-Την Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κ. Ευρώπη Πουρσανίδου
-Την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας
Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας απευθυνόταν σε μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καβάλας και Ξάνθης και οι λέξεις του Διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τους Σχολικούς Συμβούλους της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π/θμιας Εκπ/σης Καβάλας  σε συνεργασία με εκπαιδευτικό ΠΕ70 κ. Θεόδωρο Ποσταντσίδη.
Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας πραγματοποιήθηκε φέτος  για πέμπτη συνεχή χρονιά. Στο σύνολο 1187 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίσθηκαν αρχικά σε δύο φάσεις στα σχολεία τους από τους οποίους προέκυψαν οι 122 καλύτεροι ορθογράφοι. Στη συνέχεια 100 από αυτούς προσήλθαν το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και διαγωνίστηκαν στην ημιτελική φάση. Μετά την αξιολόγηση των γραπτών από  ομάδα εθελοντών, έμπειρων εκπαιδευτικών, προκρίθηκαν 35 παιδιά για τον απογευματινό τελικό Διαγωνισμό. Έγιναν 6 γύροι με συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας λέξεων και τελικά προέκυψαν οι 3 νικητές του Διαγωνισμού.
Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Φυλακτάκης Κωνσταντίνος, μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου Ξάνθης τον οποίον βράβευσε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, κ. Πέτρος Πετρόπουλος.  Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο  Λινάκης Νικόλαος μαθητής της Ε΄ τάξης του  18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του 18ου Δ.Σ Καβάλας, κ. Χατζηνικολάου Σοφία. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο μαθητής  Ιωαννίδης Ευστράτιος μαθητής της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων Ξάνθης τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του Δ.Σ. Αβδήρων Ξάνθης, κ. Πουρσανίδου Ευρώπη .
Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού: τους Διευθυντές και τους  εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, τους  εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διόρθωσαν τα γραπτά το πρωί της Κυριακής, τους γονείς που στήριξαν και ενθάρρυναν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος.
Η Οργανωτική Επιτροπή
του Διαγωνισμού  Ορθογραφίας

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »