*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Μαΐου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο Αναστάσιος Τσορλίδης με την στήριξη Φανουράκη!

20 Μαΐου
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο «Μ» ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Με τις ευλογίες και του… Ανταμπούφη, ο Μανώλης Φανουράκης εκλέχθηκε χθες αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης, στη θέση του Δημήτρη Μπένη που όπως είναι γνωστό, τιμωρήθηκε με αργία 6 μηνών… Επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά!
………….
Επειδή με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του κ. Καραλίδη επιχειρήθηκε η εμπλοκή της Περιφέρειας στην χειραγώγηση του αποτελέσματος ενός ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, θέτω τα εξής ερωτήματα.
Ποιος προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, η Διοίκηση της Περιφέρειας που επιτυγχάνει τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ετών ή ο κ. Καραλίδης που ταυτίζεται με τους ισχυρισμούς του κ. Πρέντζα;
(Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος)
-Sorry Χρίστο μου, αλλά εγώ είδα να διαγωνίζεται και να παίρνει ΕΝΑΣ τον διαγωνισμό με έκπτωση…2%. Και μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν προστατεύεται με τέτοιες εκπτώσεις…
………….
Σας απαντάμε κ. Μέτιο, βεβαίως και ενδιαφερόμαστε για την υγεία των συμπολιτών μας και μάλιστα παράλληλα ενδιαφερόμαστε και για το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σε τέτοιους δύσκολους καιρούς όπου περικόπτονται μισθοί, συντάξεις κλπ.
Το δημόσιο συμφέρον προστατεύεται όταν σε ένα διαγωνισμό συμμετέχουν πολλές εταιρείες και όχι (1) μία!!!
(Ο επικεφαλής της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» Φώτης Καραλίδης)
-Και μία που κατά σύμπτωση έχει….4 ελικόπτερα και έχει πάρει και τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!
Σεμνά &ταπεινά
*105 δήμαρχοι και νομάρχες (ανάμεσά τους ο Μανώλης Τσέπελης) ελέγχονται για «μεγάλο φαγοπότι», σύμφωνα με το site iefimerida που επικαλείται δημοσίευμα του «Έθνος»
……
*Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» εκατόν πέντε δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια, ελέγχονται για «μαύρο χρήμα». Ήδη έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες», αφού έχουν προκύψει ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων (σ.σ. Ανάμεσά τους και αυτό του Τσέπελη),  βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό προφίλ τους.
……
*Μέχρι εδώ έχει καλώς… πλην όμως… αυτό που ΔΕΝ αναφέρει το iefimerida:
Ότι η συγκεκριμένη είδηση στην οποία αναμιγνύονταν και το όνομα του υπαρχηγού του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, είχε γραφεί στο ΕΘΝΟΣ το… 2013!
-Και άρα το ερώτημα που υπάρχει είναι ένα.
-Από τότε μέχρι σήμερα, ελέχθηκαν οι συγκεκριμένοι κύριοι και εφόσον προέκυψαν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, ελέγχθηκαν; Ή όχι; Κι αν ελέγχτηκαν, ποιο είναι το ΠΟΡΙΣΜΑ; Και πως το iefimerida «θυμήθηκε» και αναπαρήγαγε ένα τόσο παλιό δημοσίευμα;

Αν ήμουν εγώ ο Φώτης Καραλίδης τι θα ρωτούσα τον Μέτιο…
Διάβασα την απάντηση του κυρίου Καραλίδη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Μέτιο που στην ουσία "φωτογραφίζει" τον εαυτό του ως ηθικό αυτουργό για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ειλικρινά απορώ πως δεν το είδε (;) να τον ρωτήσει...
Καθαρές λοιπόν κουβέντες.
1.Αν ήμουν εγώ ο Καραλίδης, δηλαδή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό συμβούλιο θα ρωτούσα το εξής απλό πράγμα στον νυν Περιφερειάρχη κ.Μέτιο: Διαγωνισμός επί Παυλίδη προϋπολογισμός 3,5εκ/2 χρόνια διαγωνισμός επί Μέτιου 7,24/3 χρόνια = 2,41 εκ / ετος δηλαδή 650 χιλιάρικα περισσότερα ανά έτος! Κατά πολύ ακριβότερο κόστος!!! Για ποιό λόγο λοιπόν και πως προκύπτει φθηνότερο στην ανακοίνωση το στρεμματικό κόστος;;; Περίεργα μαθηματικά....
2.Επίσης σε διαγωνισμούς του δημοσίου όταν προκύπτει να υπάρχει μία μόνο αποδεκτή προσφορά ή ο διαγωνισμός είναι άγονος ή γίνεται δεκτή η προσφορά μόνο εφόσον υπάρξει αιτιολογημένη έκθεση με παραστατικά προηγούμενων ετών , παρόμοιου έργου κλπ Έγινε άραγε αυτό για το επίγειο και το εναέριο τμήμα;
3.Πως "ξέφυγε" η ιστορία εκεί που τα είχαν "συμφωνήσει" κάποιοι άλλοι (στους επίγειους ψεκασμούς) κι όταν εμφανίστηκε ένας...τυχαίος που δεν τον περίμεναν οι υπόλοιποι εργολάβοι που τα είχαν "βρει" μεταξύ τους...στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, υπήρχε έκπτωση και σοβαρή μάλιστα;
4.Κύριε Μέτιο, αφού αναφέρεστε τόσο λεπτομερώς στον κ.Δημήτρη Πρέντζα, μπορείτε να μας πείτε ποιος τον κατήγγειλε και έσπευσε μάλιστα και να σας ενημερώσει τόσο...λεπτομερώς; Ανταγωνιστής ή Περιφερειακός;
Πάνος Παπαδόπουλος.
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ο Αναστάσιος  Τσορλίδης 
με την στήριξη Φανουράκη
Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ξάνθης ανήγγειλε ο Αναστάσιος Τσορλίδης μέσα από το fb με το πρώτο like μάλιστα από τον Μανώλη Φανουοράκη. αναφέροντας τα παρακάτω:
«Σχετικά για το ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ και την υποψηφιότητά μου...
Επειδή βλέπω από τώρα να ακονίζουν τα μαχαίρια τους δημοσιογράφοι και υποψήφιοι για τις Δημοτικές Εκλογές του 2019, δηλώνω υπεύθυνα και με σύνεση, θα ακολουθήσω εκείνον τον υποψήφιο που δεν θα έχει από δίπλα του μεσάζοντες που θα τον χειραγωγούν!!!
Θέλω με αγάπη να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα την όποια τεχνογνωσία έχω αποκτήσει σε θέματα που αφορούν τα Άτομα Με Ειδικές Ικανότητες και σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε την ΞΑΝΘΗ μας προσβάσιμη και εξυπηρετήσημη για όλους μας.
Δεν επιθυμώ ούτε καρέκλα, ούτε και ταχυδρομικό κουτί στο ΔΗΜΟ! Ή πόρτα του σπιτιού μου θα είναι ανοιχτή για όλους τους δημότες 24 ώρες το 24 ωρο καθώς και το τηλέφωνό μου.
Θα έρθω για να δώσω με όλη μου την καρδιά όλα αυτά που οραματίζομαι για μία ΞΑΝΘΗ που εμπνέει τους κατοίκους και επισκέπτες της και επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, ενισχύοντας την τοπική της οικονομία και με σεβασμό στους φυσικούς της πόρους.
Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης»

-Σημειώνω ότι ο πρώτος που έκανε like στον Τάσο, ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλης Φανουράκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »