*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Μαΐου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Επιστολή "φωτιά" του Δημήτρη Βορίδη στο "Μ"-Να γιατί ΔΕΝ θα είμαι, στη συνάντηση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ!

24 Μαΐου

Το σημερινό κάλεσμα-συνάντηση για συζήτηση μοιάζει με ξαναμώραμα «γερόντων» στην πολιτική, απόδειξη πως γίνεται 3 χρόνια μετά τις εκλογές για να παιχθεί ποιο έργο;;;


Ξάνθη 24/5/2017
Αγαπητέ Παναγιώτη,
Δεν θα είμαι παρόν στη σημερινή συγκέντρωση της Κοινωνίας Δημοτών στο Νατάσα, όπως, λανθασμένα, προέβλεψες στο σημερινό σου πρωτοσέλιδο.
Δεν με εκπροσωπεί πλέον αυτή η Δημοτική Κίνηση, διότι δεν με εκφράζει ως φιλοσοφία, ως οργάνωση και ως δράση, τουλάχιστον όπως εξελίχθηκε μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της και παράδοση του δαχτυλιδιού. Ούτε με εκφράζουν οι στιγμιαίες, αυτοσχέδιες και αναποτελεσματικές αντιπολιτευτικές εμπνεύσεις των εκπροσώπων της στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Επίσης, απουσιάζουν οι προτάσεις.
Η Δημοτική Κίνηση, όπως την οραματίστηκα και παρακινήθηκα να αγωνιστώ για την επικράτησή της επί 8 χρόνια, αντιλαμβάνομαι εκ των υστέρων, πως ουσιαστικά είχε αποτύχει ήδη πριν τις εκλογές του 2014.
Το σημερινό κάλεσμα-συνάντηση για συζήτηση μοιάζει με ξαναμώραμα «γερόντων» στην πολιτική, απόδειξη πως γίνεται 3 χρόνια μετά τις εκλογές για να παιχθεί ποιο έργο;;; 
Στο όνομα ποιάς ιδεολογίας, ποιάς οργάνωσης και ποιών στόχων;;; Αναρωτιέμαι το υπόλοιπο μετά τις εκλογές 2014, το 2015, 2016 και 2017 ξεχάστηκαν οι στόχοι; Πού ήταν η παράταξη; Το ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν η φιλοσοφία, η οργάνωση και οι στόχοι πρώτα και κατόπιν να χαραχθεί ή δράση, το κατέθεσα ήδη στην τελευταία συνάντηση με το Χρίστο Πούλιο στο Νατάσα. Καλυμμένα εκλογομαγειρέματα ή καθοδήγηση στα τυφλά δεν είναι για εμένα.
Η λειτουργία της παράταξης στηρίζεται ουσιαστικά στις στιγμιαίες εμπνεύσεις της Δημοτικής Παράταξης εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, -όπως γενικώς έπραττε η αντιπολίτευση στα τελευταία πολλά χρόνια- χωρίς συλλογικό προγραμματισμό και συλλογικές αποφάσεις. Οι συμμαχίες που αναπτύσσονται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων και όχι συλλογική απόφαση της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών». Δίδεται έτσι η εντύπωση πως όλοι είναι ίδιοι.
Τις προτάσεις μου για μια νικηφόρα πορεία και επιφυλάξεις μου για ακολουθούμενες πολιτικές πάντα τις κατέθετα αλλά η τελική πορεία ήταν αποτέλεσμα των επιλογών 2 ή 3 ατόμων και ήταν πορεία αποτυχημένη, τουλάχιστον για την παράταξη γενικά. Η αλλαγή δεν έγινε στον Δήμο και η αυτοκριτική και απόδοση ευθυνών είναι επιβεβλημένη.
Παρακινήθηκα στα πολιτικά πιστεύοντας πως μπορώ να συμβάλλω ως συνδιαμορφωτής (και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου λιγότερο από συνδιαμορφωτή – ακόλουθο ποτέ) οργάνωσης και στόχων με γνώμονα τη λύση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου και πορείας προς την ανάπτυξη του τόπου μου. Η παρουσία μου δεν ήταν καταλύτης σε νικηφόρα πορεία.  
Το κύκλωμα των μόνιμων στα Δημοτικά Πράγματα είναι πανίσχυρο και δεν δίνει ούτε δικαίωμα σε νέες ιδέες και ανθρώπους, ούτε ευκαιρία για εξέλιξη και ανάπτυξη της πόλης. Αλλοίμονο στον Δήμο μας.. 
     Φιλικά,
Δημήτρης Βορίδης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »