*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Μαΐου

«Η ΑΔΙΚΗ Μεταχείριση κατά την Εφαρμογή των ελέγχων στους Συναδέλφους ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ για την Απαγόρευση του καπνίσματος»

23 Μαΐου
«Η ΑΔΙΚΗ Μεταχείριση κατά την Εφαρμογή των ελέγχων στους Συναδέλφους ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ για την Απαγόρευση του καπνίσματος»
Ξαφνικά συνάδελφοι και αγαπητοί καπνιστές και αντικαπνιστές ο κ. Ξανθός υπουργός για την απαγόρευση του καπνίσματος, ανακαλύπτει ως εκ θαύματος (Αυτό που όλοι μας βιώνουμε σ’ όλη τη χώρα) ότι η εφαρμογή του νόμου διαφοροποιείται από περιοχή σε περιοχή ή ο νόμος δεν εφαρμόζεται.
Το εντελώς απαράδεκτο όμως είναι ότι οι ίδιοι οι νομοθετούντες βουλευτές μέσα στη βουλή σε χώρους ανάπαυλας – γραφεία- ακόμη και σε  on Camera Press Conference,  τα έχουν μετατρέψει σε καπνιστήρια.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι εκεί δεν χωρούν έλεγχοι γιατί συνάδελφοι ποιος θα τολμήσει να τους ελέγξει; Το γελοίο της υπόθεσης είναι, η καθημερινή σε πρόσφατη έκδοση της, σχολίαζε τον κ.Πολάκη να καπνίζει στο υπουργείο και τον κ. Μουζάλα σε συνέντευξη τύπου. Τι αδικία αλήθεια για τον φουκαρά τον καταστηματάρχη, όταν ο πέλεκυς της ποινής από 500 έως 10.000 ευρώ είναι τόσο εύκολο να επιβάλλετε σε δεκάδες – δεκάδες περιοχές στην Ελλάδα.
Ενημερώνω λοιπόν τους συναδέλφους μου αγωνιστές ότι στην επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων συζητήθηκε έντονα το ανωτέρω θέμα και θα ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία να εντατικοποιηθούν και να οργανωθούν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους για να ξεπεραστεί το στάδιο της ασυδοσίας, της ατιμωρίας και της μη εφαρμογής του νόμου.
Υπενθυμίζουμε τις προϋποθέσεις που πρέπει να εφαρμόζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης:
  1. Πινακίδες σε εμφανή σημεία των δύο πλευρών του καταστήματος ότι απαγορεύεται το κάπνισμα
  2. Να μην υπάρχουν σταχτοδοχεία όχι μόνο στα τραπέζια αλλά και σε κανένα σημείο εντός του καταστήματος
  3. Βιβλίο αναφοράς το όποιο υπογράφεται και σφραγίζεται από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου
  4. Το πρόστιμο με την τροποποίηση του νομού 3868 του 2010 έγινε από 500 έως 10.000 ευρώ.
  5. Ο εξωτερικός χώρος για τους καπνίζοντες, προβλέπεται από τον 3868 οι δύο πλευρές να είναι ελεύθερες.
  6. Υποχρεούται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ως προβλέπεται από τον ανωτέρω νόμο να συνεργάζεται με τις ελεγκτικές υπηρεσίες.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γρηγόρης Τσαπατσάρης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »